24rodopi.com/Политика

Ако Рамадан Аталай не спекулира, Ахмед Доган прави огромна услуга на Бойко Борисов и взривява ДПС и „новото начало“, за което гласуваха хората от депесарските региони на 9 юни.

Това коментира в ефира на bTV Илхан Андай от 24rodopi.com.

Аталай е със снето доверие от областната структура на ДПС в Пловдив, която го направи народен представител. Тази сутрин ПГ на ДПС изключи от редиците си Аталай и той, заедно с Айсел Руфад, са вече независими.

"Ахмед Доган получава прекалено много информация, но е контролирана и през определен интерес. Аталай му е основен източник, но през ситото "Интереса клати феса", а и изигра ключова роля за отстраняването на Карадайъ. Остър разрив между Доган и Пеевски няма, „вестоносецът от Сарая“ спекулира. Между Доган и Пеевски има един разговор между по-агресивен лидер и по-сантиментален пенсиониран почетен председател на партия, това е. Аталай настоявал да стане зам.-председател на ПГ на ДПС, а Пеевски го отрязал заради слабите му резултати", каза още журналистът.

В студиото на телевизията Аталай, който от 28 години е депутат на ДПС от квотата на алианите, обяви, че самият Доган е наредил да не се подкрепя правителството на ГЕРБ, и нападна Делян Пеевски.

"Ако Аталай не спекулира твърде много, Ахмед Доган прави голяма услуга на Бойко Борисов, тъй като всичко беше на плещите на лидера на ГЕРБ днес - и съставянето на правителство, и предизвикването на нови избори. Доган не е във форма, Доган взривява ДПС", обясни още Андай пред bTV.  Той, политологът проф. Светослав Малинов и бившият земеделски министър Мирослав Найденов коментираха политическата новина на деня – ще има ли България ново редовно правителство.

Делян Пеевски обяви в кулоарите на парламента, че ПГ на ДПС ще подкрепи волята на хората, а не на Доган. По устав аз съм председател, каза Пеевски.

Андай подчерта, че ДПС вече има 45 депутати, а Доган има 2 депутати, и има шанс за кабинета „Росен Желязков“.

„Рамадан Аталай е дългогодишен частник, виреещ под знамената на ДПС. Това му е последното интервю като представител на парламентарната група. Той е зависим и уязвим, трябва да стане клиент на прокуратурата. Не би издържал и теста на полиграфа по много тежки въпроси“, посочи още Андай.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/7/24 10:14

    Много точен анализ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/7/24 10:34

    Изтекъл му е срока на годност-направо в контейнера.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/7/24 10:53

    Много точен анализ.Губят позиции и затова реват.Навсякъде внедриха свои хора.А този Аталай се държи като феодал с хората.Какви са тези квоти на алиани?Той вече е натрупал милиони,така че не губи нищо.Да живеят "апталите", които под строй гласуват за такива хора.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/7/24 11:22

    ДПС може да се разцепи -Андай подчерта, че ДПС вече има 45 депутати, а Доган има 2 депутати

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/7/24 11:25

    Покойния Зафериус беше казал още миналата година ,че Доган е продал партията- дали ще излезне прав

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/7/24 11:36

      Кой е този Зафериус дето починал?

      Изтриване
  6. Анонимен3/7/24 11:35

    Стадото е готово да подкрепи всичко и всеки! Разберете, че Доган вече го няма, няма го и ДПС! Турците ставате за смях!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/7/24 12:31

      Да живееш на земята, значи да се слееш с нея,да пуснеш корените си дълбоко...

      Изтриване
  7. Анонимен3/7/24 12:11

    Всичко е уйдорма

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/7/24 12:26

    Вожда преди години нали беше казал, че България трябва да стане Швейцария на Балканите . И това се сбъдна след 34 години демокрация . Едни станаха "швейцарци" и живеят по швейцарски, а други си останаха обикновени "български граждани" с обикновени заплати и обикновени пенсии и живеят по български .

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/7/24 12:31

    Да живееш на земята, значи да се слееш с нея,да пуснеш корените си дълбоко...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/7/24 12:37

    ДПС е по Живо от Всякога, но не им харесва на Старите Лешояди изцедиха Бедния Народ

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/7/24 13:04

    Вчера председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски и председателят на ДПС Джевдет Чакъров са провели среща с посланика на Р.Турция в България.
    Двамата съпредседатели са уверили турският посланник, че няма сътресения в ДПС.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/7/24 13:23

      Откъде-накъде ще уверяват Турския посланик,какво има общо той с България.България месе ли се в Турската държава!?

      Изтриване
  12. Анонимен3/7/24 15:43

    Алианите не видяха грам файда от Аталай. Години наред този човек се възползва от името на алианите за да гради частната си империя. Аллах вижда

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен3/7/24 16:32

    За сега Пеевски има 30 гласа в Народното събрание. Доган има 17. Ще е интересно!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.