24rodopi.com/Общество

Сватбеният салон в Общинската горичка е изграден съобразно одобрен ПУП- ПЗ със Заповед от 07.04.2016 на кмета на Община Кърджали и съгласно одобрен инвестиционен проект, представен в следните части: архитектурна, електро, ВиК, конструкции, пожарна безопасност, план за безопасност и здраве, геология, геодезия, енергийна ефективност, план за управление на строителните отпадъци, ОВКИ.

Това обявиха от Община Кърджали по повод запитвания от страна на медии.

За обекта е издадено разрешение за строеж № 45 от 07.04.2016 г. от Главния архитект на Община Кърджали, влязло в сила на 26.04.2016 г. Възложител на обекта е ,,Балканстрой-Инженеринг“ ООД,  представлявано от Джейлян Ибрям Али, посочват от Общината.

Сградата е въведена в експлоатация с удостоверение № 35 от 26.03.2020 г. от Главния архитект на Община Кърджали.

„Съгласно Наредба № 2 от 31 юли 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти за осигуряване нормалното функциониране и ползване на завършените строителни обекти и отстраняване на скритите дефекти след приемането им и въвеждане в експлоатация (ползване) се определят минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти. Гаранционните срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти се определят с договора между възложителя и изпълнителя за съответния строителен обект и те не могат да бъдат по-малки от минималните срокове, посочени в тази наредба“, се посочва още от Общинската администрация.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/8/24 14:32

    Как, от кого, за колко е закупен този имот?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/8/24 15:25

    А кой е бил кмета? - ХАСАН!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/8/24 15:42

    Интересно , коя фирма е била строителен надзор. Там е заровено кучето.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/8/24 17:55

    А кой е бил гл.архитект?
    Ясна е работата.......

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/8/24 18:11

    КОЙ ??? е бил главен архитект тогава?!?! ония с рушветите ли ?!?!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/8/24 19:32

    Така е като се краде схемата е всна

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/8/24 20:25

    Още една причина да бъдат съдени главният архитект,кмета Хасан Азис

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/8/24 20:33

    Как е приет този обект?То и моста към Русалско същата работа. Никакъв контрол. Важното е да се краднат парите,майната му на хората.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/8/24 21:09

    Тавана е проектиран и изпълнен качествено. Но таванът е изпълнен погрешно. Има теч от покрива. Той е открит, плосък. Тука няма майстори за такъв покрив и скоро няма да има. Едно слабо място на майсторите изпълнители.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/8/24 22:25

      Чакай чакай един път казваш ,че е изпълнен качествени после казваш ,че е изпълнен погрешно кое последно е вярното ,че аз се изгубих в обясненията ти в крайна сметка качествено или не качествено е изпълнен

      Изтриване
    2. Анонимен6/8/24 22:52

      Има много добри майстори, но тука в Кърджали не ги интересува, майсторлъка и качеството, а ги интересува, каква ще е печалбата от разликата във качеството, така че лакоако мо дупе кръв сере, това е закон божи

      Изтриване
  10. Анонимен6/8/24 22:54

    Нищо добро няма от Асаново и Запартово време💰💰

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/8/24 11:13

    Ми, не съкращавайте разходите за труд и материали.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/8/24 18:47

    DVAMA DUSHI SI PISHAT V KOMENTARITE
    KRIMINALISTA GI PONAVA PO PRAVOPISA IM

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.