24rodopi.com/Общество

Шведски гражданин поискал 30 000 лева от роднини, за да се установи в Кърджали и започне живота си на чисто, понеже натрупал задължения в скандинавската държава.

Мъжът бил родом от града край Арда, но от години бил в Кралството. У дома нямал нищо и това била причината да се обърне за помощ към семейството на първия си братовчед, което пък живее в Турция. И след това… започват драмите, които влязоха в съда, научи „Родопи voice“.

Роднините му превели сумата, синът на семейството пък предложил на закъсалия „швед“ да развиват общ бизнес, свързан с производство на яйца от кокошки носачки – в каквато сфера имал опит чуждият гражданин. 30-те бона пък трябвало да бъдат върнати в рамките на година.

Основаното дружество било изцяло управлявано от закъсалия роднина, който се разпореждал еднолично с всички финансови средства.

След година обаче той отказал да върне заема и поискал отсрочка до следващата, въпреки че дружеството вървяло добре. След като минала още година той отново не върнал парите. Отношенията се обтегнали, като в същото време се установило, че „яйцепроизводството“ трупа сериозни задължения към различни контрагенти. Освен това било установено, че имало извършени разплащания към лица, за които няма данни дружеството да е в търговски отношения. Шведът пък прекъснал контактите си с финансиралите го роднини…

Семейството потърси правата си в съда в Кърджали. Чуждият гражданин пък обяви, че магистратите от областния град нямат компетенция да разглеждат делото, защото бил гражданин на друга държава, нямал български личен документ, нито настоящ или постоянен адрес на територията на страната.

Раздаването на пари на такова доверие пък не бе доказано в съда. Преводите от турска банка в размер на хиляди турски лири не доказвали със сигурност сумата от 30 000 лева и че тя е получена от „шведа“ и съдът отхвърли иска.

Роднините от Турция трябва да платят на яйцепроизводителя разноски в размер на 3000 лева.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.