24rodopi.com/Общество

Зареждането с дърва е в разгара си. 300 лева за тон нацепени е минималната цена в Кърджали. 140 лева е кубика. Но заслужава ли си?

„При една по-мека зима, като предходната, можем да минем с 2-2,5 това. Но иначе над 3 тона. Тоест само топлото излиза по около 1000 лева на сезон“, коментира за 24rodopi.com жител на областния град.

Какво смята друг: „Цялата тази хамалогия е излишна. Отопление с климатик е средно по около 150 лева общ ток на месец. Тоест около 450 лева за зимата“.

И мнението на трети: „Колко от вас знаят, че токът щеше да е два пъти по-евтин, ако просто не плащахме измислената такса за въглеродни емисии? Някой да е попитал българите дали сме съгласни да ни я начисляват, или май отдавна не сме суверена тук? А знаете ли, че най-големите замърсители и най-мощните държави в света като Китай, Русия и САЩ не плащат такси за въглеродните си емисии? Само ЕС, и ние бедните в частност, ли сме толкова загрижени или за пореден път ни правят на глупаци?“

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/8/24 19:21

    Купуват в кубици по жълти стотинки после ги продават както им отърва,Мафиано.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/8/24 19:42

    Зимата да не е само три месеца.Климатик за 150 лева на месец е 450 лв.Но ако зимата е
    шест месеца,ще струва колкото дървата.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/8/24 20:30

    Зимай брадвата и по баира, особено тези които живеят в планински села, това е спасението

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/8/24 20:30

    Зимай брадвата и по баира, особено тези които живеят в планински села, това е спасението

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/8/24 20:48

    А когато поскъпне тока? Що ще чиним тогиз?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/8/24 21:28

    Ресми да задели малко дърва за Ахмед ! Знае ли се, може да заживее край рокитака на Арда. Свободни бараки бол. Бирол ще му даде телевизор, Хасан ще отдели видала, Мустафата ще осигури сфетофар, Пушкин- бомбе....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/8/24 21:39

    Със само един климатик не се топли апартамент.Или къща с една печка.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/8/24 21:56

    Топлината на дървата е естествена палиш печката друго сие,климатика Бош лаф само бактерии ръси

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/8/24 13:46

    слава богу в българия са се родили глупаци за сто години напред

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.