24rodopi.com/Общество

Разруха, треви и храсти, разбити врати, рухнали тавани, както и… мирис на далавера.

Това представляват двата Общински събирателни центъра в Кърджали. В същото време кърджалийци плащат от джобовете си по милион на година за тях, установи проверка на 24rodopi.com.

По договор те са отдадени за стопанисване на сметопочистващата фирма „Грийн Партнърс“. За близо 4 години, от предишния контракт от 2019-та, Община Кърджали е изплатила за „услугата“ близо 4 милиона лева. ОСЦ-ата видимо не са функционирали по предназначение, но са били фактурирани.

Двата центъра се намират до „Пневматика“ и във „Възрожденци“. Този в Индустриалната зона пък е бил предоставен на скандалната фирма „Иновия“, докато след местните избори новото ръководство на Общината не прекрати договора.

Припомняме, че по времето на кмета Хасан Азис контракт с подобна фирма, собственост на общински съветник, стана обект на внимание от страна на Прокуратурата, именно поради дублиращи дейности, които изискват обществен финансов ресурс.

Двата събирателни центъра не се използват, но се плаща за тях. Работничките на сметосъбиращата фирма пък помещават като база… хладилна камера в района на пазара.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/8/24 19:10

    селските хасански пинизи

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/8/24 19:30

    Прокуратурата пак ще проверява и констатира нарушение на закона, а не извършено престъпление...Когато измамите са от милион нагоре няма извършено престъпление,а нарушение на закона...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/8/24 21:28

      Закона над всичко. Всичко е законно тука.

      Изтриване
  3. Анонимен3/8/24 19:49

    Пак мирише на мръсна гнусна Дерибейска Ала-Бала далавера....добре дееее нема ли Прокуратура за тези вредни кърлежииииииииии

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/8/24 20:50

    Стария крадливия Дерибей на Кърджали да върне парите с лихвиииииииииииииииии....само кражби и корупцииии....BASTA на алчните дерибеиииииииииии

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/8/24 22:20

    Нямат топки иначе ще ги бутнат там каде трябва. Но те също са цоцколи предварително, прокурори, полиции и пр..

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/8/24 22:52

    dps sa fashistki teroristi mafia. out!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/8/24 22:54

    Затвор за Хасан дерибея!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/8/24 23:31

    Гнусни,ненаядвни твари!! Разсипаха го тоя град !! Прокълнати ще сте всички: Хасан до последния долен крадец от неговата клика!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/8/24 06:39

    ДО ВСИЧКИ ТУРЦИЯ ДЕТО ХАСАН АЗИС БЕШЕ БОГ ЗА ВАС И ГО ЗАЩИТАВАХТЕ 20 ГОДИНИ. ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ВСЕ ТАКА ДА ДАВАТЕ ПРИМЕР НА ДЕЦАТА СИ

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/8/24 07:06

    Какви прокурори какви пет лева, България е изкуствена а създадена държава на престъпници и помияри. Някой писател беше писал "Не народ а мърша".

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/8/24 07:06

    Какви прокурори какви пет лева, България е изкуствена а създадена държава на престъпници и помияри. Някой писател беше писал "Не народ а мърша".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/8/24 10:15

      Юдеино, нещо се бъркаш с твоята държавица Израел.

      Изтриване
    2. Анонимен4/8/24 16:29

      Кое е изкуствена държава, бе лайно гнусно? Когато е имало България ни UK, ни USA е имало, ни Алемандата ти любима, капут недоносен, еби си майката разпрана

      Изтриване
  12. Анонимен4/8/24 09:00

    А защо се мълчи за сградата на гърба на общината.Няма ли решение за този резил в центъра на града?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/8/24 09:43

      Всичко е законно и с нея.

      Изтриване
  13. Анонимен4/8/24 09:21

    Обласната управа кога щте бъде търсена сметка как си управлиава имотите и как ги давал под найем

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/8/24 10:06

    Асанннн

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.