24rodopi.com/Общество

„Всеизвестно е, че ДПС е продукт на омерзеното бивше комунистическо разузнаване, което все още поддържа живата сплав между бездарния олигархичен модел и т. н. статукво“.

Това се посочва в обръщение на кърджалийци, насочено към цялата българска общественост. В него те питат: ние, турците в България, за коя партия да гласуваме?

Ето целият текст на обръщението:

Към Българската общественост и в частност към Турците в България.

Oтново сме пред прага на избори, но голяма част на Турското етническо общество е затруднено в избора си на партии, за които да даде  своя вот. Налице е осезаема разпокъснатост и разединеност между партии и избиратели.

Празноглавите умници веднага ще се изхвърлят и ще кажат, че Турците в България си имат своя собствена партия, която от своя страна е едно голямо, нелицеприятно лицемерие, измама, разочарование и недействителност.

Всеизвестно е, че ДПС е продукт на омерзеното бивше комунистическо разузнаване, което все още поддържа живата сплав между бездарния олигархичен модел и т. н. статукво.

Mного избиратели от Турско потекло, още от 1990 г. насам не са имали никаква връзка и никога не са гласували за тази измислена партия на послушниците, верни прислуги на задкулисието.

С годините много избиратели и симпатизанти също се откъснаха от ДПС, които бяха оставени на произвола на съдбата, голяма част от тях никога не се вляха в други партии. Чрез множество продажни медии, години наред тези факти бяха скрити от Българската общественост, внушавайки и, че Турците у нас масово гласуват за ДПС, което не е вярно и е пълна комунистическа измислица. Криеше се фактът, че половината гласове на ДПС идват от други етнически прослойки в страната.

В момента, около 200 000 послушни избиратели от нашите среди, повечето от страх да не би да загубят насъщния си и в своята дълбока заблуда за реалностите, все още  продължават да гласуват за ДПС, но като цяло броят на Турците избиратели у нас е много по-голям. Само този показател красноречиво показва до колко сапуненият мехур, наречено ДПС е Турска партия.

Ние, подписалите това Обръщение, със самочувствието на истински демократи, милеещи за добруването и процъфтяването на България, винаги сме били против това недоразумение и недоносче  на статуквото, наречено ДПС. Никога не сме били доносници и агенти на ДС, никога не сме били лакеи на ДПС и БСП. Ние никак нe одобряваме партиите, поддържащи статуквото и олигархията. Особено сме загрижени за бъдещето на родината си, която е доведена от тъмните сили  в безизходица и застой.

Покрай недалновидните политики на ДПС, Турското общество сега е напълно  пренебрегнато и оставено на заден план. В служебните правителства на президента не беше назначен нито един министър или зам.-министър с Турско име. Последното избрано правителство също не назначи в своите редици и областните управи нито един Турчин.

Ние приканваме Турското общество у нас да започне народностно движение за една чиста политика, основана на демократични принципи и законови норми. В едно таково движение, ние сме готви заедно с Българите и останалите етноси да поведем борба за демокрация и законност. Повече не искаме сарайски велможи и други дребни мошеници.

Ние, етническите Турци у нас и в чужбина не припознаваме ДПС, като своя партия. Апелираме всички честни наши събратя повече да не гласуват за продажното ДПС, а да гласуват за други партии, необвързани със статуквото и олигархията.

Налице е и друг съществен проблем. Българските партии стоят надалече от т. н. Турски райони. Не съществува една живителна връзка между нас. Именно на тези избори, близо 300 000 избиратели Турци, вече не гласуващи за ДПС, е нужно да гласуват за партиите, основани на демократични принципи.

Ние, не сме обвързани с никоя политическа формация, не сме регистрирано дружество, не поддържам връзки с продажни изселнически дружества, говорим единствено от името на Турската общност, осъзнавайки своята пълна гражданска отговорност. Ние, винаги сме били против статуквото и олигархията.

Накрая още един път питаме: Ние, Турците в България за коя партия да гласуваме?

 

Подписали Обръщението: Мустафа Шевкет Исмаил, Юмер Сабахаттин  Юмер, Лютви Байрам Мехмедали, Ахмед Ариф Хасан, Назиф Мехмед Юсеин, Сабри Сали Али и Левент Ахмед Хасан,Мехмед Исмаил.

Кърджали

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

67 comments so far,Add yours

  1. Отговори
    1. Анонимен27/8/24 16:41

      Гласувайте за ДПС Пеевски, ако смятате, че той ще направи хубави неща за България и Кърджали. А ако пък ви се вижда, че всички са маскари и никои не заслужава, не гласувайте за никои, както правят 3 милиона от населението. Нека избирателната активност падне под 10%, че да загубят легитимност политиците и да е несериозно да се правят на големи победители, тия които са спечелили. А по-късно знае ли се, може да дойде време и политиците да поемат отговорност за тая най-отговорна работа, харченето на народната пара. А сега какво, най-важната и отговорна работа, се върши от политици, които никаква отговорност не носят.

      Изтриване
    2. Анонимен28/8/24 11:11

      До 16.41.TURKUN TURKTEN BASKA DOSTU YOKTUR.BOS KAFALI

      Изтриване
  2. Анонимен27/8/24 12:29

    УВАЖАЕМИ КЪРДЖАЛИЙЦИ, СЕГА Е МОМЕНТЪТ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ДА СЕ ГЛАСУВА ПРОТИВ ДЕРЕБЕЙЩИНАТА И ФЕОДАЛИЗАЦИЯТА НА ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ, ЧИИТО ПЕРСОНИ И ТИПАЖИ УПРАВЛЯВАХА 34-35 Г. ЗА ТЯХНА ЛИЧНА ИЗГОДА.
    НАСТОЯЩИЯТ ОПЕРАТИВЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС СЪС ЗЪБИ И НОКТИ СЕ БОРИ ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ, НЕКА ВСИЧКИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЕТНОС, РЕЛИГИЯ; ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИСТРАСТИЯ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА НОВОТО НАЧАЛО НА ДПС С ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/8/24 18:01

      А, как да сме сигурни, че и Пеевски няма да се възползва?
      Най-добре за Възраждане да се гласува. Поне са родолюбци и никога няма да предадат гласоподавателите, независимо от коя етнос са.

      Изтриване
    2. Анонимен27/8/24 18:16

      Да гласувайте за Промяната

      Изтриване
  3. Анонимен27/8/24 12:31

    Достойна позиция на честни и почтени граждани на Р.България ! Все по- трудно ще бъде на т.н. системни партии да крадът и манипулират избирателите ! ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/8/24 00:34

      Амасалаци гласувайте за Доган ,нали го боготворите.

      Изтриване
  4. Анонимен27/8/24 12:32

    От страх турците отново ще гласуват за ДПС /с Пеевски или без него/. Особено по селата. И двата лагера почнаха агитациите.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/8/24 12:34

    Ако искаме да се чустваме като бели хора не на дерибеите а за новото начало ДПС с Пеевски.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/8/24 12:38

    Posledniya dodi li e

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/8/24 12:40

    ГОСПОДИН ПЕЕВСКИ НАПРАВИ ТОЛКОВО МНОГО ЗА 2-3 МЕСЕЦА ЗА ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ, ЧЕ ОНИЯ ПРОДАЖНИЦИ И ЛИЦЕМЕРИ, КАТО РЕСМИ, ЧАКЪРОВ И ВСИЧКИ ОТ БАНДАТА ИМ ЗА 20 Г. НЕМОЖАХА ДА ГО НАПРАВЯТ. ЩОМ ЦС НА ДПС ЗАСТАВА ДО И ГО ПОДКРЕПЯ, РЕДНО Е ПО УСТАВ И КОЛЕКТИВНИ ОРГАНИ ОБЛАСТНАТА СТРУКТУРА И ОБЩИНСКИГЕ СЪВЕТИ СЪЩО ДА ПЖДКРЕПЯТ НАСТОЯЩИЯ ПРЕДСЕДАТЕР НА ЦС И ЦОБ НА ДПС ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/8/24 12:43

    Гласувайте по съвест

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/8/24 12:47

    Константинов беше казал вие гласувате ние броим

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/8/24 12:47

    И нтереса клати феса

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/8/24 12:51

    Убеден съм, че сега фракцията на "Чакъров-Аталай", ще кажат ние представляваме турците в България, на дневен ред ще поставят етническата карта за сплашване на турците. Уважаеми турци в България НЕ СЕ ПОДЛАГАЙТЕ НА МАНИПУЛАЦИЯ, ние сме в НАТО и в ЕС. Тези виждания на Чакъров и Аталай са само да си спасят до сега награбеното от гърба на турците в България, за да си защитят личните корпоративни и икономически интереси. ПРИЗОВАВАМ ДА СПРЕМ ТЕЗИ ЛИЦЕМЕРИ, ПРЕДАТЕЛИ И ИЗМЕННИЦИ, като гласуваме за Новото начало с Д. Пеевски. който защитава интересите на турците в България.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/8/24 13:06

    Ейваллах на подписалите се.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/8/24 13:15

    За новото начало!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/8/24 13:17

    Ние турците в България за кой да гласуваме? ЧЕ да не сте по спеСиални от българите в България имате избор като НАС същите лешове (партии) !!! Къде е казано че трябва спеСиално отношение към ВАС или спеСиално "парти"??? Ние евреите защо нямаме спеСиално парти, ами ние Сиганите (кво като казваме че сме турСи) и нас Евророма ни прибра корекома . . .и сиа

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/8/24 13:24

    Не ми е работа да давам съвети,но никога не бих гласувал за хора, които забогатяха на гърба на обикновения човек.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/8/24 13:26

    АКО ИСКАТЕ ОЩЕ 34 ГОДИНИ ДА ВИ ЯЗДЯТ ИМА САМО ЕДНА ПАРТИЯ, КОЯТО МИСЛЯ, ЧЕ СЕ СЕЩАТЕ

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/8/24 13:29

    Турците сте като шилета, гласувате под строй, за който ви се каже.
    Така, че взимайте по един пакет ориз и по два химикала и фърляйте за ДПС, не го мислете много.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен27/8/24 13:37

    Зависи как искате да живеете- в мизерия, в бедност, далеч от децата си и така нататък гласувайте както до сега. Ако не искате това сменете партията

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен27/8/24 13:44

    Слава на Всевишния че доживях да прочета това и то не в коя да е медия!!!Дано авторите да са искрени събратя!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен27/8/24 13:52

    Ание помаците за кого или сега ,ще се делим.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен27/8/24 14:06

    Демокрация на която партия реша на това гласувам никой на зорлем не може да те накара да гласуваш всеки вижда всеки преценя как вървят нещата

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен27/8/24 14:06

    Демокрация на която партия реша на това гласувам никой на зорлем не може да те накара да гласуваш всеки вижда всеки преценя как вървят нещата

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен27/8/24 14:09

    Правдиво обръщение.Турците с благородството си преодоляха раните от възродителния процес,гласуваха и за БСП.Хората отдавна са готови да се интегрират,НО партиите извън ДПС не припознават тези български граждани с турски произход,не се доверяват в партийната и държавната йерархия.С други думи турците преодоляха етническия егоизъм,а другите до днес ?!Рибата замирисва от главата,РРадев не даде положителен пример,БСП е борчлия на турците,не отвори вратата си към тези трудови,честни и обичащи България наши съотечественици.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен27/8/24 14:16

    За никоя!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен27/8/24 14:25

    Странно нещо е демокрацията. Дава ти право да избираш свободно,свободно да мислиш и свободно да отричаш! Отричайте господа,отричайте,Партии много в Бг,но в коя партия има на върхови позиции турци освен ДПС,гласувайте за която си искате партия но ще бъдете както бяхме преди кьолета.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен27/8/24 14:31

    30 години гласувахте за мизерия никой не си прави илюзията че ще се промени нещо на следващите избори.Вие гласувате за това вашите деца и внуци да са пръснати в Европа далеч от дом и родина.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/8/24 16:59

      много интересно, че преди моите да се пръснат, в чужбина отидоха вашите и вече имат жилища там

      Изтриване
    2. Анонимен27/8/24 19:15

      И това какво ти помага на теб след като си го осъзнал въпреки мен 20 г по късно или на нас в държавата вкл и на теб

      Изтриване
  27. Анонимен27/8/24 14:39

    Гласувам за тези, които обещаят да видим всички дерибеи и сие в раирани костюми.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен27/8/24 15:02

    Ще гласуваме за тази партия, която вкара в затвора дерибеите като Асан, Искендер, Чакъров, Джейхан, Аталай и много други около тях.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен27/8/24 16:04

    Като чета коментарите се връщам към далечната 1989 година.
    До 10.11.1989 всички величаеха Тодор Живков, а на 12.11.1989 всички почнаха да го плюят. Защо тези които пишат не си спомнят за протестите “КОЙ”.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен27/8/24 16:12

    Президента Радев можеше да даде добър пример чрез служебните правителства като включи в състава хора с турски имена но,не го направи даже взема страна против

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен27/8/24 16:32

    Алуууууууууу ще гласуваме ударно и мощно за Новото начало в ДПС с феномалния лидер бат Пеевскииииииииии
    Нито глас за крадливата,алчната дерибейска хунта

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен27/8/24 16:38

    само малоумниците се разделят на турци българи аз съм турчин и ще гласувам за партия която прави нещо за града ни

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен27/8/24 17:40

    Румен Радев не успя да бъде олицетворение на единството на българската нация,не се довери на турци български граждани в българската държавна йерархия,дори чистач няма в президентството Що е то?

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен27/8/24 18:11

    Всички подписали се, са членове на ДОСТ. Мустафа Исмаил е областният отговорник на ДОСТ. Искат пари предполагам.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен27/8/24 18:13

    Президента не назначава министри и зам.министри.Те са назначени от Главчев,значи от ГЕРБ...

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен27/8/24 19:08

    Това е добре че. група демократично мислещи и необвързани със статуквото граждани излизат
    и показват загриженост за бъдещето на България и в частност за етноса към който принадлежат. Смятам че това е добър признак за развиване на гражданското общество.
    Вярно е че всички положителни процеси вървят бавно и искат много усилия. но това е
    правилния път който трябва да извървим .

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен27/8/24 19:19

    Уважаеми сънародници,
    В продължение на 34 години нима не си избрахте партия за която да гласувате.
    Четейки “обръщението” ви изпитвам омерзение и гняв.
    Такива обръщения бяха модерни по времето на възродителния процес.
    Точно такива хора искаха да бъдат забелязани,да се откроят от масата “глупави турци”.
    ДПС добра или лоша е партия на нашия народ.Тя е нашето семейство.Човек не си избира децата,или пък децата родителите си.
    Има добри,има зли,умни или глупави,честни или крадливи,има всякакви.
    Но те са нашето семейство.Няма някой извън него да ни помогне или разбере.
    Ако има проблеми трябва да си ги решим ние.Вътре.За да ни има.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/8/24 20:35

      Краденето секва,а отсреща какво направихте за турците 34 години нищо

      Изтриване
    2. Анонимен27/8/24 22:58

      Гласувахме и ги направихме милионери и милярдери.

      Изтриване
    3. Анонимен27/8/24 23:23

      Всички сме от семейство ХОРА, обичаме хубавата баклава и баници и кюфтета обичаме и на плаж в Гърция обичаме да ходим и на пазар в Едирне ни харесва. На никои не му е приятно да го крадат и да го лъжат, независимо дали някои от "наште" ни го прави.
      По-добре някои от друг етнос да ти помогне и да ти каже добра дума, отколкото някои от твоя етнос да те излъже, ограби или да те напсува - етноса е без значение. Стига вече 16ти век отдавна мина, дори и бай Тошо диктатора го няма вече.

      Изтриване
  38. Анонимен27/8/24 19:22

    Гласувайте за бкп

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен27/8/24 20:31

    Гласувайте за Шишито поне знае да се Противопоставя а не като Другите Палячовчи да свирят ламене пред Ахмед агата

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен27/8/24 20:37

    Къде можем да се подпишем и ние?

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен27/8/24 20:59

    За която ви кажат, вие така или иначе собствено мнение имате само анонимно в мрежата

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен27/8/24 21:09

    АЗ НЕ ГЛАСУВАМ И ПАК СЪЩАТА КОЧИНА!

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен27/8/24 21:32

    Жалко е зрели хора да питат, за кого да гласуват. Нооо, така са свикнали, под строй, за когото им кажат. Нали ДПС не била етническа партия, вижда се каква е щом сега се чудите за кого да гласувате, нали милеете да България, има още много партии, освен вашето ДПС. А, като говорите за министри с турски имена що не погледнете в общините около нас, колко са хората с български имена, които работят в администрацията, хммм в моята община са 5 от общо 40. За какво говорим, май ние българите се чувстваме гости в собствената си държава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/8/24 22:07

      Вие сте български граждани и имате всички права и задължения на всички граждани на Република България и да гласуват е за която си искате партия.

      Изтриване
  44. Анонимен27/8/24 22:56

    Турчин: Категорично ще гласувам за Възраждане, Стига лъжи вече тридесет години.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/8/24 08:46

      З4 години гласувахме за деребеите,които трупаха невиждано богаство за сметка на нас обикновенети хора.Не ,няма да гласуваме по-вече за ДПС.

      Изтриване
  45. Анонимен28/8/24 07:19

    За който искате гласувайте! Нали това е смисъла на демокрацията! За съжаление явно не сте я разбрали все още.

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен28/8/24 08:03

    На гърба на обикновения народ така наречените политици от ДПС станаха милионери, живеят в Сараи, карат Поршета, почиват в Малдивите а какво става с обикновения народ берат Краставици в Холандия. Сами си направете извода

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен28/8/24 08:58

    варете ги печете ги но пак и остава стадо на който отново им трябва овчар.това е тоя етнос който се обособява само на тази основа.

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен28/8/24 13:54

    Щял да гласува за възраждане, на тези които мразят всички, които не са българи, но не осъзнава, че първо самия той ще изяде ритника на гъза си..

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен28/8/24 14:59

    Съдията с червените книжки идва.

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен29/8/24 17:44

    Za koito i da glasuvate, pak ste go izhvarlia. 😃😃😃😃😃 Bez predvaritelna pismena iasna tochna prozrachna pametna informacia do vseki edin izbiratel v rbg vseki opit za lov na politicheska vlast ste e likvidiran fizicheski vednaga. Pozdrav. Etnosat.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.