24rodopi.com/Политика

На тайна среща в Националния дворец на културата (НДК) с участието на представители на ПП-ДБ, ИТН, БСП, „Възраждане“, отцепниците от ДПС е обсъдено свалянето на Рая Назарян от председателския пост на Народното събрание.

Това бе съобщено от агенция „Пик“ и „Блиц“.

„Целта на тази среща беше да свалим Рая Назарян от председателския пост, искаме да вкараме друг играч и следващият премиер да не бъде близък до ГЕРБ“, твърди пред агенция „БГнес“ участник в срещата, който в момента е депутат от групата на независимите.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който е един от участниците в заверата, отказа да отговори на въпроса дали ще участва във вот на недоверие на Рая Назарян с аргумента, че няма да подкрепи третия мандат в рамките на това Народно събрание.

На въпрос на „БГнес“ дали освен ПП-ДБ, БСП, отцепниците от ДПС, ИТН на срещата е присъствал и представител на Президентството, Костадинов отговори: „Не коментирам“.

Попитан защо се събират петък вечер, лидерът на „Възраждане“ отвърна с усмивка: „Кога да ги правим тайните срещи в петък на обяд ли?“.

Няколко източника от различни партии по-късно са потвърдили пред "24 часа", че в НДК е имало среща между ПП-ДБ, БСП, ИТН, ДПС около Джевдет Чакъров и "Възраждане". Каква е темата на срещата обаче никой не казва.

Припомняме, че на 31 юли в сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Илхан Андай от 24rodopi.com анонсира евентуален опит за сваляне на председателя на Народното събрание. „Протакането с третия мандат си заслужава, ако се равняваме по САЩ (изборите в САЩ са на 5 ноември), но и Румен Радев може да има нужда от време за удобен служебен премиер“, каза Андай. И още: „Протакането определено може да е заради плановете на президента Радев. Той може да търси удобен служебен премиер, като се направи опит да се смени Рая Назарян с депутат от ПП-ДБ, след което да му се възложи служебното премиерстване“.

Представителите на изброените формации са се събрали в бившите офиси на Слави Трифонов да се договорят да свалят на Рая Назарян като председател на Народното събрание и да изберат на нейно място човек, подходящ за следващ служебен премиер, обобщават от „24 часа“ снощната сбирка. Общо те могат да съберат 137 гласа.

„Пик“ публикуваха снимки, на които се вижда как в малкото НДК пристигат Ивайло Мирчев, Кирил Петков с още трима души, Рамадан Аталай, Костадин Костадинов, Атанас Зафиров и Джейхан Ибрямов. Във фейсбук като участници в срещата се споменават Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от ИТН, Ивайло Мирчев, Божидар Божанов, Кирил Петков, Лена Бориславова  и Асен Василев от ПП-ДБ, Атанас Зафиров - временния лидер на БСП, Костадин Костадинов - лидерът на "Възраждане", Рамадан Аталай  и Джейхан Ибрямов от ДПС - Доган.

Според публикации в социалната мрежа ПП-ДБ искат да сложат за председател на парламента своя депутат Андрей Цеков, който беше министър на Регионалното развитие в правителството на Николай Денков и зам.- министър при служебния премиер Гълъб Донев. Последното означавало, че е човек на Радев и президентът ще го избере за следващ служебен премиер. Рая Назарян предварително се отказа от поста.

„Чувам някакви слухове, че участвам в някаква завера за свалянето на председателя на парламента, съставянето на служебно правителство и какво ли още не. Както винаги, трябва да се намеся, за да прекъсна слуховете и да кажа истината такава, каквато е“, написа във "Фейсбук" лидерът на ИТН Слави Трифонов.

"Искам да бъда безпределно ясен за пореден път. Истината е следната: единственото, което прави “Има такъв народ" в момента е, да се опитва да убеди останалите политически партии за необходимостта от реализацията на третия мандат с широка парламентарна подкрепа, защото само това може да реши проблемите на страната за излизане от политическата криза. И всички останали слухове са пълна глупост. Точка по въпроса", пише още Трифонов.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Али Азманов от АТАКА3/8/24 18:05

    Демек всички задружно с патриота Костадинов от Възраждане се срещате с депутатите на Амед Доган за сваляне на Рая Назарян.На такива патриоти едно голямо Зартттттттт.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/8/24 18:52

    Али ,герб е проклятието на държавата и не трябва да участва в управлението на държавата .Всички беди на държавата са от калинките на герб под ръководството на бибиткото .Ако и това не ти е ясно значи наистина си от атака

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/8/24 08:50

    Герб, дпс,бсп и възраждане са партии на националисти и съгласно Конституцията са забранени затова лидерите им при бай Ставрев и Белене и България ще се възкръсне .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/8/24 16:17

    СМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА, А ТИЯ В ЗАТВОРААААА...!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/8/24 13:30

    Kirkor i Garabed svaliat Rayata ;)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.