24rodopi.com/Темата+

„Да, бях поканен, но отказах любезно. Когато си на зор, се сещат, че има и други турци в България, особено по време на избори, но през останалото време работят само за забогатяването си. Всички сме турци, но някои са гладни турци и вина за трудния живот на стотици хиляди носят точно тези, които ми отправиха поканата „Нека те срещна с Доган“, коментира пред 24rodopi.com един от авторитетните турци у нас, включен в списък „100“.

Припомняме, че над 100 авторитетни етнически турци са отхвърлили поканата на водачите на фракцията „Аталай-Чакъров“ да се срещнат с Ахмед Доган в летния му "сарай". В списъка, направен от така нар. „дерибеи“, били включени общественици, бизнесмени, популярни в професиите си представители на етноса, а така също и бивши депесари и репресирани от тоталитарния режим етнически турци.

Репортери на 24rodopi.com разговаряха с 4-ма от отказалите поканата на хората от лагера на Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров. Те потвърждават за проведените разговори, но не желаят да бъдат ангажирани „нито от сарай, нито от дерибеи, нито от ДПС като цяло“. Подчертават, че сами се оправяли в живота и били „достатъчно добра реклама за етнически турци в България“.

Но пък един от тях ни поднесе топ новината за предстоящото заседание на Централния съвет и последващите действия на фракцията.

„С мен бе разговаряно в петък в Пловдив. Добронамерен съм към човека, който се беше наел да ме „обработи“ и затова той бе открит с мен. Разказа ми, че имат проблем с недостига на няколко души за кворум, който да позволи законно провеждане на заседанието, но в момента правели „нещо с едни списъци“ и когато всичко е „тип-топ“, ще се свика Централен съвет. Веднага след това „мръсната работа“ за регистрацията ще свърши Севинч Солакова в Централната избирателна комисия (ЦИК) и един друг там, „пияница, но наш“, разкри той, пожелавайки да остане анонимен, за да не бъде „подлаган на телефонен терор“.

Севинч Османова Солакова е представител на ДПС в ЦИК, неин секретар е. Била е член на Централното оперативно бюро по време на председателството на Мустафа Карадайъ, както и в момента. Дължи кариерата си изцяло на ДПС. Влиза в сферите на ДПС чрез протекцията на бившия зам.-председател Касим Дал. Именно той я уредил на работа в Министерството на земеделието и храните като директор на правния отдел.

През годините е почти незабележима, около нея има само един дребен скандал. Особено близка е с Мустафа Карадайъ. В ДПС се говори, че през годините именно Севинч Солакова е писала повечето от речите на Карадайъ.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/8/24 16:16

    PREDI IZBORI KOGATO SA NA ZOR TE LIJAT SLED TOVA TE ZABRAVIYAT /AC KOPETSITE/ NE SE NAYADOHA

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/8/24 16:36

    Алуууууу крадливата и корумпираната Дерибейска хунта ВЪН ВЪН ВЪН от ДПС......ще гласуваме за Новото начало в ДПС с лидер Пеевскиииииииииии..кърлежите да поемат към централния затвор преди да е станало късно

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/8/24 16:51

    "Веднага след това „мръсната работа“ за регистрацията ще свърши Севинч Солакова в Централната избирателна комисия (ЦИК) и един друг там, „пияница, но наш“, разкри той, пожелавайки да остане анонимен, за да не бъде „подлаган на телефонен терор“.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/8/24 17:32

    Дерибейската хунта е в голама паника преди изборите...бедното стадо ще гласува за надеждата Новото начало в ДПС с бат Пеевскииииииииии...кърлежите на сметищетооооо

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/8/24 19:16

    Тлъстите кърлежи на ДПС са толкова оядени че се виждат от 100 км

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/8/24 19:22

    Догито ще ви оправи вас!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/8/24 21:44

    Какво ще ми регистрира цокалова ако няма съдебна регистрация?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/8/24 07:09

    Колкото повече и по-интензивни са страданията и болките на офсете, толкова по-силна става досегашната етническа партия ДПС. Страданията, болките и пр. на офсете са истинската сила на организацията!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/8/24 14:02

    dps mastanli sme zad doktor ahmed dogan da se znae

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.