24rodopi.com/Общество/Темата+

Пренебрегнат знак „Стоп“ и отнето предимство са причина за катастрофата в района на главния път за „Маказа“, в участъка на разклона за Златоград, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Както 24rodopi.com първи писа, инцидентът стана в сряда около 14,30 часа.

19-годишна водачка на лек автомобил “Фолксваген“ навлиза в кръстовище, отнемайки предимство на правилно движещ се по пътя Кърджали – ГКПП „Маказа“ „Форд“ и го блъска в предната част.

Алкохолните проби са отрицателни. Съставен е акт.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/8/24 09:56

    И двамата са виновни доброто е че няма жертви там почти всички карат с висока скорост Въпроса е как да се включат в движението като има ограничение от 50км а карат с 100км

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/8/24 10:02

      Иска си ускоряваща лента.

      Изтриване
    2. Анонимен29/8/24 10:08

      Къде има ограничение 50 там, защото никога не съм го виждал?!

      Изтриване
    3. Анонимен29/8/24 11:59

      Чети закона там пише там където има кръстовище трябва да караш до 50км

      Изтриване
    4. Анонимен29/8/24 16:43

      Преди да коментираш чети ти! При проектиране на кръстовище, ако има видимост до определено разстояние в двете посоки не се ограничава скоростта. Това да не улицата във вашата махала!

      Изтриване
  2. Анонимен29/8/24 10:02

    Уредбата на тези кръстовища не е наред!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/8/24 10:13

    Вкарайте един инструктор и един изпитващ и нещата ще си дойдат на място.Курсове след навършени пълни 18 год.За какво му е колата на по ранна възраст??????????

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/8/24 12:19

    Тези кръстовища по пътя за Маказа са много шантави, правил ги е някой аматьор. При идване от Златоград табелите които трябва да са преди пътя за Маказа, там са поставени в отсрещната страна на главния път, зад мантинелите на нивата. И тези табели заблуждават водачите, гледайки табелите имаш чувството че пътя е зад табелите, коилето е логичното. И така изведнъж виждаш че вече си на платното на главния път. Особено на тъмно. Преживях го лично, изкарах голям късмет че нямаше минаващи коли . булгарска калпава работа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/8/24 16:50

      Има си Наредба за поставяне на табели, има точно определено разстояние от асфалтовата настилка къде трябва да се постави табела. Това не е концерт по желание да я поставите тази табела там, където си искате. Има точно определено разстояние, на което се поставят табелите от кръстовището, за да може такива като вас да ги видят и да имат време да реагират!

      Изтриване
  5. Анонимен29/8/24 12:52

    ШОФЬОРА СИГУРНО ОТ ФОТИНОВО НОРМАЛНО Е ДА НЕ ВИДИ СТОП ЗНАКА

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/8/24 13:57

    На всички кръсовища по този път трябва да бъдат поставени ограничителни знаци за скороста.Няма значение че в закона много ясно е написано.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/8/24 16:48

    Кръстовищата се проектират и регулират съгласно Наредба за проектиране на пътища. Няма как един път да бъде въведен в експлоатация и да се използва, ако той не е проектиран и изпълнен по тази наредба. Хората не са длъжни да знаят Наредбите за проектиране, но са длъжни да спазват всички знаци монтирани на пътното платно. Ако на пътното платно имаш знак "Стоп" просто спираш, а не ръсиш простотии от типа това кръстовище не е направено правилно. Преди да коментирате глупости седнете и прочетете, а не показвайте колко сте неграмотни!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/8/24 22:26

    Представям си каква докторка ще стане като не спазва елементарни знаци и правила.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.