24rodopi.com/Общество

Двама нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд – Кърджали.

Динчер Хабиб и Владислав Емирски са назначени с решение по протокол от 25 юни, след проведен конкурс за първоначално назначаване на длъжност „съдия“, обявен от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Съдия Хабиб и съдия Емирски положиха клетва пред Общото събрание на съдиите и подписаха своите актове, съгласно изискванията на Закона за съдебната власт. Те се заклеха да прилагат точно Конституцията и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи, да допринасят за издигане престижа на професията и да помнят, че за всичко отговарят пред закона.

Съдия Динчер Хабиб е завършил висшето си образование в Югозапазен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград със специалност „Право“ и има тринадесет години юридически стаж като адвокат. А съдия Владислав Емирски е с висше образование по специалност „Право“ от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и до назначаването си също е упражнявал адвокатската професия, като юридическият му стаж е десет години. И двамата съдии ще правораздават по граждански дела.

Изпълняващият функциите председател на Районен съд – Кърджали съдия Здравка Запрянова поздрави новите съдии за успеха им в спечелените чрез конкурс места и им пожела дълъг професионален път, воля и енергия, мъдрост и отговорност, почтеност и устойчивост в предстоящата им дейност.

Гост на церемонията по встъпването бе Пламен Александров – заместник-председател на Окръжен съд – Кърджали, който също поздрави новите колеги и им пожела здраве, мъдрост, сила и търпение, за да решават делата законосъобразно и справедливо.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/8/24 16:36

    Успех Динчер! Ти заслужаваш. Преди всичко си добър човек.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/8/24 16:54

    Какво да кажем за възпитаниците на тези ново институции и университети ,от където излизат прависти от кол и въже горко на парораздавателната и охранителната ни система Бог да пази България ,от престъпната десетоноемврийска бандитска и мутренска демокрация .Дерзайте съдии и попътен вятър в бъдещето виНищо сложно няма милиони са глупаците простаците и функционалните неграмотници на башибозушката бокодогановскапеевдска костовска ,прокурорска и съдиййска демокация ,където престъпниците са на власти раздават правосъдие на грамотния български народв робство

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/8/24 17:53

    Успех Динчер! Имах възможност да работя с теб и мога да отбележа, че ти си добър човек. В днешно време това качество е много рядко срещано явление. Пожелавам ти да работиш със здраве, да жънеш успехите си и да се радваш на живота си!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/8/24 18:41

    Успех и на двамата и дано да имат сили и кураж да устоят на предизвикателствата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/8/24 18:43

    Пожелавам им да гледат първите дела за зулумите на дерибеи. Тогава ще си проличи кой какъв съдия е.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/8/24 06:53

      Достоевски никога не е бил моралист, даже обратно: бихме могли да кажем, че в цялото си творчество съзнателно и систематично той се бори с морала и то по много провокативен начин.
      Но нека не бързаме от това да правим извода, че той е проповедник на аморализма.
      Достоевски е притежавал страст към истината. Имал е силата на проникне в човешкото поведение и да ни открие по най-драматичния и най-убедителен начин, че това, което Моралът представя за „морално”, никога не е чистото добро, че човекът никога не може да премахне злото с помощта на Морала, след като абсолютно никой не може да е съвършено добър.
      Следователно, в цялото си творчество Достоевски не престава да проповядва, че за човешкото съществуване и поведение има значение не моралът, а свободата и че само онова, което е свободно, е наистина добро.
      Достоевски иска да каже на хората, че делението на добри и лоши почива на лъжа и че единственият начин да бъде победено злото, е човек да го понесе свободно върху себе си.
      Достоевски не е аморалист, защото не престава да описва злото като трагедия и разложение за човека. Той обаче е антиморалист, защото дълбоко вярва, че моралът никога не може да доведе до спасение на човека от злото."
      Тези думи принадлежат на Н. Страхов, човек, добре познавал Достоевски, но в основата им стои недоразумение: Достоевски никога не е искал да учи човечеството на доброта и човечност.

      Изтриване
    2. Анонимен2/8/24 16:06

      какво е казал толстой по този върпос

      Изтриване
  6. Анонимен1/8/24 19:28

    Те са назначени от деребеи от давна писаха за тях че ще са те

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/8/24 19:59

    Успех, млади хора ! Бъдещето е пред Вас. нх

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/8/24 22:24

    Нямам думи да опиша радостта си.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/8/24 22:25

    На Темида превръзката...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/8/24 22:25

    Всичко е както трябва да бъде.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/8/24 07:17

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/8/24 08:39

    Единият едвам говори български, за другия не знам..
    Коментарът ми със сигурност ще бъде публикуван ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/8/24 10:27

      Ти като говориш много добре български , къде си на какъв пост си ?

      Изтриване
  13. Анонимен2/8/24 08:57

    Злобата няма почивен ден. За тези които говорят глупости. Изкараха висок успех и спечелиха . За мрънкащите Вие какво направихте?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/8/24 16:07

    успех Динчер

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен2/8/24 16:57

    към 10 .27.Драги ми дерибейче неграмотно на важен пост заради дерибей и мародер в българската държава ,,разпределящ порции и постове в майка българия в която ти нямаш място .Но рана или късно дерибейче и лостоджия ще си намереш мяйстора като българския велик ,велик е нашия войник пеевски ,който се заръкал такива като тебе да не са на дерибейски постове

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.