24rodopi.com/Коментари/Политика

„Борисов или е голям късметлия, или ако има двама души, за които да се каже, че България е тяхната сбъдната "американска мечта", единият е той. Румен Радев иска да е вторият щастливец в тази посока, но засега неговият маршрут е по-труден, сложен, доста нанагорнище му е – той има нужда от редовен кабинет и от разрушителните процеси във възможно повече от системните партии“, коментира в предаването „България сутрин" Илхан Андай. 

В студиото на Bulgaria ON AIR политолозите Слави Василев и проф. Николай Найденов и журналистът Илхан Андай прогнозираха съдбата на третия мандат, посочва медията.

„Коварна е тази игра на единия лагер в проблемното ДПС – другите от политическия елит да заемат страна в спор. Опитват се да изместят основата тема. Вместо всички важни политически играчи да се заредят за позитивна кампания за 51-ия парламент, една част от ДПС им чертае демаркационна линия – да се определят кой е с Пеевски и кой срещу ДПС. Такава тема политическият елит няма, такава тема за България няма. Спорът на два лагера в ДПС е проблем на ДПС и „сарая“, каза Андай. Играта да въвлечеш всички в твоя проблем е опасна, подчерта той.

"Не бива да имаме свръх големи очаквания", препоръча журналистът по темата за разочарованието от институциите.

„На какъвто хал е държавата, такова е дереджето и на институциите. Но в „домовата книга“ има достойни хора за служебен премир. Президентът просто трябва да бъде по-градивен и да не си позволява игра „влизане с бутонките“, каза Андай. Според него Румен Радев страшно много е закъснял със свой политически проект и това се дължи на липсата на харизматични хора около президента. Слави Василев опонира, като посочи за харизматичен Крум Зарков.

"Всяка формация има стратегии и готовност да декларира участие в кампания и да загатне с кои са склонни да се коалират в бъдеще. Всяка партия обаче има един невидим план, така че ние не знаем какво реално ще се случи. 51-ото НС ще е много по-градивно от 50-ото. Бойко Борисов определено ще спечели изборите, но не знаем каква позиция заема спрямо това, което се случва в ДПС. Най-готови са ГЕРБ и "Възраждане". Ако "Възраждане" не паднат в капана на проучвателния мандат", прогнозира Андай.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/8/24 22:08

    Самоооо и самоооо Пеевскииииии и Новото начало..вечните вредни и гнусни депутати-дерибеиии- талибанииииии на Прокурор-на гилотина-бесило .....има ли Прокуратура в България...или .......??? Да се вземем на ръце и да ги изгоним с камъни и камшици

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/8/24 06:29

    През първото полугодие банките са прибрали 3.3 млрд. лв. от лихви по отпуснатите кредити. В същото време разходите им за изплащане на лихви по депозити са едва 580 млн. лв. Големите банки у нас продължават да държат спестяванията на клиентите си без никаква доходност. Нещо повече, депозитните сметки преди две години бяха трансформирани в разплащателни, при което спестените пари всеки месец намаляват заради такси за обслужване.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/8/24 06:29

    През първото полугодие банките са прибрали 3.3 млрд. лв. от лихви по отпуснатите кредити. В същото време разходите им за изплащане на лихви по депозити са едва 580 млн. лв. Големите банки у нас продължават да държат спестяванията на клиентите си без никаква доходност. Нещо повече, депозитните сметки преди две години бяха трансформирани в разплащателни, при което спестените пари всеки месец намаляват заради такси за обслужване.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/8/24 14:39

    Защо се крие Доган, не дава на избирателите яснота какво се случва.
    Слушаме декларации, телефонни публикации , разни емисари и т.н. да агитират в района против Пеевски.
    Тясно му е и мирише около сараите и деребеите,
    или и той е един от тях.
    Избирателя се събуди соколе и няма да допусне повече дерибействане. И искат
    ДПС без Аталай, Кючук, Чакъров, Ресми, Хасан Азис, Б.Юмер и още много, много дерибеи покрай тях.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.