24rodopi.com/Общество

„Гледам как се развива Кърджали. Има положителна промяна, след като не съм бил в града повече от година. Но какво ми направи впечатление. Стоките, които се продават в търговската верига, са в пъти по-скъпи от София. Дори в чуждите вериги, които са навсякъде“.

Думите са на жител на кърджалиец, който отдавна живее в столицата, отбелязва печатното издание „Родопи voice“.

Темата с цените пък е една от най-коментираните във всички социални мрежи от хората в Родопите. Много от тях дори изповядват мнението, че те изкуствено се завишават, особено през летния сезон, заради… идващите си гурбетчии и изселници.

„Силно е да се говори за спекула, но това е тенденция през сезоните на масово прибиране на хората, които са зад граница. В същото време Кърджали и Смолян са регионите с най-ниски пенсии и заплати. Как да се оправят местните?“, коментират в социалните мрежи хора от двата областни града.

Гурбетчии пък правят сравнение с цените в чуждите вериги.

„Един пример. Известна марка кафе. Магазин от една и съща верига. Цената за килограм в Хага е 14 евро, в Кърджали 51 лева. И не е само кафето, почти с всички стоки е същото. Една верига, един артикул, различни цени, у дома в пъти по-високи. В същото време да не говорим за заплатите на служителките. Тези в България едва ли вземат възнагражденията на колегите си в магазина в Нидерландия. А, работят едно и също, при един и същи работодател“, споделя мнение гастарбайтер в „ниската земя“.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/8/24 10:49

    Гъзари, не сме като EU имаме даваме точка

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/8/24 11:04

    До тук го карат сигурно с такси за това се оскъпява а и 20% за доган ачКЮпека се заделя

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/8/24 11:17

    Институции къде сте защо няма контрол яко глоби и ще видите ще има ефект

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/8/24 12:49

      Абе, то... държава няма, ти институции търсиш.

      Изтриване
    2. Анонимен2/9/24 10:24

      Но трябва да има
      Получават заплата

      Изтриване
  4. Анонимен31/8/24 11:27

    Da jivee depese skoro i voda za piene nyama da ima ot 4e6mata

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/8/24 12:19

    Като не ви харесва в Възрожденци идете в Холандия
    Марш от тука

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/8/24 14:13

      Чаоу помаккккк

      Изтриване
    2. Анонимен31/8/24 14:22

      Ама аз вече ходих, пич. Жал ми е за теб!

      Изтриване
    3. Анонимен1/9/24 08:39

      Защо винаги се срещат такива като теб из форумите. Противни...

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.