24rodopi.com/Спорт

Общинският съвет подкрепи предложението на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн да предостави помещение на шахматен клуб "Арда“, за да развива своята дейност. Това става ясно от кореспонденцията на организираните любители на логическата игра, които станаха популярни през последните три години със серия състезания и постигнати успехи, с „Белия кораб“.

Клубът от години изпраща молби към предишния кмет Хасан Азис за предоставяне на помещение за тренировъчен процес и провеждане на турнири, но отговорът винаги е отрицателен.

Официален отговор на  Хасан Азис на запитване на ШК "Арда" от 31 август 2021 година гласи: "Към настоящия момент община Кърджали не разполага със свободно помещение, подходящо за дейността на шахматния клуб".

Членове на клуба разказват: „Поискахме централно пустеещо от години помещение, находящо се в жилищен комплекс "Рилите" - бивше партийно помещение, на несъществуващия вече СДС на Дора Христова. Но Хасан Азис го дал на особено близкия с него Ахмед Моллахасан“.

С встъпването в длъжност на кмета Ерол Мюмюн нещата коренно се променят.

Шахматен клуб "Арда" вече разполага с клуб, находящ се на публична общинска собственост с площ 158 кв.м,  на първия етаж в спортна зала „Арпезос“. Досега тя се е ползвала като зала за фитнес.

Предстои да се сключи договор за 10-годишно безвъзмездно ползване между шахматния клуб и Общината.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/8/24 16:22

    Браво, кмет за пример!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/8/24 17:17

    Смешен си

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/8/24 17:30

      Топ кмет и градоначалник! Космически години разлика с онзи цървул Хасан Хлъзгавия чор- Ерол кмет 100 години!

      Изтриване
  3. Анонимен26/8/24 17:27

    Ерол е кмета, който чакахме 20 години!!! Жив и здрав да е!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/8/24 18:36

    Ехаааа.Бравооо




    За поредния неточен пост на редакцията.Стига вече ги манипулирате хората с вашите глупави новини.Пишете си ги както ви отърва.Къде е помещението?Ще говорите за помещение ,когато децата са там и тренират.Говорите си ей така

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/8/24 22:53

      И сега не разбрах, ти зад коя фуста си?! Или самият ти си басмата от сандъка на Хасан агата! Я по-оригинално!

      Изтриване
    2. Анонимен27/8/24 00:20

      Ми нали пише къде е помещението. Вече си имат помещение и като се организират ще си тренират там. Не като предишния "кмет" да каже "НЕ" на децата и да даде помещението на Моллата да си сладкарница. Там е разликата!!!

      Изтриване
    3. Анонимен28/8/24 08:45

      Нито съм басмата от сандъка на Хасан,нито пък от на Мюмюн.Аз съм родител,чиието дете иска да играе шах.От 3 месеца разпитвам за треньор.И,какво се оказа, ни треньор има,ни помещение.
      Не знам къде е тази сладкарница,но от любопитство ще ходя в общината да видя на каква цена е дадена на Моллата.Само за тази сладкарница се говори.Май е много апетитно място

      Изтриване
  5. Анонимен26/8/24 23:38

    Браво на Ерол, долу Хасан .

    ОтговорИзтриване
  6. За шахмата не знам, но започна бая ремонти новият кмет и определено с него е по-добре. Градът ни и хубав, но много го крадоха и е крайно време и хорага да видят хаир.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/8/24 00:43

    Бая пешки ще окапят в таз игра! Начело с мечето МОЛЛАГАСАН, килия 6611

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.