24rodopi.com/Политика

Румен Радев взе решението си за служебен премиер. Държавният глава определя Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател, съобщават от прессекретариата на президента.

Днес в 12.00 ч. Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 Главчев , за да му възложи да предложи състав на служебно правителство.

Вчера президентът Румен Радев проведе разговори с кандидатите за служебен премиер от т. нар. ”домова книга”. От тях единствено Главчев заяви публично, че е готов да поеме отново поста министър-председател.

Очаква се изборите за 51-ия парламент да се проведат на 27 октомври.

Настоявам вашето правителство да издигне в свой основен приоритет противодействието на купения вот. Това е задължително условие за успеха на този мандат. Това заяви президентът Румен Радев, връчвайки на кандидата за служебен премиер Димитър Главчев папката с мандата за съставяне на правителство.

Ако успеете до понеделник да ми представите състав на МС, който убедително да се вписва в този приоритет, може да положите клетва в парламента още в понеделник, каза Радев. Тогава изборите ще бъдат на 27 октомври, заяви президентът.

"Спекулации за политически зависимости могат да се правят, когато са свързани с политическа агитация. Не видях много друг тип работа в НС, но не е моя работа да ги критикувам. Ние сме република с парламентарна форма на управление. Винаги съм изповядвал идеята и тезата, че институциите трябва да си взаимодействат и да работят заедно за подобряване на живота на българските граждани и с вас доказахме, че може да е така", отговори Главчев.

"Няма от какво да се срамувам за работата на правителството, на което все още съм служебен премиер.  Никой не оспори честността на изборите. Проведохме честни, прозрачни и свободни избори. Едновременно с това запазихме определения от години път на България, свързан с Европа, път, посочен от много правителства назад. Обещах точно това - да организирам изборите както трябва, да запазя европейския ни път и да решавам възникналите проблеми на българските граждани", продължи още той.

"Следя внимателно обществените нагласи и основната ми задача ще е да се сваля, ако може, политическото напрежение, тъй като то е на високо ниво, а това не е от полза от никого”, посочи Димитър Главчев.

Ще изпълня това, което ми възлагате. В понеделник ще представя състав на служебен кабинет. Мисля, че до голяма степен ще са оправдани очакванията на всички и на български граждани, горе-долу в тази посока говорите и вие, каза Главчев преди с Радев да останат на среща без присъствието на медиите.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/8/24 11:07

    БЕЗЛИЧЕН КАТО ЧОВЕК ОЩЕ ПОВЕЧЕ КАТО ПРЕМИЕР. НЯМА ТАКАВА ДЪРЛЖАВА.НЯМА ТАКЪВ НАРОД.МНОГО ТОЧНО БЕШЕ ИЗМИСЛЕНО ОТ ТРИФОНОВ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22/8/24 17:23

      Mnogo bezlichen masha beshe navel glavata kato vzimashe mandata

      Изтриване
  2. Анонимен22/8/24 11:22

    нека Радев да престане с алчността си за власт, не му отива на пагона на български генерал, пичлеметата от ПП кирчо и кокорчо унищожиха България, стига инати господа, ако така продължавате с интригите си народа ще възстане, мислете какво правите докато не стане късно.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.