24rodopi.com/Регион

Продължава реализацията на програмата за облагородяване на малките населени места, която е част от управленската стратегия на кмета Неджми Али за развитие на община Джебел.

Днес той и представители на екипа му инспектираха ремонтните дейности на пътя за село Плазище. Пътната връзка между Плазище и Горно Плазище е направена преди половин век, а през годините са извършвани само така нар. "кърпежи". Цялостният ремонт бе належащ и като такъв бе основен ангажимент на кмета за втория му управленски мандат пред местните жители.

Община Джебел изпълнява дейности по проект, който е включен в Приложение №3 към Закона за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ) за 2024 г., който бе реализиран със съдействието на парламентарната група на ДПС.

Припомняме, че кметът на община Джебел – Неджми Али подписа през февруари тази година Споразумение за цялостно финансиране за реализацията на проект „Основен ремонт на път KRZ3070 /ІІІ-508 – п.к. І-5 – Джебел/ – Плазище – мах. Горно Плазище от км 0+000 до 0+567; от км 0+593 до км 0+834 и от км 0+868 до км 2+604“.

В съответствие с подписаното Споразумение, финансовата подкрепа за цялостната реализация на проекта се осигурява от МРРБ.

Дейностите започнаха с разчистване на терена в рамките на сервитута на пътя и фрезоване на съществуващата асфалтобетонова настилка. Извършен е изкоп на земна основа, изградени са водостоци и са монтирани бордюри.

В момента се изпълняват дейности от последния етап на проекта: полагане на нов асфалт и хоризонтална маркировка и монтаж на пътни знаци.

С изпълнение на дейностите по проекта се цели да се възстановят и подобрят транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, да се подобри отводняването с оглед осигуряване на условия за безопасност на движението по пътя. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/8/24 19:19

    Обичам асфалта.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/8/24 20:58

    Общината си изпълнява задълженията...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/8/24 22:56

    Bravo na Necmi Ali

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/8/24 09:39

    Bravo i na Delyanço

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/8/24 10:44

    👍👍👍👍👍👍👍❤️❤️

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/8/24 15:02

    Само така, личен контрол при изпълнение на строителните работи, следене на графика и ефектът е качествен път в срок. Няма разкопано и изоставено. Строи се без прекъсване от до. Резултат - повече асфалтирани улици. Браво на Неджми!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.