24rodopi.com/Коментари/Политика

Твърде болезнени изглеждат разрушителните процеси в ДПС, защото партията в нито един момент не се е придържала към класическия начин на съществуване на една политическа партия на тези географски ширини.

Докато класическият живот на една партия е на основата на програма, колективни органи, устав, постоянен диалог с избирателите и задължително открито участие във властта, ДПС винаги е била по-особена, може най-правилно е да я определим като „сарайска“ партия. Винаги се е случвало това, което е решавал Ахмед Доган. Хубаво, лошо, винаги е неговото, и странното е, че винаги, когато е грешал, Доган е извъртал нещата към „Вие решихте!“ или „Защо не ми казахте?“.

Демокрацията в ДПС е имало само веднъж на 4 години. Ако приемем, че един цикъл е 4 години, то има една вратичка за демокрация и тя се нарича период за номинации – било за кандидати за кандидат-кметове или кандидат-депутати. В този период от порядъка на 25-30 дни е позволено всичко – компромати, жалби, доноси, ако щете и размяна на тежки думи, веднъж дори жената на един депутат наби депутатка, а интригата за изневери беше забъркана от друг депутат – в крайна сметка и тримата бяха изритани от Доган и не попаднаха в кандидатската листа.

Но да обобщя за този период на „ситна“ демокрация – в мига, в който Доган определи кой ще е кандидатът за кмет или пък нареди кандидатската листа с депутати, демокрацията свършва и всички започват на работят на макс за постигане на максимално добър резултат.

Никога, ама никога, е нямало значение колективният орган. Каквото каже Доган - това е. Ето, например, Лютви Местан беше отстранен незаконно, в продължение на два месеца той беше лидерът по актуално състояние в съда, но не го допускаха да упражнява правомощията си.

В момента много от актива около Доган треперят за бъдещето си.

Защото сарайската партия позволява на най-доверените хора да живеят като в стари, истински сарайски времена.

Виждаме една странна комбинация между стокхолмски синдром, култ към личността, страх на оцапаните да попаднат под ударите на закона, рефлекс на етноса след фалшивата тревога „Ще ви сменят имената“. Това дава резултат. И ако беше коктейл щеше да е отровен, но в политиката определено върши работа, особено по отношение на облъчването на социалните аутсайдери и онова старо поколение, което още се плаши от „Възродителния процес“.

А самият Доган мисля, че тепърва осъзнава в какъв капан го вкараха най-близките в сарая. Той е някъде в Родопите, пазен от 4-ма души, мести се постоянно – повече от две денонощия не остава на едно място. Ама вече не се мисли за съвременен скитащ Левски, а съжалява. Забележете, че той все още не смее да громи Делян Пеевски с думи, а смутолява нещо от рода на „Момчето прекали“.

И докато ние с вас си говорим, ако Пеевски звънне и приеме среща с Доган, почетният  председател още утре ще даде пресконференция и ще изрита всичките си некадърни съветници и шишкачи.

Това коментира Илхан Андай от 24rodopi.com в подкаста „Полиграф“.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/9/24 11:13

    Точно казани евала г-н Андай

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/9/24 11:28

    Сарайският нищо няма да осъзнае, нито осъзнава какво направиха двамата дерибеи до него доктор Чакъров и Аталай. Хунтата му сами разбиха всички митове и легенди за падишаха си. Те го потопиха, те го унижиха. Нито Пеевски, нито недоволните от ДПС хора можеха да сторят това, което му спретнаха "верните" нему. За което БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ на Чакъров и Аталай! Маймун гьозюню ачтъ!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/9/24 11:33

    Да,вярно е всичко това писано,но народа,избирателя е още по объркан,има страх,не знае коя страна да хване

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/9/24 11:39

      Разбира се, че ще ги страх хората. 30 години го лъжат, мачкат и тероризират психически, че всичко е в техните ръце и така беше. Щом не слушаш, ядеш депесарски шутове. Но времето е друго, ситуацията се промени. Едните няма да искат да пуснат кокъла, разбираемо е и това. Докато обаче се страхуваме, те ще продължават да ядат месо, да се возят в лимузини и да се къпят в шампанско, а страхливите в сълзи и кал. Няма какво да губим повече, така че смело ще вървим по новия път, който се откри пред нас.

      Изтриване
  4. Анонимен17/9/24 12:03

    До 11::33 много ясно че народа ще вземе страната на ДПС без дерибеите ,крадците и с истинският лидер мислещ за народа Пеевски. Какво да го е страх народа с лидер на дпс Пеевски народа се освободи от диктата и геноцида на дерибеите с главатаря доган.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/9/24 12:03

    всеки си има глава на раменете,избирателя решава

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/9/24 13:01

    Dogan Napravi Golama Greşka

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/9/24 13:27

    Za finansova mesechna, na vseki 3, 6, 9, 12 meseca prozrachna iasna otchetnost na partizanski subsidii bulgarski levove - jivata krav ot republikanskia budjet na rbg na vsichki danakoplatci izbirateli v anavatana duma i laf da ne stava... ilhan andai e gotov da pishe za kitaiski bikini, indiiski shalvali, holandski slipove, ama aman zaman za vidove prihodi, razhodi v bg armia, policia, obrazovanie, cultura, sport, zemedelie, hranitelna, tekstilna, obuvna...za ochevadna administrativna partizanska umishlena razruha na katastrofalna organizacia na publichna sobstvenost, transport...i za kakvo izobsto sa tesi obstinski luksozno plateni savetnici?! Shnorcheli, plavnici i maski da nosat li? koi ot vsichkite kmetove otiva da pluva s muskulite si i tumbacite si v baseini, reki, esera v zaednost s deca, rodnini, roditeli, priateli?! Vai... i kade zebri za peshehodno presichane?!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/9/24 14:13

    Г-н Аднан, демокрация и свобода в Кърджалийско ще има тогава,когато Вие допускате да се публикуват коментари които не са по ваш вкус или критикуват настоящият кмет ,примерно!Със цензура свобода и демокрация няма! Този коментар пак няма да публикуваш,знам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/9/24 14:31

      Почакай поне 2 години за да го критикуваш.Къде беше през последните 20 години!??

      Изтриване
    2. Анонимен17/9/24 14:52

      И неговото време ще дойде.....

      Изтриване
    3. Анонимен17/9/24 20:11

      Mhogo techno. Kazano

      . Tsenzurata e golyama tuk

      Изтриване
  9. Анонимен17/9/24 16:47

    До 17/9/24 14:52 тогава критикувах Хасанчо , но Родопи не публикуваше моите коментари,а за сегашния кмет съм писал ПРИМЕРНО.Но когато се наложи искам да го критикувам,но да няма цензура нали искаме да има гражданско общество.Категорично съм против хасанщината в моя град.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/9/24 18:32

    До 13.01 каква грешка е направил доган, че заради облагите които получавате няма да ви оножда булките и дъщерите и няма да ви бърка в дупките.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/9/24 20:27

    Ще се оправи всичко,когато намерите 20 човека с чисти ръце.Катани да идва от Сицилия.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/9/24 07:33

    ДО КАТО ИМА КОРУМПЦИЯ НЯМА ДА СТАНЕ НИЩО

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/9/24 08:38

    Набитата бивша депутатка е една от фантом служителките в Община Ардино, която докато си върши частната работа в София е назначена на постоянен трудов договор към образованието. Демек фантом служителка как "работи" и с кого си поделя заплатата аз не знам.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен18/9/24 10:20

    Свалиха Емин ли ?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/9/24 18:33

    ONOVA VREME SI IMALO LAKEYI GOTVERENI KRADSI NORMALNO I SEGA DA GI IMA ONIYA SA BILI MALKO NEGRAMOTNI SEGASNITE SE PISAT ZA TARIKATI I UMNI ZA TIYAH IMA MESTA SAMO PANDELATA S PIDPIDIKA BARABAR 35 GODINI JIVIYAHTE TAM IM E MIYASTOTO

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.