24rodopi.com/Общество

Кърджалийската фирма „Хаджиев Строй“ ЕООД ще строи бъдещия кучешки приют край село Седловина. Дружеството е единствен участник в проведената процедура по Закона за обществените поръчки, съобщиха от пресцентъра на Община Кърджали.

Предложената от фирмата цена за изпълнение на обекта е 5 384 926,95 лева без ДДС. В следващите седмици предстои сключване на договор с изпълнителя на обекта. Очаква се изграждането на целия приют да стане в рамките на година и половина.

Приютът за безстопанствени животни представлява комплекс от 11 функционално свързани сгради, паркинг, открити озеленени площи за разходка и игра за животните.  Площта на имота, върху който ще бъдат разположени сградите, е 21 329 кв.м. Проектната разработка е за изграждане на приют за безстопанствени животни – кучета, котки и едър рогат добитък, с капацитет до 1010 бр. животни. Достъпът до имота е от общински път.

Строителството на обекта ще се реализира на два етапа. Първият обхваща проектната разработка на Административно-битовата сграда, постройките за животни №2,3,4,5,6,7,8 и оградата с главния подход към комплекса. Общият капацитет за настаняване на животните, предвиден за първи етап на строителство, е 542. Стойността на този етап е 3 353 559,20 лв. без ДДС.

Втори етап включва сградите за животни 9, 10 и 11, на стойност 2 031 367,76 лв. без ДДС. Капацитетът на животните е 468 броя. Общата застроена площ по двата етапа е 5 545,35 кв.м.

Бъдещият приют се предвижда да бъде с много зелени площи, има и зони, които при допълнителна необходимост могат да бъдат запълнени с още постройки за настаняване или други функции, отново насочени в грижа за животните.

Осигурен е паркинг с 20 места, който да обслужва както персонала, така и посетителите на приюта. Предвидени са паркоместа, които осигуряват възможност за ползване от хора с увреждания

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.