24rodopi.com/Общество

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя в рамките на Европейската седмица на мобилността. Тази година тя е между 16 и 22 септември и е под мотото „Остани жив! Пази живота!“. В тази връзка областният управител Никола Чанев призовава всички участници в движението към повишена бдителност.

По данни на Световната здравна организация на всеки 23 секунди някъде по света и вследствие на ПТП губим един човешки живот. В световен мащаб при пътни инциденти годишно загиват около 393 000 водачи на превозни средства и пътници в тях, 379 000 мотоциклетисти и 311 000 пешеходци. Други над 50 милиона души получават наранявания. През 2023 г. в страната ни са загинали 30 деца, а 1 329 са ранени. 8 деца (4 пешеходци и 4 пътници) са загубили живота си при катастрофи в населените места, 22 (20 пътници и 2 пешеходци) са смъртните случаи извън населените места.

С цел превенция и предотвратяване на пътния травматизъм Държавната агенция „Безопасност на движение по пътищата“ е подготвила материали, свързани с новата учебна година и с усилията за опазване на живота и здравето на децата при движение по пътищата.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/9/24 13:20

    Г-н Чанев,като си толкова загрижен за хората,защо не направи нищо за безопасност по пътищата - ремонт,асфалтиране и за околовръстен път?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/9/24 20:31

    Вярно е това в Кърджали сме много зле жени,мъже въобще не се оглеждат лапнали са тези телефони говорят си като шофьорът и кво пешеходец е виновен и то на забрана.Никъде не можем да бъдем защитени.Особено младежи те са ужас органите уж наблюдават.Шифоьрите като видят ,че има полиция на пътя си правят сигнали.За това стават белите и този трафик на коли е ужасно. Г-н.Чанев много ви се моля направете нещо хубаво за Кърджали майки със деца пресичат,възрастни,тези който са тежко подвижни това е път всеки минава как да се предпазят от това безумие.Корупцията до кога ще продължи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.