24rodopi.com/Коментари/Политика

Уставът на ДПС изхвърли от партията Ахмед Доган на 24 септември 2024 година, около 9.30 часа. Тогава почетният председател на ДПС бе вписан в Районната избирателна комисия в Кърджали като водач на кандидатската листа за парламентарните избори на „Сбор“ и „Земеделски народен съюз“, която е регистрирана като „Алианс за права и свободи“, и която приюти Доган и хората от фракцията „Аталай-Чакъров“.

В „Алианс за права и свободи“ има само „Сбор“ и „земеделци“. Без ДПС, защото цяло лято ДПС не съумя (враждуващите фракция "Аталай-Чакъров" и ПГ на ДПС взаимно се блокираха - б. р.) да проведе поне едно легитимно заседание на Централно оперативно бюро и Централен съвет, за да може да промени актуалното си състояние в съда. Без кворум няма заседание, без легитимно заседание има само сбирки, а сбирките могат да имат само предизборно звучене.

Доган, като кандидат на друга политическа сила, като легитимен противник на ДПС, сам активира чл. 6 от Устава на партията.

??? – 24 септември 2024 година!

Има край, но никой не знае началото на това членство. 4 януари 1990 ли е (събирането на учредителите във Варна), 26 април 1990 година (съдебната регистрация на ДПС) ли е? Не, Доган е избран за член на Движението за права и свободи от покойния вече Андрей Луканов, много по-рано.

Другарят Андрей Карлов е истинският създател на ДПС. Луканов, Петър Младенов, Добри Джуров, Атанас Семерджиев и Александър Лилов връщат имената на турците и мюсюлманите в България през декември 1989 година, но са наясно, че те нямат да се „отблагодарят“ с пускане на червени бюлетини. БКП/БСП има нужда от етническата партия, за да не бъде позволено на СДС да спечели първите демократични парламентарни избори в България с мощната подкрепа на етническите турци и мюсюлмани.

Затова: За протокола остава „??? – 24 септември 2024 година“.

Защото Луканов е покойник и няма кой да каже на кой декември 1989 година, в коя резиденция на БКП/БСП се родила идеята за етническата партия. Как „новите социалисти/стари комунисти“ са избирали „учредители“, които да вземат връх над истинските учредители, ползвайки масивите и препоръките на Държавна сигурност, е друга тема. Тази дописка е само за членството в ДПС на Ахмед Доган. „??? - 2024“.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

41 comments so far,Add yours

  1. Отговори
    1. Анонимен26/9/24 10:05

      8....8....Това е числото на материалния успех. То означава надеждност, доведена до съвършенство, тъй като е представена от двоен квадрат. Разделено на 2, то има равни части 8 (4 + 4). Ако още веднъж го разделим, получените части също ще бъдат равни 8 – (2, 2, 2, 2) - показвайки четирикратно равновесие.

      Изтриване
    2. Анонимен26/9/24 10:09

      Но свършва живота, ще прекипи като сода -всичко друго е вятър и стихове.

      Изтриване
    3. Анонимен26/9/24 14:00

      To v gravitye vi samo materialen uspeh ima.. nishto novo

      Изтриване
  2. Анонимен26/9/24 09:34

    ТУРСКИТЕ КОМУНИСТИ СЕ ОКАЗАХА МНОГО ПО КОВАРНИ 35 ГОДИНИ СЪСИПАХА МАЛЦИНСТВАТА. В РЕДИЦИТЕ ИМ Е ПЪЛНО С ВЪЗРОДИТЕЛИ И ТЕХНИТЕ ОТРОЧЕТА. КАРЛОВИЧ ПОВЕРИ ДПС НА ДАГАНОВИЧ И ТОЙ ИЗПЪЛНИ ЗАРЪКАТА. 27 ОКТОМВРИ Е 10 НОЕМВРИ ЗА ТУРЦИТЕ И МЮСЮЛМАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДПС БЕЗ ДС.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/9/24 13:47

      A zashto mislish che tryabva da e dps ? Stom si erbab yas kebab.. napravi nesto novo stom mojesh

      Изтриване
    2. Анонимен26/9/24 14:15

      Абсолютно

      Изтриване
  3. Анонимен26/9/24 09:47

    Много закъсня Соколе изтърва влака за Дръндар с закъснение се движиш гледай да стигнеш Пеевски.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/9/24 09:47

    Край на Една Ера от Комунисти

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/9/24 09:52

    Eşek ölür semeri insan ölür kalır eseri bunun da kaldı sadece kötülükleri

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/9/24 09:57

    Толкова злоба на никой не е полезна.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/9/24 09:59

    Takiva vremena biaha

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/9/24 10:00

    pitaite Bahrito toi beshe Shefa v Djebel

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/9/24 10:09

    Но свършва живота, ще прекипи като сода -всичко друго е вятър и стихове.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/9/24 10:16

    Къде бяхте до сега ? Това се знаеше, но не го казвахте. Кого ще съдиите след 40 г. Няма ги. Пак стара плоча пускате. Сега следват имената и джамията, а уж ново начало. Просто няма какво нов да се каже. Така 40г.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/9/24 10:18

    Изграждането на малцинствена структура стартира с възлагане на задачата на Стоян Михайлов. Това съм слушал лично от него в редакция на популярен вестник. От 2020 г. и той е покойник. Бях с двама журналисти от Хасково. На доста дълго кафе сподели неодобрението на действията на вече социалистите от етническото парцелиране в страната. Беше особено разочарован от Андрей Луканов. Извикал го и му възложил: "Намерете някой от малцинствата, на който да се разчита! Сложете го начело и му помогнете да се укрепи. Направлявайте го!" Дори не го поканил да седне за обсъждане. Той на крак предал мнението на някои от турците, в оборот тогава, в т.ч. и от Кърджали. Не бил съгласен, но нямал избор. Бързото допитване с работно заглавие показало, че "Партия за права и свободи на турците и мюсюлманите в България" не се харесва с етнически и религиозни определения. Приели идеята да е патерица на социалистите без да е класическа партия. Останалото вече е типично за тогава мероприятие по график - с дата, час, участници, активни манипулатори, избор и последващ доклад за свършеното. Никаква спонтанност, никакви куражлии инициатори, никакви жертващи се основатели. Просто е мероприятие с одобрен партиен сценарий! Безочлива наглост е, обаче, узурпирането на резултата от труда на десетки апаратчици, служители на ДС, нищо неподозиращи участници и много хиляди повярвяли в добрите намерения. Язък...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/9/24 15:07

      Какво му е лошото !? Турците си имат партия с която си правят политическа кариера

      Изтриване
    2. Анонимен26/9/24 18:00

      Доган си създаде вътрешен кръг от дерибеи, направи ги несменяем елит на партията.
      Те притежаваха известна степен на власт в диапазона от партийни членове и получаваха облаги в замяна на своята подкрепа.
      С раздаване на порции от обществени поръчки си създаде милионери бизнесмени, които го спонсорираха.
      Създаде си затворен вътрешен кръг от партийни дерибеи и обръчи от фирми. Подкрепата на вътрешния кръг му бе необходима, за да бъдат изпълнявани неговите нареждания.
      Ако някой в партията не го поддържаше биваше наказван и изключван от партията. Стабилността на управлението му можеше да бъде отслабена, ако опозиционерите бяха останавени в партията. Тогава те биха се увеличили и обединили и работили за каузата и за хората. Но уви, той еднолично изкорени опозицията.
      Доган държеше в избирателните си региони високи нива на бедност. Бедността имаше стабилизиращ ефект върху партията, тъй като поради пасивността си допринасяше за провала на демокрацията.
      В институциите се назначаваха протежета. Основно заради това, липсваха стабилни институции, гарантиращи върховенството на закона.
      Инвестиции в регионите се правеха само от приближени с обществени пари за лична полза и печалба. За другите нямаше стимули да инвестират и да се създадат работни места, след като корумпирания елит на партията крадяха ползите.
      Липсата на опозиция в партията, позволи на Доган и сие дерибеи да извлекат допълнителни богатства от икономиката чрез корупция.
      Изборите също подкрепяха легитимността му, тъй като организирано и масово се лъжеше на всички нива, че партията е гарант за правата и свободите на турците. Демагогията бе ефективно средство за сила, власт и пари.

      За да се сложи край на една партийна демагогия, са необходими две неща:
      -Хората трябва да ценят и упражнавят свободния си избор.
      -Хората имат нужда от единна визия за бъдещето.
      Има една обществена норма, а тя е че обикновените хората основно са емпатични, съпричастни, доста хаотични, но всъщност разумни. Всяка партия, която попада извън доста широкото тълкуване на тази норма, в крайна сметка ще рухне. Може да отнеме време, защото догановата партия е изключително строго контролирана и хората изключително много манипулирани, но в крайна сметка човешката природа на масите ще надделее.

      Изтриване
  12. Али Ибрикчията26/9/24 10:39

    На снимката виждам двама дърти комунисти и възродители.ИЛЕЗИР такъв.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вели Токмачията26/9/24 23:08

      Ногуу си прозд кюлия

      Изтриване
  13. Анонимен26/9/24 10:47

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/9/24 11:00

    Най накрая истините !Истините и само истините!!Мехмед Хожа бе куражлията да застане пред Ахмед Доган и да му изрече силните думи,че агент и че, никога не е в интересите на етническите турци.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен26/9/24 12:56

    NE KADAR GENCIN ÖNU KESILDI 35 YILDA.. 35 YIL. 35 YIL. 35 YIL.35 YIL... YETER ARTIK DOGAN , DOGAN, DOGAN, DOGAN, DOGAN.... GENCLERIN FIKRI HICBIR ZAMAN ALINMADI.... GENCLER KACTI AVRUPAYA.... DPS / HÖH POLITIKASI YUZUNDEN..... YALAN ISE YALAN DEYIN....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/9/24 14:07

      Dps ne yapsin kimse koyde istemiyor.. tarlada calismassan tutacaksin avrupanin yolunu baska yok.. calisana her yerde var.. hazira komunizmde vardi onuda istemiyoruz.. yapacak tes sey calismak kaliyor ... avrupada kimse gormezken insatiable caliyor burda insaatci mi olacam oluyor.. orda copcu de oluyor burda tarlada ayip calismak.

      Изтриване
  16. Анонимен26/9/24 13:25

    Dogan pomiyarı sattı Türkleri!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен26/9/24 13:35

    Турските слуги на дс съсипаха живота на 3 поколения етнически турци.те станаха богати и още драпат за власт.пари и влияние.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен26/9/24 13:58

    Тази мумия на снимката,така направи че през тези 35 години не позволи никакво ама никакво развитие в тази партия,същински феодализъм,никакво право за друго мнение,всички несъгласни с него хванаха пътя за чужбината,а той и тясното му обкръжение-всички виждаме в какво се превърнаха-същински феодали Той опропасти едно цяло младо поколение,дано да е дошъл края на неговия режим,кой знае....

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен26/9/24 14:01

    Някой може ли да ми каже една заслуга в положителен смисъл на доган за 35 години,пишете ще го прочета с уважение без да ви опонирам

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен26/9/24 14:06

    Най близките ми млади хора със солидно висше образование,доста години след завършването си не можаха да се реализират тук,не можаха да се влеят в партийните редици,заминаха в чужбина и работят по строежи и дюнерджийници---ха кажете ми сега ,аз как да гласувам за доган,за дерибеии и и милионери

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен26/9/24 14:11

    По комунистическо време в конституцията мисля че беше записано за ръководната роля на бкп и за първия секретар на цк на бкп/не си спомням точна за текста/,същото е в партията на доган от 35 години и продължава да е така

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен26/9/24 15:53

    Борисов,не,е ли,член,на,бкп,пеевски откъде,станал,толкова богат,те,не,са,ли,дерибеи

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен26/9/24 16:35

    "КРАХЪТ НА ЕДНА ИЛЮЗИЯ" ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА Р.БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ГО ОСЪЗНАЯТ!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен26/9/24 17:15

    Stiga kade byahte vie bilgarite 35 godini beshe toz siganin komandir

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен26/9/24 18:19

    DOGAN ARTISTA BIL AGENT NA DIRJAVNA SIGURNOST TAKIV COVEK NIKOGA NE EBIL S ETNOSA VINAGI KOGATO NABLIJAVAT IZBORI POCVAT DA GOVORIYAT ZA SMIYANA NA IMENA I DRUGITE PROBLEMI NA ETNOSA AKO GI NIYAMA TIYAH LOSO STAVA S JIVOTA NA PROSTOLUDIETO TOY NE E ETNICESKI TURCIN NE E VLIZAL V DJAMIYA NE E NAPRAVIL DOBRO ZA TURSKIYA ETNOS TEZ UCASTNITSI OT VIZRODITELNIYA SA SISTITE KOITO NE ISKAT DA SE TIRSIYAT VINOVNITSITE ZASTOTO VSICKITE TIYA SA ZA PANDELATA

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен26/9/24 22:49

    Togava lichno beshe doshal general Woronov ot lűbliyanka

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен27/9/24 09:34

    Доган до това дередже го докараха лизачите като Ремзи Осман, Хасан,Аталай,Чакъров и още няколко. Все изроди и сега без никакъв срам тръгнали пак да стават депутати. За нищо на света не бих и не съм гласувал за тях. Господата кметове на Кърджали и Черноочене трябвна да знаят, че сестрите на Ремзи Осман са на ясла в общините, едната в Кърджали,а другата в Черноочене. Неграмотни, пък ги търпим!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен27/9/24 13:32

    С ТЕЗИ МУЦУНИ БЪЛГАРИЯ НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО НЕ Я ОЧАКВА.ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ ВСИЧКИ ПАРАЗИТИ ОТ ОРГАНИЗЪМА.ИНАЧЕ ПОСТОЯННО ЩЕ БОЛЕДУВАМЕ!!!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.