24rodopi.com/Общество

Бившият кмет Хасан Азис е вкарал Кърджали във „вълчи капан“. Общината потъва във финансова дупка заради боклука със скорост 3,5 млн. лева годишно.

Тези скандални разкрития направи кметът Ерол Мюмюн.

Припомняме, че продължават проверките за това какво се е случвало в Общината през последните 20 години.

„Когато Хасан Азис стъпва в първия си мандат, Кърджали е със задължения по-малко от 2 млн. лева. Когато си тръгва след пет мандата, Общината е със задължения от 61 млн. лева. Голяма част от тях са заради неизгодните договори за сметосъбирането“, посочи Ерол Мюмюн.

През 2013-2014 година Азис сключва договор за 24 млн. лева с компанията на Румен Гайтански-Вълка.

„Това означава 4,8 млн. лева на година при приход от такса смет в размер на 3,8 млн. лева. Още тогава Кърджали затъва с по милион годишно, като в същото време има задължения и към предишната фирма за сметопочистване. Следва нов 5-годишен договор с „Грийн партнърс“ за 30 млн. лева. Тоест, по 6 млн.лв. на година при приход от 4,3 млн. лева или затъването вече е с 2 млн. лева годишно. В същото време са фактурирани суми за експлоатация на два събирателни центъра в града, които не са действали за този период. Там потъват 1,635 млн. лева. В края на мандата, преди да е изтекъл договорът, е сключен нов 5-годишен, с дата 2 октомври 2023 година. Той е на стойност 38,1 млн. лева. Или по 7,62 млн. годишно при приход не повече от 6 млн. като прибавим и отчисленията по Закон, то финансовата дупка е в размер на 3,5 млн. лева годишно“, посочи Ерол Мюмюн.

Кметът на Кърджали допълни, че се прави всичко възможно да се намери решение тази дългова спирала да бъде преустановена. И то да не включва драстично увеличение на такса смет.

„Преговорите със сметопочистващата фирма не са никак приятни и лесни“, допълни Ерол Мюмюн. Но бе категоричен: Кърджали ще излезе от „вълчия капан“, а в края на мандата финансовата среда в Общината ще бъде подобрена.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/9/24 16:56

    Да ходят ташаците да гласуват пак за него , това заслужават да живеят в мизерия докато шепа хора около тях живее в охолство и разврат. Хората с акъл отдавна се изнесоха от града останаха пришълците.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/9/24 16:58

    То каквото и да кажеш случая е малко. Думи нямам за кражбата на нашите пари. Значи градът е трябвало да свети от чистота, а то беше ужас. Но така беше защото Хасан го избираха хората от общинските села. Целува ръце, прегръща бедните жените по селата и никоя не го пита защо близките им са в чужбина, а внуците растат без да познават бабите и дядовците си. Я вижте колко гласа е събрал той особено за последния си мандат. Заради този безобразен тарикат хората спряха да гласуват за ДПС. Добре, че не отиде при Пеевски. Надеждата ни е в него и в сегашния кмет Ерол Мюмюн. Дерзайте, г-да от ДПС-Ново начало, поне 6 гласа имате от моето семейство.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/9/24 17:01

    Пак гласувайте за Ахмед агата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/9/24 20:27

      KO BE DO SEGA NYAMASHE TAZI MIZERYA PO SELATA TSELI 20 GODINI NI E SUPER VSE PO DOBRE... ASFALT BETON OSVETLNIE VSICHKO E OKEY... KADE SA SELSKITE KMETOVE DA KAJAT KOLKO NI E OKEY

      Изтриване
  4. Анонимен20/9/24 17:12

    Хав хав кучета лаят нищо нима.Арестувани нима къде е институциите на тази държава.Май и на тях им са дали кокъли.Браво на Асан намерил начин да усвои от тях,то що не проверяват и селските кметове. Продадоха златни земи на 1’ва зона до язовирите общинари с замянка направиха далавери на местните жители на бедния народ .Браво това е правосъдието на Република България яж пий е..му майката тъпи агнета има за гласуващи на тия далаверистите.Спасението на положението на Асан веднага требва да ходи при Метрополит Христо от Глетка да му направи духовна молитва за усвоените пари да си изчисти от греховете 😂😂😂😂😂😂

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/9/24 18:01

    Image ve4e novo na4alo I se nadyavame da e za na dobro za tseliya ni grad kircali

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/9/24 18:19

    Анулирайте договора нека се махнат от нашият град !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/9/24 18:21

    Мале мале кви ги вършил тоя и нещо друго още търси

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/9/24 18:57

    Davai Erol, razkrii im dalaverite na deribeite

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/9/24 19:04

    Боклука/доцент ни върна данъците с 2 г. назад.за да изгради с парите ни Детски площатки

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/9/24 19:14

    Браво на асан,сключил договорите максимално изгодни за себе си...Колко е взел от вълка, 50%????

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/9/24 09:06

      С част от тези пари вълка строи, обзавежда сараи, купува яхти, майбаси, златни кюлчета, млади манекенки, пачки в брой и прочие глезотии в знак на благодарност на партийни другари, които от своя страна му осигуряват обществени поръчки със сике сике събраните пари от данъците на всички гласоподаватели.

      Изтриване
  11. За това кмет на Кърджали трябва да се избира от жителите на града и от крайните села на града!
    Не може селяни от повече 10÷20 километра , като с.Мост, с.Перперек, с.Миладиново да избират да кмет.
    Те могат да създадат нова община и да си избират кой да ги управлява.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/9/24 21:07

    Братя днес кмета на Общ. Якоруда се отрече от Дерибеѝте и се върна при нас. В Благоевградска област остана само кмета на Общ. Гърмен Феим Иса.Дръндарския циганин реди някакви листи за кого са бе, пияндурин за курвата ти маман Елван Атила и ,,Бат Рамадан каза'' и оня с боядисаната коса Чакъров, а да не забравяме и педерастчето КЮЧЮК.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен20/9/24 21:12

    Строг доживотен затвор за този крафлив дерибейски плъх наречен хасан крадеца-Ала-Бала афериста на Кърджали

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен20/9/24 21:22

    Да конфискуват имуществото му придобито по престъпен начин на асан и близките му хора

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен21/9/24 10:17

    Хора сега видяхте ли как се краде по законен начин? Не само в ДПС а всички партии са вътре в нещата. Ако тръгне да се рови на дълбоко кой знае какво ще излезе наяве. Това са 34 години демокрация т.е. за тези години един господ знае какво са откраднати от населението на България. Няма как да се оправи тази държава като има такива хора. Повярвайте че близките 50 години няма да има оправия.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/9/24 22:59

      Щом едно съдебно дело за причинена смърт на едно невинно дете продължава вече повече от 2 години и с това няма присъда (каквато и да е тя), дошло е времето за Терминал 2. Чао. Държава без справедливост е просто една мафиотска организация.

      Изтриване
  16. Анонимен21/9/24 10:31

    Да проверят бившите кметове и в Момчилград и по селата какви далавери въртяха .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.