24rodopi.com/Общество

В Кърджали официално бе даден старт на Международното тридневно състезание по „Офроуд 4х4”, втори кръг за Grand Prix на Българската федерация по автомото и офроуд туризъм. Началото на офроуд празника даде заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, която размаха флагчето – българския трибагреник, пред над 50 мощни возила от Кърджали и страната с екипажите им, в 6 класа, един от които за любители.

Състезателите стартираха от пешеходната зона на бул. „България”, пред сградата на общината,

Преди това Веселина Тихомирова приветства  от свое и от името на общинското ръководство участниците в състезанието като им пожела успешен старт, много адреналин и безаварийно каране. „Кърджали е град  с богати традиции в спорта. Днешното събитие събира не само  най-добрите състезатели от страната и чужбина, но и любители на високите скорости и адреналина, готови да се потопят в динамиката на офроуда”, каза в приветствието си Веселина Тихомирова.

Тя изказа благодарност на организаторите - Автомобилен спортен клуб „Рали Офроуд Тийм – Кърджали”, на Българската федерация по авто-мото и офроуд туризъм, на всички партньори и спонсори, благодарение на които Кърджали отново става център на международния моторен спорт.


„Пожелавам на всички състезатели успех, здрав дух и незабравими емоции! Нека най-добрите победят, а всички участници и зрители да изпитат тръпката и радостта на това неповторимо преживяване”, каза още заместник-кметът Веселина Тихомирова.

Днешното спортно събитие се осъществява със съдействие, организация и финансиране на Община Кърджали и на община Джебел, на чиито територии се намират и трасетата, по които ще се състезават участниците в офроуд празника.

Днес в него се включиха само екипажи от България, но организаторите очакват във втория и третия ден /събота и неделя/ към състезанието да се присъединят и екипажи от Турция, Гърция, Северна Македония и Румъния. Те ще мерят сили по трасетата на двете общини в категориите „трофи“, „стандарт“, „модифицирани“ и „прототип“.

Финалните серии на всички класове са на 29 септември, когато  победителите ще получат своите отличията.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/9/24 19:31

    HASAN TAM LI BE6E TOZ ALEVI

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/9/24 15:38

    Традиции имало дай да питаме хората от Кърджали да ви кажат има ли традиции оправете картинг пистата и полигона който не се знае кой го откраднал и застроил и паркинг за камиони селски крадлив провинциален джандем мислите че не виждаме но болката и безсилието таим

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.