24rodopi.com/Кърджали

Нов безлихвен заем от централния бюджет в размер на 5 млн.лв. ще поиска Община Кърджали, а със сумата ще бъде рефинансирана непогасена част от отпуснат безлихвен заем през 2022 г.

Решението бе прието на днешното заседание на Общинския съвет в Кърджали. То беше подкрепено от всички съветници.

"Целта на исканото рефинансиране е да се преодолеят касови разриви по бюджета на общината, в резултат на финансовото управление от предишни години", каза при представяне на докладната записка заместник-кметът Байрям Байрям.

Той припомни, че предходният безлихвен заем, отпуснат декември 2022г., е бил в размер на 6 млн.лв., а крайният му срок за погасяване – 15 декември 2023г., бива удължен до края на 2024г. с решение на ОбС и писмо на Министерство на финансите. Сега гласуваният краен срок за погасяване на новия безлихвен заем е края на 2025г.

"Анализът на отчета за касово изпълнение на бюджета към 31 август 2024 г. на Община Кърджали, показва, че Общината може да погаси не повече от 1 млн.лв. от получения заем", информира зам.-кметът.

„Завещаните“ от Хасан Азис задължения надхвърлят 60 милиона лева.

„Община Кърджали е във финансово затруднение по три от шест условия, според Закона за публичните финанси. Към края на годината: задълженията за разходи по бюджета на общината надвишават 15 на сто от средногодишния размер на отчетените разходи за последните 4 години; поетите ангажименти за разходи по бюджета на общината надвишават 50 на сто от средногодишния размер на отчетените разходи за последните 4 години; просрочени задължения по бюджета на общината надвишават 5 на сто от отчетените за последната година разходи на общината“, е посочено в докладната записка.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/9/24 14:06

    По-логично е хасан са бъде задържан и благата които е трупал докато не си е вземал отпуските да се конфискуват в полза на общ Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/9/24 14:54

    Hey bay ganyo hasan si jiveee Skapana garjava gayte mu zapor na tsyalata mu roda Ama balgarina ne moje

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/9/24 16:28

    Не е честно данъкоплатците от Кърджали и селата, всички ние събрани заедно да плащаме задълженията на крадеца Хасан. Ако трябва да се съберем да го дадем под съд за кражбите и разхищенията в общината. Ако трябва и до Европейския съд ще стигнем.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/9/24 16:52

    Molata i Asana i onia mucito kade sa

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/9/24 19:50

    Хасан трябва да бъде съден за кражбите, които правеше 20 години.
    А Ресми Мурад се занимава с възстановяване на земи като ужким съдейства разбира се срещу процент от възстановената в границите на града земя.
    Гледах сесията между другото Байрям се справи много добре не очаквах.
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/9/24 23:02

    Ако сте нещо ново. Намалете броя на персонала на половина, то повечето служители са там само за банкомата който обичат да посещават в края на месеца. За година ще имате пари за всичко необходимо. Започнете от щерката на кирковския човек Доган, и сродължите със снахата на кел Бирол.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.