24rodopi.com/Регион

80 фиданки амброво дърво бяха засадени по главната улица  "Маказа" в Момчилград в рамките на инициатива за озеленяване и подобряване на градската среда.

Залесяването бе организирано от Община Момчилград, която предприе действия за повишаване на зелените площи в града и осигуряване на по-добро качество на живот за жителите.

Преди засаждането на дърветата "Маказа" претърпя значителен ремонт с подмяна на 4 000 метра бордюри, поставянето на 13 000 кв. метра тротоарни плочи. Освен това, бе модернизирано уличното осветление, което осигурява по-добра осветеност и безопасност за гражданите.

Амбровите дървета са известни със своята декоративна стойност и способност да пречистват въздуха, като същевременно са устойчиви на градските условия. Овен това са изключително ценени заради своята естетическа стойност и декоративни качества. Отличават се с атрактивна корона и листа, които променят цвета си през различните сезони. През пролетта и лятото листата са ярко зелени, а през есента дърветата се преобразяват в огнено червени, златисто жълти и пурпурни нюанси, създавайки впечатляващ визуален ефект.

Инициативата е част от дългосрочния план на общината за развитие на по-зелена и екологично устойчива градска среда.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/9/24 20:10

    Имаме достатъчни дървета направете нещо за народа най вече иначе ще се променят нещата както се поменяха в Кърджали

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/10/24 08:08

      Ти си най-голямото дърво в тази община. Все мрънкащо и недоволно!

      Изтриване
  2. Анонимен1/10/24 04:11

    Защо не засаждане плодови дръвчета?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/10/24 08:28

    На фона на това,което се прави в общ.Момчилград,в общ.Кирково се прави обратното.В общ.Момчилград са засадени 80 фиданки ,а в общ.Кирково са изсечени 90 бр.акации по край пътя с.Бенковски - с.Г.Извор.Като управданието на приблежената на общински деребей фирма е объркали са дърветата с храстите покрай пътя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/10/24 20:15

      Като са ви големи храстите !

      Изтриване
  4. Анонимен1/10/24 18:49

    Браво....но поне 2 години трябва да се поливат иначе и 10 бройки няма да останат!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.