24rodopi.com/Политика

Областният координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) решението на ЦИК за назначаване на Районна избирателна комисия в Девети изборен район – Кърджалийски, за изборите за народни представители на 27 октомври.

Административният акт е постановен в противоречие с материалния закон и процесуалните правила за работата на ЦИК, се казва в жалбата. Изборът на председател на РИК е гласуван без мотиви, като по време на заседанието не са коментирани поименно предложенията на участвалите в консултациите партии и коалиции. Не е уважена кандидатурата на юриста Петър Захариев, който има дългогодишен опит в ръководството на Комисията.

От „разискванията“ в проведеното заседание на ЦИК и постановеното Решение № 3631 от 06.09.2024 г., остават непонятни причините да бъде посочено друго лице. ГЕРБ-СДС е първата политическа сила в изборите за 50-то Народно събрание, а няма свой представител като председател или секретар в ръководството на РИК, които се заемат съответно от представители на четвъртия и третия политически субект. Така се поставя под съмнение възможността за провеждане на честен и прозрачен вот в съответствие с нормите на Конституцията и АПК.

Заради посочените нарушения Караянчева настоява ВАС да отмени Решението на Централната избирателна комисия относно назначаване на РИК Кърджали като незаконосъобразно и да върне преписката на ЦИК за ново произнасяне при съобразяване с направените писмени предложения на консултациите, проведени при областния управител на област Кърджали, за назначаване на районната избирателна комисия, при отчитане опита, образованието и качествата на предложените кандидати за ръководството на тази комисия.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/9/24 15:27

    Yasaa Cveta,birakmayin bu kizilbasha

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/9/24 15:30

    Ìskame drug ot dps,inaçhe nqma da glasuvame za dps. ..toq kirmizi surat berkant çok protiven na nas

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/9/24 15:34

    Достойна кандидатура беше и Величка Георгиева,не друг от БСП

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/9/24 21:46

      Тео,това е само твое мнение!Огледай се!

      Изтриване
  4. Анонимен8/9/24 15:46

    Resmi bey ,çok büyük hata böyle şerefsizleri koymak RIK e.
    Başka insan mi yok ?
    Yoksa hasan in slugasimisiniz ?
    Bu ahlaksiz herif deyismesse size oy yok

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/9/24 17:34

    Много се извинявам но, ГЕРБ се бяха отказали доброволно от позициите Председател и Секретар на предишните избори в РИК Кърджали, сега това "поставяло под съмнение провеждането на честни избори:)". Това е смешно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/9/24 21:03

      Всеки вот е различен не може да минеш през една река (вода) два пъти ! А и никой не иска да разсъждаваш а да се допиташ!

      Изтриване
  6. Анонимен8/9/24 21:17

    Махайте тези “слуги” на Хасана вече..
    Повръща ни се от тези индивиди пък те не се спряха бре!
    Мислят си, че щом не ги плюем по улицата като ги видим сме забравили че превърнаха красивия ни град в бунище!
    Махайте се вече, недейте пречи на тези които работят за хората, а не само крадат като вас!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/9/24 09:40

    А къде е адв.Радичев, липсва в списъка.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.