24rodopi.com/Политика

Повторният опит на фракцията „Аталай-Чакъров“ да вземат марката „ДПС“ от коалицията „ДПС-ново начало“ във Върховния административен съд отново се оказа неуспешен.

Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на Политическа партия „Движение за права и свободи“ и прекрати производството по административни дела № 8585 и 8586 от 2024 г. срещу решения на ЦИК с номера 3691-НС/2024 и 3696-НС/2024.

Жалбите са съответно срещу:

– отказа на ЦИК да разгледа заявление на ПП ДПС , представлявано от Джевдет Чакъров, с което той заявява едностранен отказ от субективното право на ДПС да участва в коалиционното споразумение и в състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, прави се изрично заявление за оттегляне на ДПС от решението за образуване на коалицията, както и се оттеглят пълномощията за представителство на партията в коалицията;

– решението на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите

Фактите по делото показват, че е налице удостоверение от Софийски градски съд от 27.08.2024 г., според което председатели на ДПС са Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, които представляват партията заедно и поотделно. Чл.10, ал.2 от Устава на ДПС предвижда, че когато са избрани двама председатели, те изпълняват правомощията си, определени в ал.1, заедно и поотделно и участват в състава и дейността на органите на ДПС, когато това е предвидено в Устава.

Върховните магистрати приемат, че председателите на партия ДПС, които могат да я представляват поотделно, и чиито права са еднакви, извършват противоположни процесуални действия, които правят невъзможно установяването на действителната воля на правния субект, страна в производството. Тези противоположни процесуални действия препятстват възможността на съда да установи дали волята на ПП ДПС като участник в изборния процес е да оспори решението на ЦИК относно заличаване на регистрацията или да не стори това.

С процесуалните си действия представителите на политическата партия всъщност искат от съда да замести волята на самата партия като доброволно сдружение на граждани с избирателни права, учредена съобразно Закона за политическите партии.

В производството по регистрация за участие в изборите, съдът не следва да разрешава възникнали между двамата представляващи ПП ДПС спорове, които разполагат с еднакви и равни права.

Решенията по административни дела № 8585 и 8586 от 2024 г. са окончателни.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/9/24 20:49

    Направи нещо уникално ? Възстанови си името Меди Доганжв, ли ? И започна ново начало с нелегална дейност по къси панталони.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/9/24 20:59

    Още ли си мислите ,че ще прецакате Делян воѝвода ,няма да стане слаби сте немощни пред истината с алкохолика Х-АПеСе Доган няма да ви бъде лесно и в Благоевградско захапахте Сатовча с д-р Арбен Мименов в Гоце Делчев с Ведат Хюсеѝн в Белица с Радослав Ревански остана само Гърмен , чакаме го Феим Иса да се осети САМО ДПС-НОВОТО НАЧАЛО.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/9/24 21:00

    На изборите ще покажем на дерибеитееееее къде им е мястото....Срам и ПОЗОР са тези крадливи Дерибеииииии и 33 години са смучили кръвчицата на бедното и болното стадо...надеждата ни е бат Пеевскиииииииииии и Новото начало в ДПС

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/9/24 22:36

      пилците ще се броят на 27 октомври след 21 часа

      Изтриване
    2. Анонимен17/9/24 07:26

      Ще имате изненада с партия Дост

      Изтриване
  4. Анонимен16/9/24 22:57

    Дръндарският сиганин още не е разбрал, че старите трикове ни минават. ВАС да не е дерибейският сарай, дето сте си играли на тука има тука нема? Сиганинът ще яде скоро РОДОПСКИ ШУТ от КЪРДЖАЛИ...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/9/24 00:37

    Минутите тежат като години....
    Живо падение на атеиста....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/9/24 05:15

    Това е ВАС а не общински съвет със съветници от дъпъсъ.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/9/24 07:26

    ДС скрито покрито може да казва вече не ни трябва Доган с етническия модел и чао

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/9/24 07:34

    На село Бог не в дупки и ъгли
    живее, както смятат хитреците.
    Той освещава чашите, стрехите
    и честно с всеки хляба си дели.
    Тук той е в изобилие. Вари
    в гърнето старо лещата с кромидец,
    сънливо вместо огъня гори,
    намига ми като на очевидец.
    Огради вдига и сватосва сам
    девойките за горския; насъсква
    оса срещу ловеца, който там
    нацелва цев в отлитащите гъски.
    Възможността да вникнеш в тоя свят,
    заслушан тихо в есенните листи,
    е май единствената благодат,
    достъпна в селото за атеиста.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/9/24 10:26

    Доган не е направил нищо положително за никого, освен за себе си и егото си.
    Никой не е направил повече от него за разделяне на хората срещу хората и истината.
    Неговите марионетни крадливи депутати ни държаха бедни. Можем да живеем по-добре без техните пречки и спънки и ще гласуваме според това, кой какво е направил и ще прави за нас.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/9/24 18:23

    35 biyahte na vlast nisto ne napravihte za horata i ALLAH niyama da vi pomogne znaete zasto viy ste gotvereni dneska tuka utre drugade mazni palacinki ste viy setnosa nisto niyamate vasta tsel e vlasta vasite milioni viy ste za pandelata

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.