24rodopi.com/Регион

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си месечна работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места.

На нея присъстваха зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

Основна тема на срещата бе проблемът с водоснабдяването на населените места на територията на общината. Кметът Изет Шабан отбеляза, че тази година сериозна част от общинския бюджет е заделена за решаването му. „Искам през следващата 2025 г. да решим проблема с безводието до голяма степен във всяко едно населено място на територията на общината. Там където има недостиг на вода, трябва да се работи усилено. Недопустимо е да имаме такъв проблем в 21-ви век!“, заяви Изет Шабан. Той подчерта, че продължават дейностите за търсене на минерална вода в град Ардино. „Има вече отбелязано място и се знае къде ще се сондира, а именно между стадион „Юнак“ и спортната зала. Със съдействието на проф. д-р инж. Павел Пенчев, който сме го ангажирали, бе направено сондажно хидрогеоложко проучване на участък, който се намира до помпената станция в местността „Изворите“ край село Правдолюб.

Според думите на проф. д-р. инж. Пенчев разкритата вода е подземна с дълбока циркулация. Има добри качества и голям дебит, който ще обезпечи питейната вода на град Ардино с години напред. Взети са проби за пълен физико-химичен, радиологичен и микробиологичен състав на водата. Резултатите ще бъдат известни в края на септември“, заяви Изет Шабан.

По време на кметската среща бяха обсъдени и актуални теми в изпълнение на програмата за капиталови разходи на общината.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/9/24 20:20

    От 12 години няма вода в региона около Ардино . Къде гледахте толкова време ?В 21 век 15 години сте на власт , а в селата ни няма вода младежите ни са в чужбина . Няма какво повече да пробвате НОВОТО НАЧАЛО е факт , сред вас има и кадърни хора добре трябва да разберете че с тези Старите не Става !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/9/24 20:25

    Има много села с режим на водата,в кой век живеем

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/9/24 22:02

    По добре се консултирайте с бившия кмет и хидроинженер от село Третак . Община. Горно Прахово .Ресмие Мурадова той и екипа му навремето също бяха открили земзем суйу на един връх в местността Коджа Доору край селата Башево и Горно Прахово и сега заради неговото некадърно и алчно управление ние жителите на Община Горно Прахово нямаме вода за пиене

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/9/24 09:15

      Браво бе селски 👏🏻толкова години село се водеше Горното Прахово ти го обяви че е ОБЩИНА.Тогава Третак си е столица защото водата ви е от там , дърва за гориво от там , сравите ви пасат в ливадите на това село.Без това село ще останете ач...

      Изтриване
  4. Анонимен5/9/24 06:47

    Водата на село Третак дадохте на околните села Горно Прахово , Башево , Долно Прахово и др. А на самото село Третак не остана капка вода за пиене , преди изборите обещахте че ще пускате вода и в село Третак.Кмете до като остане Третак без вода , за другите села НЕ Е ХЕЛАЛ ТАЗИ ВОДА....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/9/24 22:28

    Кога ще изчистите от кучета с.Горно Прахово

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/9/24 22:31

    Ти вода си купи от Канфлант

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.