24rodopi.com/Общество

Двама военни пилоти са загинали след като учебен самолет се разби при сложна маневра на много ниска височина.

Инцидентът стана днес на база "Граф Игнатиево" при подготовката на утрешните демонстрации по повод планираното авиошоу, което бе отменено.

"При тренировъчен полет днес са загинали двама офицер-пилоти. Съболезнования на семействата, на близките, на колегите им“, заяви премиерът Димитър Главчев, който пристигна на място.

"Майорът е роден 73-а година, а старши лейтенантът 96-а. В 12:13 ч. при изпълнение на тренировъчен полет, е дошъл редът да лети екипажът на L39. В 12:30 ч. са катастрофирали и загинали. Това са инструкторите от 12 база, които обучават пилоти. Самолетът преди полет е проверен, бил е технически изправен. Той е реновиран. правен е ремонт. Повече по отношение на причините не можем да коментираме на сегашен етап. Военна прокуратура е на място, както и Инспекцията за военни произшествия. Като завърши разследването, ще съобщим причините", посочи министърът на отбраната Атанас Запрянов.

"Рутинен тренировъчен полет, който беше отдавна планиран и за който са се готвили от месеци. Тази задача е изпълнявана многократно. Днес им беше генерална репетиция. Майор Петко Димитров Димитров и старши лейтенант Владислав Атанасов Дункин.

Те са отлични летци, с отлична подготовка.  Самолетът е минал тази година ремонт и е приет в българските ВВС. Експлоатиран е без проблем за всякаква дейност.

Близките са информирани. Държах те да са информирани, преди да обявим имената официално. Загубих един от най-добрите си приятели, мислите ли, че съм малко наказан с това, което се е случило“, заяви командирът офицер Ранков.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/9/24 17:36

    Пак ли Путин им е виновен....?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/9/24 21:11

    В нормални държави при такива трагедии министри подават оставки да видим дали нашия военен министър ще пусне ли кокала.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/9/24 22:05

    Оставка на правителството.

    ОтговорИзтриване
  4. Бог да ги прости тези истински мъже.Трагедия за семействата им ,и за народа,позор за тази корумпирана държава.От кадрите се вижда как самолета се взривява във въздуха много преди да се разбие .Дали е случайно,или разминаване с времето когато президента и пилот генерал от USA показват воля и единомислие.Нвма случайни неща.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/9/24 09:26

    Дерибеите са виновни! Оставка този път на Президента да се иска

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/9/24 14:36

    Петък, 13-ти, срещу големия християнски празник Кръстовден... Бог да прости загиналите пилоти

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.