24rodopi.com/Общество/Политика

Политиката се „разходи“ из софийските джамии и влезе в… партийните листи. Секретарят на Районното мюфтийство в София Алпер Гюнер Ахмедов е кандидат за народен представител. Той е четвърти в листата на земеделската коалиция с фракцията на отцепниците на Ахмед Доган „Алианс за права и свободи“, разкриха за 24rodopi.com близки до духовната структура в столицата.

Алпер Ахмедов е протеже на районния мюфтия на София Бейхан Мехмед. По негово настояване е назначен на поста „секретар“ през август 2021 година. Сега, с благословията на началника си, той се озова в листата на АПС в 24 избирателен район – София.

От месеци 30-годишният Ахмедов е особено активен във фейсбук групата в „подкрепа на Доган“. В собствения му профил пък е пълно с публикации за бившия почетен председател на ДПС, както и снимки на Алпер Ахмедов с Доган.

„Има изрична забрана от страна на главния мюфтия Мустафа Хаджи към всички служители в мюсюлманското изповедание да не участват в политически събития, да не вземат страна и дори да не се изказват по теми, свързани с вътрешнопартийния спор в ДПС“, коментираха за 24rodopi.com служители в Главното мюфтийство.

От Софийското обаче явно не са сметнали за нужно да се съобразят с волята на Главния мюфтия и са пренебрегнали разпорежданията.

„Ако погледнета фейсбук страницата на секретаря на мюфтията Бейхан Мехмед ще видите, че той действа много повече като секретар на Доган, отколкото на мюфтийството. 90 на сто от публикациите и споделянията в личната му фейсбук страница са свързани с фракцията на Доган, а не с работното му място, от което взема заплата. Тук възниква въпросът, районният мюфтия го е взел за секретар, за да рекламила дейността на мюфтийството или да е пиар на Доган? Ако ще е второто, то защо тогава мюсюлманите трябва да му плащат заплатата?“, питат от общността относно случващото се в мюфтийството, което отговаря за всички мюсюлмански храмове в област Смолян.

Алпер Ахмедов е герой и в редица видео репортажи в медиите. Той влиза в кадри как стои пред централата на ДПС, в работно време, и чака с часове Ахмед Доган, за да го аплодира.

Чрез 24rodopi.com от мюсюлманската общност в столицата пък задават следните въпроси:

-Кой стои зад районния мюфтия Бейхан Мехмед, за да си позволява да нарушава писмено разпореждане на Главния мюфтия?

-Защо мюсюлманите трябва да плащат заплата на човек, който работи повече като секретар на Доган, а не на мюфтийството?

-Вярно ли е, че районният мюфтия има устно одобрение и подкрепа за действията си от председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, който пък е в тесни отношения с евродепутата Илхан Кючюк и чрез него с Доган?

-Служителите в Районното мюфтийство в София притискани ли са да гласуват и да агитират за фракцията на Доган и лично за секретаря Ахмедов?

Възниква и въпросът ще продължи ли Главно мюфтийство да толерира подобни служители.

„Не искаме да се месим в политиката. Но някои хора го правят. Нека обаче припомним, че именно Пеевски реши въпроса със сградата и ремонта на Висшия мюсюлмански съвет, както и задвижи и реши въпроса със заплатите на ходжите в страната. Явно бързо и удобно това се забравя“, коментират други служители.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/9/24 17:35

    Я па тоя, все едно никога не са били в джамия, че 35 год. се агитираше в джамиите....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/9/24 17:54

    Защо да не е ,откога някой казва дали може или не може

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/9/24 21:15

      ПРИТЧА
      "Едно магаре било вързано за едно дърво в двора на стопанина си. Покрай него минал дявола и го отвързал. Магарето отишло в градината на съседа и започнало да яде всичко наред. Жената на съседа видяла това, взела пушка и застреляла магарето. Стопанина на магарето чул изстрела, видял мъртвото си магаре и застрелял жената на съседа си. Съседът убил собственика на магарето. Децата на собственика на магарето изгорили къщата на съседа. Съседа ги убил за отмъщение. Попитаха дявола как е направил всичко това? "Аз само пуснах магарето на свобода!" отговорил той.
      Морал: Ако искате да унищожите една държава, дайте свобода на магаретата! В България магаретата са на свобода!"

      Изтриване
    2. Анонимен27/9/24 21:41

      Много добра и поучителна притча. В България всички магарета са на свобода и се мислят за расови арабски жребци.

      Изтриване
    3. Анонимен27/9/24 21:41

      Много добра и поучителна притча. В България всички магарета са на свобода и се мислят за расови арабски жребци.

      Изтриване
    4. Анонимен27/9/24 22:06

      Амсалак, религията и политиката не се смесват. Анадън му амуджа.....

      Изтриване
    5. Анонимен27/9/24 22:51

      Mnogo interesna pritcha, Bulgarska li e?

      Изтриване
    6. Анонимен27/9/24 23:11

      ТОП

      Изтриване
  3. Анонимен27/9/24 18:42

    ДА СЕ ПРОВЕРИ ФИКРИ САЛИ ТОЗИ СТАР МУШЕНИК НА АПС ОТ МОМЧИЛГРАД

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/9/24 19:17

    Според мен Турция веднага трябва да вземе мерки щом някой от Главното Мюфтийство подкрепя човек на когото му е забранено даже влизането му в Република Турция, Духовенството е друга, а Политиката съвсем друго, да си даде оставката от Мюфтийство то и да влезе в политиката, така ще е по уместно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/9/24 20:29

      Какво общо има мюфтийството с Турзия ? Турция да не е бащата и господаря на исляма, мюсюлманството ! Тя си е отделна държава със свое мюфтийство. България си има свое- регистрирано по българското законосателство -Закона за вероизповеданията. За кадрите на Софшйската митрополия кой взима мерки ??? Италия ли, Русия, Сърбия, Гърция ли? Или Ганьоландия.

      Изтриване
    2. Анонимен27/9/24 21:13

      И какво общо има Турция с мюфтийството в България???

      Изтриване
    3. Анонимен27/9/24 21:13

      Що пък Турция, а не Афганистан???

      Изтриване
    4. Анонимен27/9/24 21:14

      Какво общо има религия и етнос???

      Изтриване
  5. Анонимен27/9/24 19:35

    ПАЛЯЧОВЦИТЕ КРАЙ НЯМАТ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/9/24 19:46

    А къде забравихте Хасан Азис ? Плати ли си ? Само питам и не чакам отговор. Най вероятно !!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/9/24 19:47

    ТЕЗИ СА ГОТОВИ ДА ВЛЯЗАТ И В ДЖАМИЯ ЦЪРКВА СИНАГОГА СТИГА ДА СА В ДАЛАВЕРАТА ДЖЕВДЖЕТА ВСЯКА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ Е ПРИ ИМАМИТЕ И ХОДЖИТЕ ПО СКОРО Е АЯТОЛАХ ОТКОЛКОТО ПАРТИЕН ЛИДЕР

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/9/24 19:50

    Погледнето го този смешник ,нищожество функционално неграмотен инфантил ,фанатик ислямист ползва мюсюлманите и вярващите в попза на опг дс-доганът .Вместо този фанатик подобре да беше главния мюфтия Мустафата .Сменете и наименованието на асп-главно мюфтияство -алахюгбер-ДС

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/9/24 20:25

    То да беше само този шушлек. Отдавна имамите на байрамските хутбета пропагандират за Ахмед Доган особенно в Кърджалийска област. Погледнете профилите на мюфтиите те имат повече снимки с политици отколкото с имами или обикновен и мюсюлмани. Районните мюфтийства на Кърджали и Пловдив почти всички работят за партията отколкото да служат на Аллах. Влезте само на профилите на Мюмюн от Кърджали и Суат от Пловдив те са срам и позор за мюсюлманите в България. А шефовете им мюфтиите единствено сеподмазват на политиците за да останат на постовете си. Събудете се мюсюлмани това не са вашите духовни водачи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/9/24 21:46

      има ли начин да научим за имотното състояние на мюфтията на Кърджали, преди да почне тук и в момента, каква му е заплатата, използвал ли е средства на общината, Ерол ще знае, müftü efendi kibir ne demek biliyor musun, rahat uyuya biliyormusun

      Изтриване
  10. Анонимен27/9/24 20:40

    Kış kış cinler,kış...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/9/24 21:24

    DOGAN PIDPIDIKA V DJAMIYA NE E VSTIPVAL AMA ZNAE HITROSTITE ISKA DA PRIVLECE VIZRASTNITE KOITO 35 GODINI GLASUVAHA ZA NEGO TOY DA JIVEE ISKA DA JIVEE OSTE AGENTA

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/9/24 21:30


    Tука някъв маймунджулък има

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/9/24 22:37

    kj zad erol sme

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/9/24 23:42

    Vsicki tezi utrepki iskame da gi vodim v zatvora zad teb sme Peevski samo napred

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен28/9/24 06:43

    Продажно мекере

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен28/9/24 06:43

    Този хашлак не ли е братовчед на бившия зам председател ахмед ахмедов .Та алианите защо не са го взели в джем защото знам че е такъв

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен28/9/24 07:43

    То в мюфтийството само крадци работят. Превърнаха религията в политика и търговия. За да лапнат повече пари принуждаваха имамите да агитират за партии. Трябва да им се провери имотното състояние и ще видите колко милионера има. Гълтат субсидиите давана от държавата, парите от вакъфите и пачките идещи от дианета в Турция.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен29/9/24 14:59

    Погледнете го ,каква слива е на пъпа си .Срам ,срам простащина,неграмотна, фанатикстишна.Господи с такива ли се олицетворявате бе догановци нищожества .Не ви лие срам този нещастник и безбожник без срама от госрод и аллаха да се яви така с доганя -дс предател и ръководител на възродителния процес .

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен29/9/24 15:07

    А бе догане ,уж си философ ,уж си почетен ,уж си значим за българския ениччарски етнос ,ужким какъв си и за какво служиш като агент за да залъжете сава на дс -за да застанеш до този клошар бездомник фанатик ,инфантил неграмотник продукт на такива като тебе .,за да залъжете крепостнитечството и простолюдието от етноса ви

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.