24rodopi.com/Темата+

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да приеме паралелно заявленията за участие в изборите и на поддръжниците председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и на почетния председател Ахмед Доган. Това стана на заседание на ЦИК, предавано онлайн на сайта на Комисията.

Скандалът беше заложен от Севинч Османова, секретар на ЦИК, но и член на ЦОБ на ДПС, която снощи пусна през задния вход във фоайето на комисията депутати от фракцията „Аталай-Чакъров“ с идеята да пренощуват тук, за да изпреварят чакащите отвън.

„Лелята от ЦИК“, както галено наричат Османова младите администратори към ЦИК, залага голям скандал, прогнозираха сутринта те.

Решението към 15.00 часа беше взето с осем гласа "за" и три "против", като беше уточнено, че и двете заявления ще бъдат записани в един и същи час и няма да им се поставя пореден номер. 

Гласувалите „против“ са категорични, че с това решение се създава правен абсурд.

ЦИК обсъди и отхвърли предложение за промяна на мястото, където се приемат документи за регистрация на партии и коалиции за участие в парламентарните избори на 27 октомври. Предлагаше се ЦИК да изпрати писмо до председателя на Народното събрание Рая Назарян да бъде преместено мястото за приемане на документите за регистрация и вместо в Мраморното фоайе това да става в зала 1 или зала 5 на парламента.

Сред мотивите за предложението от ЦИК посочиха, че сутринта е установено, че не могат да се приемат документи в нормална обстановка, тъй като мястото на приемане на документи, е било окупирано от представители на партия. Предложението за преместване на мястото беше отхвърлено с 5 гласа "за" и 6 "против".

Тази сутрин приемът на документи беше отложен, след като в сградата на ЦИК двата депесарски лагера, за да подадат документи за регистрация за предстоящите избори на 27 октомври т.г., а вътре ги чакаха прередилите ги през нощта.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/9/24 16:04

    Да се уволни на момента тая предателка...тя е СРАМ и ПОЗОР

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/9/24 16:10

    Има ли Прокуратура и ДАНС в България и Защо не е арестувана на момента за подривна дейност...тя е заплаха за Демокрацята в България

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/9/24 16:18

    тази държава е пълен майтап както и НСО и всички други оплетени като черва служби този ЦИК пък е за затвора

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/9/24 16:18

    ДПС - и ДПС 48. Кой в каквото иска да се припознава. Това в България сме го играли вече.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/9/24 17:34

    edno e qsno dartite direbei stiga im tolkoz krajba neka zapo4nat mladite direbei ve4e da si palnqt djobovete eii tva 6te stane i vie pak na suho izberatelite

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/9/24 19:27

    Няма как една и съща партия да участва в две различни коалиции.
    ЦИК просто са приели документите и на двете фракции без входящ номер.
    Приемането на документите не означава, че са регистрирани за изборите.
    Печатът е в Пеевски. А за новия дерибейски печат няма кворум.
    ВАС ше реши.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/9/24 21:25

    Da plastam danak idva pismo. Da glasuvam idva pismo. Iok pismo iok vot. Seliam. Etnos.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/9/24 22:41

    Престъплението на цокалова е заснето и доказано по безспорен начин. Прокуратурата няма какво да дреме, а да я задържи!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/9/24 14:18

    Simulirat rabota i manipulirat publikata da im dava pari za ujkim svarshena mnogo mnogo rabota. Vsichko tova moje da stane online za sekundi i po postata s paket. Edin futbolen sadia vednaga ste gi postavi na miastoto s svirka i kirmizi harti. Zatui pak ste gi izhvarla vednaga. Izbori mizbori pak da prilapat drujno admin mafiotite 100 miliona leva pari ot djobovete na babichkite, diadovcite, decata, uchenicite, daskalite, bebetata, rabotnicite, firmadjiite, sportisti, otnashite patista, trotoari, gori, gradini, nivi, letista, gari, vlakove, lodki, autobusi, tuneli, parkingi, markirovki, granici...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.