24rodopi.com/Регион

Стотици жители и гости на община Момчилград присъстваха на традиционното мае в религиозния комплекс Елмалъ баба текке край село Биволяне. То се провежда всяка година в първата събота на месец септември и е най-голямото в региона. С него се слага началото на есенните маета в региона.

"Традициите са корените, които ни свързват с предците ни, те са нашата памет. Важно е да ги съхраняваме, защото без минало бъдещето е несигурно. В моменти като този, когато се събираме с наши близки, съседи и приятели си даваме сметка колко важно е да бъдем единни, защото само така много по-лесно преодоляваме трудностите, поднасяни ни от живота", заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

Гости на маето бяха още вицеконсулът на Р Турция в Пловдив Айше Саваш, председателят на ОбС - Момчилград Ерсин Юмер, кметовете на общините Кирково и Ардино Шинаси Сюлейман и Изет Шабан, общински съветници.

Проведе се и традиционното наддаване за месо, като парите от търга се използват за поддържането на религиозния комплекс Елмалъ баба текке и за подготовката на следващото мае.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/9/24 16:04

    Престанете с духовните традиции на населението захващайте се да работите че мухите и комарите ни изядоха другите общини вече за трети път се пръска превантивно ние се снимаме на маета.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/9/24 17:20

    всички “демократи” на Южна България там … изненадващо чак. Ако искате спете там, но на хората им се отвориха очите вече :)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/9/24 17:45

    Медиите се бият в гърдите, че са солидарни и отворени към различните религиозни общности, но при нас никой не идва. Защо не извикаха нито един алиански духовник да говори открито? Защо на никой алиански празник никой не казва честит да е празникът на религиозната група? Това се прави за всички други етноси и общности.
    - А как виреете в среда на сунити, каквато е околията тук?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/9/24 18:15

      Защото има мого гьотверени между представляващите ви ! Уж ви представляват, а си пълнят гушките и джобовете чрез партията и общината . И вие се обезличихте, като сунитите.

      Изтриване
    2. Анонимен8/9/24 09:52

      И то какви гьотверени!??Национални звезди!Рамадан Аталай е като рок-звезда!??

      Изтриване
  4. Анонимен7/9/24 20:41

    ФИКРИ гюлестан пътеводителят на община Момчилград да видим на къде ще води.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/9/24 07:52

      Доктора е далновиден и добронамерен общественик. Никога не е бил злонамерен и гладен за пари. Единственото му намерение е града да се развие в правилната посока, но откакто управляват кадрите на Дон Карлеоне от дерт човека много отслабна.. Време е да си върне килограмите и самочуствието, за да има същата тежест в походката му! Давай докторе!

      Изтриване
    2. Анонимен8/9/24 09:54

      Бившия СДС-ар се надява,че ще издигнат дъщеря му за евродепутат пак.Дьорт нумара Олсън и т.н.

      Изтриване
  5. Анонимен7/9/24 20:58

    Няма пари за пръскане за мухи и комари, изчакваме да видим накъде ще задуха вятъра в политиката! Половинката от 7те общини сме ние Момчилград, затова резултата в областта Доган-Пеевски е 3.5 на 3.5! Интереса клати феса, вече и ние се научихме на игрички! Дано не загазим, явно ще...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/9/24 21:36

    Алианска агитация на представящите се за демократи да бъдат единни на изборите. После кой от къде е, някои в луксозни автомобили, други натъпкани в автобуси, че са ги налегнали дертове, едните да опазят богатството си от схеми, другите как да вържат двата края от пенсия до пенсия.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/9/24 22:55

    До 18:15 респект нищо не ни представляват само се възползват от нас. Къде са тези представляват;Аталай, адлен, себихан,мустафа от джем и интриганта мустафа бевшия депутат.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/9/24 11:22

    Да не сме длъжни да идваме на всяко мае, елате и вие на наши събори и празници. Гледате да не се забравяте и помощи събирате.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/9/24 15:08

    Дали се срещнаха и поздравиха Ерол Мюмюн и Илкнур Кязим ?????

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.