24rodopi.com/Общество/Политика

Бившият във всяко едно отношение Бахри Юмер купил просторен апартамент в столичния квартал „Малинова долина“ с продажба на… крави и мляко.

Това обяснявал самият той след сделката с имота, чийто формален собственик била тъщата му Фатме от село Ридино, съобщават рикошет и други медии.

Нов корупционен скандал забърка Бахри Юмер, който миналата неделя изненадващо бе назначен за общински координатор на ДПС в Джебел. Почетният председател на ДПС Ахмед Доган върна бившия кмет на градчето и областен партиен лидер в политическата игра в Източните Родопи, за да го използва във войната му срещу Делян Пеевски и неговото ДПС-Ново начало.

Припомняме, че Бахри Юмер напусна зрелищно партията като обвини Доган в противоуставни действия и се присъедини към партия ДОСТ на Лютви Местан. В качеството си на действащ кмет на Джебел, издигнат от ДПС, тогава той се превърна в първия кмет на ДОСТ в страната. След като на парламентарните избори, щедро финансирания от Турция проект, се сгромоляса, Бахри Юмер изостави председателя на ДОСТ Лютви Местан и тихомълком се върна в ДПС.

Бивш областен лидер на Движението, бивш кмет на Джебел, който превърна родопския град в най-дълбоката провинция, преди дни Юмер бе провъзгласен за координатор на фракцията „Аталай-Чакъров“ за Джебел.

Според медии обаче, за участието си в проваления политически проект на Турция-ДОСТ,  джебелчанинът е получил солидно възнаграждение. С дадените му пари в брой той купил нов просторен апартамент в новия столичен квартал „Малинова долина“. Формален собственик е тъща му Фатме, която живее в село Ридино. Жилището обаче се ползва от Юмер и втората му съпруга Гюлнур. За да обясни новата си придобивка, Бахри Юмер разпространява комична версия за произхода на средствата. „В кафенета в града обясняваше на всички, че парите за новия му апартамент в София са от продажба на мляко и няколко крави….“, разказват местни депесари, недоумяващи как е възможно бившият им кмет да ги баламосма по толкова елементарен начин, пишат различни медии.

Това не е единствената финансова афера на Бахри Юмер. Като кмет той е разследван и проверяван от държавни институции като прокуратура и АДФИ за множество схеми, брутално източващи бюджета на Община Джебел. Разследванията срещу него особено се засилват след октомври 2019 г., когато приключва кметският му мандат. Изплашен от развоя на събитията и реалната алтернатива да стане обвинеям, Юмер търси закрила от Ахмед Доган, когото през 2015 г. обвинява, че само „седи в сараите и реже глави“. След месеци получава положителен отговор за среща с бившия си шеф, на която джебелчанинът си посипва главата с пепел – целува ръка на боса и отново му декларира вярност.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

36 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/9/24 14:55

    Малцина са тези фермери с такива проходи, явно сте феномен фермер. Щом печелито толкова добре от крави, стойте си в лайната. Не ни вкарвайте и нас в тях!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/9/24 15:06

    Гад на квадрат...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/9/24 15:08

    Дай на простака власт и гледай резил...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/9/24 15:08

    Как да вярваме, че почетният председател е почтЕн, като знаем какви хора овластява?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/9/24 17:29

      Нали си късахте гъ...те да го направите почетен..... Сега?

      Изтриване
  5. Анонимен4/9/24 15:09

    БАХРИ ЮМЕР ДА НЕ ИДВА В ДЖЕБЕЛ - БИКОВЕ, ТЕЛЕТА, КУЧЕТА ЩЕ ГО ПСУВАТ. ПО ДОБРЕ ДА НЕ СЕ ПОКАЗВА В ДЖЕБЕЛ ТОЗИ ПАЛЯЧО И ПРОДАЖНИК.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/9/24 15:18

    Строите муцуни се събират за да спасят ДПС от изземването на Пеевски

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/9/24 15:20

    Само това ли е. Те всички които са на ръководни длъжности в ДПС имат десетки апартаменти, дюкяни, парцели, в най големите градове, в България и Турция, банкови сметки, в чужди банки. Повечето на чужди имена, като, свекървата, чъканчията, баджанака, ортака и т.н. Те са уредени до пра пра внуци. А вие, ние които гласуваме за тях, да духат супата. Такива не се страхуват от затвор, и там ще живуркаг по добре от нас с нашите пари. Само смъртна присъда ще ги спре веднъж за винаги. Но все пак трябва да се умъртвят хуманно, със смъртоносна инжекция.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/9/24 15:28

    А, бе хора, само в ДПС ли има дерибеи? Защо не се оглеждате в управляващите от другите партии? Всички ни лъжат и обират, каквото могат. Само ДПС-то си изкараха кирливите ризи. Хайде и другите партии в същия дух. Успех!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/9/24 15:35

    Götveren yalaka.Sen Cebel halkının önüne hangi yüzle çıkacaksın.Cebelden genelde kaliteli ve onurlu insanlar çıkar sen bi geçmişini araştır bi zahmet

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/9/24 17:16

      Belli oluyo Cebel'den nasi insanlar ciktii..

      Изтриване
  10. Анонимен4/9/24 15:56

    Стига с тия циркове . Народа е гладен . Накрая пак ще се разберат, как да източват пари от държавата всички . А ние простолюдието им вярваме . Нека всички ,които са в политиката се разследват. Надали има политик ,кмет и който и да е да не е получил облаги от поста си . И да това се натискат ,кой ще седне на стола

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/9/24 16:03

    Каквото и да се пиши за тези хора,все ще е малко..

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/9/24 16:10

    ТОЙ БЕЗ ТОВА НЕ СЕ ПОКАЗВА.ПРЕЗ ДЕНЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕДНЕ В ЕДНО КАФЕНЕ ДА ПИЕ КАФЕ С НЯКОЙ.СЪС СИГУРНОСТ МНОГО ГО ОБИЧАТ ИЛИ МНОГО ГО МРАЗЯТ.НО ОПРЕДЕЛЕНО 3-4 ВЕЧЕ СА МИЛИОНЕРИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО!!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/9/24 16:26

    Utanmaz aile yiktin seni asla affetmicek Cebelliler

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/9/24 16:30

    Nie vinagi sne bili bedni ,jva e taq alchnist ot balfarite

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/9/24 17:14

    Индиански циганин...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/9/24 17:24

    Правеше се на много честен, даже се заклевал върху името си,че ще плаща наемите на офисите на Дост за своя сметка и после не е платил нищо т.е е платил апартамент в София

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/9/24 17:30

    El opecelsiniz, sirsya gireceksiniz.....

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен4/9/24 18:12

    NIY PROSTPLUDIETO DOVERIHME SE NA TIYAH A TE SA PILNI BOKLUTSI HIRSIZI OKRADOHA DIRJAVATA 35 GODINI NE SE NAYADOHA I ISKAT DA VLASTVAT SREDEN PRIST NA VAS STIGA STE REVALI GOTVERENI

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен4/9/24 19:34

    ALLAH BELANI VERSIN IRZ DUSMANI

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/9/24 21:46

      Gospod e golyam i toy ima desa vnusi caka si vremeto

      Изтриване
  20. Анонимен4/9/24 19:37

    BU SATILMISLARA KESINLIKLE OY YOK . HER ZAMAN NECMI''NIN YANINDA DURACAGIZ

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен4/9/24 20:01

    V ridino samo sikisalki ima

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен4/9/24 20:14

    ЗА 25 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ В ОБЩИНА ДЖЕБЕЛ ПРИНУДИ ОКОЛО 1000 СЕМЕЙСТВА ДА НАПУСНАТ ДОМОВЕТЕ СИ В ОБЩИНАТА В ТЪРСЕНЕ НА ПО СПРАВЕДЛИВ И ДОСТОЕН ЖИВОТ В ЗАПАДНА ЕВРОПА.А ТОЙ ЗАЕДНО СЪС СВОЯ ЗАМЕСТНИК В ЕДНО БАРЧЕ ПОД ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НА НЯКОЛКО РАКИИ РЕШАВАХА СЪДБИТЕ НА НЕУДОБНИ И ПО ИНТЕЛИГЕНТНИ ОТ ТЯХ ХОРА.ДАЖЕ НЕ ИСКАМ ДА ГИ КОМЕНТИРАМ!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен4/9/24 21:55

    И Лютви Местан има кравеферма
    Всички забогатяха от гърба на ДПС и Бахри Юмер то да е един апартамент ще кажем чок шукур бройките не си знаят на имотите.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен4/9/24 22:05

    Dost ne se sgromolqsa a Dogan i Boyko ne go dopusnaha v parlamenta ,togava depeseto taka se uplashi che vsichki depesari se nasraha

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен5/9/24 03:17

    Изпитвам по-голямо уважение към хора, които могат да променят убежденията си след като са получили нова информация, отколкото към онези, които се придържат сляпо към нещата, в които вярват повече от 30 години.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен5/9/24 08:30

    Предателят си е предател, първо предаде Доган, после Л.Местан.
    Върти се, като фурнаджийска лопата, стар келепирджия.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен5/9/24 08:31

    Типичен Бай Ганьо..без мустак обаче 🤣🤣

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен5/9/24 13:31

    Bu inekler kaç litre süt veriyorlarmış be canım?
    İnekle sütle Sofya da daire alınmıyor. Belediyeyi soydu soğana çevirdi soysuz.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен5/9/24 14:57

    Баарийи брак шимди, Баариден олмаз кочум,хай Хасан хай Насри, нейсе....


    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен5/9/24 15:31

    BU İNEKLER 25 YIL HEM OYUNU, HEM SÜTÜNÜ, HEM ETİNİ, HEMDE DERİSİNİ VERDİ O KOCABAŞ İNEĞİNE.ONUN SUÇU NE Kİ?

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен6/9/24 14:15

    АСЪЛ ИНЕК СМЕ НИЕ ДЕТО ГЛАСУВАМЕ ЗА ТИЯ ЧЕНГЕТА

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен6/9/24 20:41

    Otivayte po na dalboko,oshte mnogo neshta shte otkriete . Badjanaci,shureta vsicko kakvoto imat e ot nego.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.