Валентин Ботев/24rodopi.com/Общество

Пиячите с напитки в ръце и тийнейджъри с телефони – основен враг на пейки и беседки в Кърджали. Мръсотия, изпочупени съоръжения, храчки, фасове, останки от закуски, кофички айран-това остава след отдиха.

„Почистих пейките пред блока, както правя обичайно. По-късно излязох до магазина и гледам две момичета на едната от тях и си хвърлят фасовете по земята. „Кой ще чисти след вас, млади дами?“, ги попитах, а отговорът на тийнейджърките бе: „Че к`во прайте по цял ден, ще чистите, т`ва ви е работата!“, разказва за 24rodopi.com възрастна жена от квартал „Възрожденци“.

По центъра пък е още по-тежко.

„Цяла вечер висят под терасите младежи, псуват, викат, наливат се с алкохол, чупят“, разказват живеещи в блоковете край „Булаир“.

„Никакво възпитание, родителски контрол. Майки с колички са длъжни на чистят мизерията на подрастващите преди да седнат. Къде са майките, бащите-на гурбет сигурно, и тези глезльовци си правят каквото искат“, коментира кърджалиец.

Учители пък се оплакват от наглото поведение на доста тийнейджъри и свръхпретенциите на родители, които дори заплашват, че ще си преместят отрочетата в друго школо, ако имат ниски оценки, а самите преподаватели ще… останат без работа.

Първите седем години липсват, родители зад граница, а подрастващите вземат главно пример от тях.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/9/24 13:07

    Сопата в ръката и положението ще се оправи!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/9/24 13:09

    Това са бъдещите Майки Мързеливи и Пикли

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/9/24 14:12

    Няма казарма няма ред и дисциплина,Преди даже и момичета ги взимаха за няколко седмици в Подкова на обучение.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/9/24 14:17

    Такива трябва за назидание те и родителите им да бъдат съдени и осъдени 45 дни да чистят и мият улиците парковете и училищните дворове през деня с табела на гърба и гърдите аз замърсявам града

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/9/24 14:33

    Майките и татковците такива деца са възпитали ! Кой им е виновен ? Обществото ли, съседите ли, учителите ли. От пияндета, нарковани, гастирбайтери и боядисани пикли, такива деца и ученици по улиците.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/9/24 15:24

    Красота. Всеки ден навсякъде около нас, като я гледаме тая мила родна картинка, може и да се позамислим, дали пък политиците, които се гаврят с народа, не са следствие, а не причина за свинщината, в която живееме ? А дано са причина, ама надали е точно така.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/9/24 16:27

    Така е навсякъде - около училищата, Родопския пансион, даже и детските градини - там пък родителите са бедствието. Ако пък отидете около Автогарата, където са техникумите - гетото ще ви се види рай. И това е възпитанието, което тръгва от дома, не от училището.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/9/24 17:03

    Зле възпитано младо поколение .Нагло ,арогантно и много мързеливо поколение, благодарение на родителите които ги задоволяват със всичко .Камери навсякъде и да плащат глоби ,практика която е въведена в гр.Джебел.Докато не плащат глоби ще продължат за чупят ,за люпят семки по паркове и да си хвърлят боклуците по пейки и паркове .

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/9/24 17:57

    По 100 тояги на голо дупе и ще се реши проблема

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/9/24 18:26

    Полицията през ноща кво правят да се огледат малко. На ул.Жълтуша цяла вечер наркомани и алкохолици до кога господа милициунери ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.