24rodopi.com/Общество

В болница e бил Румен Гайтански-Вълка, съобщава столичен всекидневник.

Арестуваният бизнесмен е почувствал неразположение, поради което е преместен от килията в лечебницата. Вълка се оплаква от хронични проблеми, свързани със стомаха, разкрива адвокатът му Георги Гатев.

По думите на юриста, след като прекарва около седмица в болницата, клиентът му е излекуван и е върнат наскоро обратно зад решетките.

Припомняме, че Гайтански е задържан заради получените 150 милиона лева за придобиване на фирмата в момчилградското село Груево, който кредит не е погасил в Българската банда за развитие. 30 милиона от парите пък дал на Ахмед Доган.

Гайтански е лекуван в болницата към затвора. Вълка е обвинен като подбудител за присвояване на кредит от 150 млн. лева, отпуснат от Българската банка за развитие (ББР). По случая са погнати още бившият изпълнителен директор на банката Стоян Мавродиев, който е обявен за издирване, както и Иван Георгиев, представител на фирма "Роудуей кънстракшън", получила кредита. Георгиев е пуснат срещу 50 бона гаранция.

Заемът е за закупуването на фирмата "Пътстрой инженеринг", а като обезпечение е представен прекратен договор с друга фирма за доставка на баластра. Според прокуратурата част от парите от кредита са използвани за изплащане на дивиденти на Гайтански в размер от 46 млн. лв., а над 26 млн. лв. са били използвани от дружеството на съпругата му Ася Христова "Кристална вода" за изплащане на задължения на ТЕЦ "Варна", свързано с Ахмед Доган.

"Не съм направил това, в което ме обвиняват, но истината отнема време и ще се докаже в съда", написа в писмо до медиите Гайтански преди месец.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/10/24 11:41

    А Асан къде е в цялата история? Не може и той да не е взел нищичко от толкова милиони.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/10/24 12:11

      Ееее...1 милионче Асан/пък и прокуратурата/не ги броят за рушвет/

      Изтриване
  2. Анонимен10/10/24 12:46

    Всичко излезе на яве лека по лека всичките ви чака май прокуратура еее досега живяхте като крале падишах султан

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/10/24 08:37

    Te naprazno sa uchili v universitetite .misliat che diplomite she reshat aritmetikata

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.