24rodopi.com/Общество

2725 превозни средства и 3446 лица са били проверени през изминалата седмица от служители на „Пътна полиция“ в Кърджалийско. За констатираните нарушения са били съставени 161 акта и 804 фиша, заснетите клипове за превишена скорост са 1141. Осем катастрофи са възникнали за периода, като при тях има един пострадал, съобщи на брифинг пред медиите началникът на КАТ главен инспектор Николай Дачев.

Осем са установените водачи в нетрезво състояние, като двама от тях са били с проби над 1,2 промила, един шофьор е спипан да управлява автомобил след употреба на кокаин.

„Пътната обстановка в региона е спокойна“, посочи Николай Дачев.

През настоящата седмица започва операция по линия на ROADPOL с акцент използването на обезопасителни системи при движение. Главен инспектор Дачев напомни, че глобите за непоставяне на колан или използване на мобилен телефон са по 50 лева и отнемане на контролни точки.

Ще се следи и за управлението на електрически тротинетки. Всички водачи на „модерните“ превозни средства трябва да са с каски. Минималната възраст за управление на тротинетка по велоалея е 14 години, а по пътното платно – над 16 години, като движението трябва да е в крайна дясна лента.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/10/24 17:15

    Тротинетките са много опасни вече! Няма каски,прелитане по пешеходни пътеки, деца под 10 г. Ги карат ! Вече съм на нокти, когато ги видя! Онзи ден, някъв пиян ли беше незнам, ми се просна пред колата, добре че карам бавно, иначе му минавам от горе. Кой ще ги лежи тея самоубиици

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/10/24 17:51

    Бравооооо

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/10/24 18:30

    В Холандия за тротинетка трябва да имаш застраховка и да е регистрирана.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/10/24 22:20

      При нас значи е по-голяма демокрация, отколкото в Холандия.

      Изтриване
  4. Анонимен7/10/24 20:48

    Ало родопи защо има цензура?Тодор Тодоров от ПСОВ-Кърджали няма ли да го хванете дет кара пиян и се осира на работа?Или ви е шубе от баща му Красьо Ангелов.Той Красьо Палавражията защо го държите на работа?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/10/24 22:56

    Какво правим с неправилно паркиране по кварталите?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/10/24 08:05

      То да е само по кварталите

      Изтриване
    2. Анонимен8/10/24 08:09

      А какво правим ,че за някои има честитки а за други си затварят вашите хора очите???

      Изтриване
  6. Анонимен7/10/24 23:09

    И тези без застраховките и прегледите и тях 😎

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.