24rodopi.com/Общество

От началото на годината НАП спря над 2500 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта. Само за последния месец, изпълнителният директор на приходната агенция е издал близо 640 решения за преустановяване на дейността на онлайн платформи за залози, които развиват дейност у нас без нужното разрешение, съобщават от пресцентъра на агенцията.

След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете, посочени в него, следва да преустановят дейността си до 3 дни. НАП сезира съда, в случай че след изтичане на този срок, нерегламентираните онлайн платформи са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната. Магистратите от своя страна издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд са публикувани в рубриката „Онлайн хазарт“ в сайта на приходната агенция. НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

В случай че потребител попадне на нерегламентирана онлайн платформа за залози,  може да подаде сигнал към приходната агенция на имейл:  illegal_gambling@nra.bg. В него е необходимо да посочи сайта и своя интернет доставчик. Повече информация за рисковете, които крият незаконните сайтове, може да бъде намерена в рубриката „Отговорен хазарт“ в сайта и социалните мрежи на НАП Facebook и X, както и в YouTube канала на приходната агенция.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/10/24 12:22

    "публикувани в рубриката „Онлайн хазарт“ "............такова нещо на сайта на НАП нямааааа !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/10/24 13:05

    vsi4kite gi zatvorete do 1

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/10/24 14:40

    А Турските сайтове където работят български чатери скришно кога ще ги спрат ??

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/10/24 22:24

    тошко пак ще си играе покера

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.