24rodopi.com/Регион

2800 превозни средства, както и 3217 лица, са били проверени в рамките на изминалата седмица в Кърджалийско. За констатираните нарушения са съставени 162 акта, 727 фиша, заснети са 1056 клипа за превишена скорост.

Това обяви на брифинг пред медиите началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Николай Дачев, който обрисува обстановката в региона като спокойна.

Четири пътни инцидента са възникнали за периода, един човек е леко пострадал. Катастрофите намаляват с пет спрямо предходната седмица, отчитат от КАТ.

Седем водачи са установени да шофират след употреба на алкохол и наркотици. На трима от тях пробите са отчели над 1,2 промила, един е дрогираният водач.

През изминалата седмица във фокуса на пътните проверки са били двуколесните превозни средства-мотоциклети, мотопеди, велосипеди и електрически тротинетки. 127 водачи са били проверени, след което са били съставени 5 акта и един фиш. С глоба се е сдобил и един пешеходец от общо 29 проверени. Най-честото нарушение е неправилно пресичане, като глобата за провинението е 50 лева.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/10/24 14:11

    Bay Ganyo kakvo znaete drugo

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/10/24 15:40

    Що само на един пешеходец, както ме гонят за това, че съм минал на жълто или нарушил маркировка, да ги глобяват и тях сутринта в нащо село (Възрожденци) , като тръгнеш от Крайно село до Еко мин. 10 парчета ще навържат, че не слагат преградите, дето отново наще съселяни ги изкъртиха с множество катастрофи и всичкото от там прибягва ...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/10/24 18:09

    Вие защо не пуснахте коментара ми за Красьо Ангелов дето се налива като пройдотин?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/10/24 20:34

    Голяма новина а нещо за пътната маркировка няма ли да се каже че една майка като тръгне с количка няма от къде да преми е мисля че очертанията зназите и те са важни и са работа на кат

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/10/24 21:01

    Новото начало е факт , номер 8 .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.