24rodopi.com/Общество

Родопчанин успя да спаси домашната си ракия да не бъде отнета от държавата.

„Малка негова победа, но голяма за обществото“, пък коментират съседи на мъжа.

Проверката била извършена по сигнал в къща в областния град. Там били открити няколко туби с общо съдържание 63 литра алкохол. Собственикът на един от етажите посочил, че заедно с шурето си сварили домашна ракия. Той бил готов да предостави и документи за платения акциз. Допустимото количество обаче било 30 литра на домакинство.

На родопчанина била наложена санкция от териториалната дирекция „Митници“ в размер на 1000 лева. Тубите с ракия пък трябвало да бъдат отнети в полза на държавата.

Родопчанинът обжалва наказателното постановление. В съда той изтъкна доводи, че домашният алкохол не е само негов. Половината количество било на брата на съпругата му, който пък обитавал другия етаж от къщата. Самите туби дори били на етажната площадка, ползвана за склад и от двете семейства. По-голямото количество било обяснено с факта, че е добавена вода, за да се свали градуса на алкохола.

В крайна сметка съдът отмени санкцията срещу него, ракията му ще бъде върната, а Митническата дирекция трябва да плати разноските му по делото в размер на 500 лева.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/10/24 15:25

    Справедливо е отсъдил съдията.Митницата да насочи усилия срещу големите далавери, а не да се занимава с глупости.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/10/24 16:00

    Три литра трябваше да се конфискуват в полза на държавата, 2х30 = 60 литра

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/10/24 16:00

    Ще я получи ама друг път.
    Тия от Мвр- то вече ако не са я изпили то ще му я върнат разредена с вода

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/10/24 16:17

    Браво наистина! Победа!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/10/24 16:18

    Тия идиоти се занимават с несвойствени въпроси,за да доубият бедния гладния и болния народ ,вместо да работят за освобождение на България от бандити мутри и мародери на борисов и доган

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/10/24 16:25

    Държавата води война с народа си, а после ги чака пред урните. Ще стане, ама друг път!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/10/24 19:01

    До сега си мислех, че Агенция Митници се занимават със серийозни неща, но сега ми паднаха в очите като абсолютно неадекватни.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/10/24 19:58

    Простаци

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/10/24 21:54

    ТОВА СА АКТИВИТЕ НА оРГАНИТЕ -НЯКОЙ ХВАНАЛИ С ДВАЙСЕТИНА ЛИТРА РАКИЯ ,ИЛИ ДРУГ С КИЛОГРАМ НАРЯЗАН ТЮТЮН ЗА ЦИГАРИ КАЧАК. За статистиката колко са уапешни?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/10/24 22:25

    земите му и душата на човека,то друго не му остава после чакайте гласоподаватели

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/10/24 22:46

    Митницата пребори контрабандата и се насочи към домашната ракия.Смешници.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.