24rodopi.com/Политика

Поставените предизборни плакати на председателя на ДПС Делян Пеевски и на кандидатската листа на „ДПС-Ново начало“ пред сградата на Общинска администрация в Кърджали са поставени на правилното място и не следва да се отстраняват.

До този извод е стигнала Районната избирателна комисия в Кърджали относно жалбата на Шахин Байрамов – председател на Общински предизборен щаб на коалиция „Алианс за права и свободи“ – Ардино, в която се твърди, че пред административната сграда на Община Ардино имало поставени агитационни материали/плакати от представители на КП „Движение за права и свободи – ново начало“. Към жалбата е приложен снимков материал от съответният  град.

Административната сграда на Община – Ардино е с адрес и местонахождение на ул.“Бели брези“№31. Съгласно  чл.183, ал.3  от Изборния кодекс „Агитационните материали се поставят на определени от кмета места, а на сгради, огради и витрини - с разрешение на собственика или управителя на имота.“

Спазвайки изискванията на Изборния кодекс, кмета на Община Ардино е издал Заповед № 869/25.09.2024 година  в която определя  местата за поставяне на агитационни материали на предизборната кампания на политическите партии, коалиции от партии и инициативни комитети на територията на община Ардино. Съгласно цитираната заповед това са местата :  „ т.I., 1. за гр.Ардино, 1.1таблата пред читалище „ Родопска искра“  и тотопункта; 1.2 дърветата по ул. „Бели брези“, ул.“Иван Вазов“, ул.“Родопи“, ул.“София“. Заповед № 869/25.09.2024 година на  кмета на община Ардино не е обжалвана и е влязла в законова сила.

Предвид гореизложеното РИК Кърджали счита, че с поставянето на агитационни материали по дърветата на ул.“Бели Брези“ , която улица е  общинска собственост, не е извършено нарушение, тъй като същата улица е определена в  горецитираната заповед на кмета на Община Ардино за място на което могат да се  поставят  агитационни материали на дърветата, независимо от правния статус на прилежащите наоколо сгради.

„С оглед на гореизложеното и на основание гореизложеното и чл. 72, ал.1, т. 20 от ИК, РИК –Кърджали, подложи на гласуване решение за отхвърляне на жалбата  на г-н  Шахин Байрамов – председател на Общински предизборен щаб на коалиция „Алианс за права и свободи“ - Ардино като неоснователна“, посочват от РИК.

При проведеното гласуване на предложението за решение, Районна избирателна комисия- Кърджали не постигна необходимото мнозинство от две трети от присъстващите членове, като от присъстващите в залата 13 членове на комисията, „ЗА“ това предложение за решение гласуваха 8 членове и „ПРОТИВ“ 5 членове.

Районна избирателна комисия постанови решение за отхвърляне.

На снимката: Град Ардино осъмна разлепен с плакати на Делян Пеевски и кандидатите за депутати на „ДПС – Ново начало“. РИК стигна до извода, че са поставени на правилните места

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/10/24 21:33

    Така де! Това си е ДПС ! Другите са самоизключили се от ДПС земелци и сборджии !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/10/24 23:22

    Много прост този еййй. Òди да си оправиш колите немой се занимава с неща които не разбираш бе ееййй.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/10/24 23:56

    Shahin ste sanuva Peevski i u vas ste sloja plakat amcho

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/10/24 00:01

    Ot imeto na Izet e pusnal jalbite

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/10/24 00:02

    Града кипеше от хора , Ресмито причини демографска криза и това не е смешно а факт !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/10/24 00:06

    Снимките на АПС само с техни служители, всички двойкаджии от моя клас са там 😀

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/10/24 06:57

    Дерибеите помислиха че всичко могат и всичко е техно.Улици, дървета и прочети.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/10/24 07:39

    Майкъл на този му залепи плакати пред входа на къщата.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/10/24 08:13

    КИРКОВСКОТО ДПС - А.ДОГАН ГО НЯМА НИКЪДЕ.ДА НЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ПАРЛАМЕНТА?НЯМАТ ПРЕДИЗБОРНИ СРЕЩИ,НЕ ОБИКАЛЯТ ИЗ РАЙОНА,НЕ ПОСЕЩАВАТ ДЖАМИИТЕ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/10/24 09:33

      Страх тересе кочината, затова. Няма пари, не смеят да изнудват, не смеят да обещават, не искат да си бръкнат в джоба, за да изкарат от парите, дето ги "спестиха" от далаверите. Прехвърлят имоти, фирмени дялове, унищожават документи, че ще стане много пренаселено при Джиджи

      Изтриване
    2. Анонимен10/10/24 12:09

      Пред жилището на Пеевски са чакали още няколко дерибейски кмета

      Изтриване
  10. Анонимен10/10/24 10:03

    Агенти на ДС Селяхетин Карабаш , дядото на гадняра с 5 думи в речника Екрем корумпираното полицайче . Вие ще давате сметка в съда . Турците в Ардино ще разберат всички замесени във възродителния процес . Обещано !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.