24rodopi.com/Коментари/Политика

Защо няма коментар за Доган? Разбийте го…

Съботно-неделни желания на армията от читатели на 24rodopi.com.

Споко, бе, хора! Ние не нанасяме словесни крошета. Само отразяваме нещата от живота, едно към едно.

Доган, който слезе от стария „мерджан“ на Гришата Ганчев, го удостоихме точно с толкова, колкото заслужава. Дори бяхме предварително написали, че изпращайки подчинения си Джевдет Чакъров за гласове в Турция, ще се наложи самият той да отиде на площада пред сегашния парламент и бивша сграда на ЦК на БКП.

Всъщност, вали-гърми Доган задължително трябваше да е там, защото той е унищожителят на семейното бизгрижие на Ибрямови. Заради него Джейхан Ибрямов е бил на онзи паркинг и е взел белязаните 100 000 лева, за да бъде в помощ на догановата предизборна кампания. И гладната стачка на Биршен Ибрямова е по волята на Доган…


Защо не коментирахме Доган. Защото нищо ново не казва и дори за Делян Пеевски не си признава.

Вероятно е очаквал да говори не пред 250 партийни активисти и докарани под строй хора на заплата в администрациите, а хиляди столичани да се юрнат на площада. Няма как да стане, демократът софиянец не си плюе на сурата – той е наясно, че агентите на Държавна сигурност не заслужават уважение, меко казано.

Жив софиянец не дойде на митинга. Мъжката секретарка на евродепутата Кючюк и недоразумението Ибрик ефенди, както самите хора на Доган наричат Николай Бареков, освен, че са провинциалисти в столицата, те не са „признати“ от своята общност.

Или може би Доган се е надявал да види щафетна гладна стачка… Опс, просто не е в час.


В речта си наговори същите глупости за държавността и демокрацията – две пълни петилетки и вече закача третата. Само „зелената сделка“ е окапала от словата, наредени в „Боянския сарай“.

Същите гламавщини само дето вече няма сараи – един за лятото и един за другите сезони.

500 000 лева на месец излизаше поддържката на двата сарая. Кой ги е давал тези пари? А 30-те милиона, които е взел от Вълчовите откраднати 150 милиона?

Много въпроси, свързани с милиони, на които Доган дължи отговори пред обществото, но мълчи.

Всъщност, присъствието на Доган за кратко на жълтите павета беше единствено и само заради парите. При него винаги е ставало дума за парите – от хонорарите за доносите като човек на тайните служби на кокмунистическия режим до „Аз разпределям порциите в България“! Пари, пари, пари. Какво и да бръщолеви, винаги става въпрос за пари. И това го знаят много добре хората около него. Затова са край Сокола с оредялата перушина. Не защото е „архитект на демокрацията“, а защото искат да са като него - богати. Но и това е вече в миналото. Защото за тях властта се дефинира като пари. Властта е спокойствие, че няма да са пипнати заради пипнатото… 

Гладната стачка на секретарката е падение, но може да се приеме и като пречистване. Лечебен глад като индулгенция за миналото. Или като прочит – арестуваха го и гладни ще умрем. Всички, барабар Шефът…

 ***

Бившият председател на ДПС определено не е във форма. Той не е в час.

Толкова не е в час, че не си заслужава да се коментира.

Дори няма да се извини на хората от Кърджалийско, които бяха качени насила в автобуса. Няма да се извини за сълзите в очите им, от безсилието, от страха да не останат без работа, дори за 1 500 лева на месец. Защото на арестувания с 100 000 лева подкуп Джейхан Ибрямов, който е с 8 депутатски мандата единствено задето е мъж на секретарката на Доган, само тениската му е 1 900 лева, но в Кърджалийско 1 500 лева са бая пари.

Ще получат ли тези хора компенсация за откраднатата им събота? Днес или друг ден да почиват?

 ***

Доган определено е един пенсиониран политик с бая проблеми, от всякакво естество – от празната каса до джипито, от напъните му да звучи лидерски до напълно дефектиралия морфичен резонанс.

Върхът в аналитичното мислене на този човек беше на онази коледно-новогодишна вечеря (когато Лютви Местан колабира). Тогава можеше да излезе на терен и да изпълни мисията му на хирург на болното ДПС, но кой си разваля сарайския харат!?

Но паденията – множко. Едно от малкото описвания на падащия Сокол в политиката е моментът, в който дръзна да се намесва във вътрешните работи на Турция (призивът му във връзка с референдума). Когато Реджеп Тайип Ердоган попитал съветника си Ибрахим Калън за двете изречения в сводката, Калън му отговорил: Товарищ мышь (другарят мишок) се напънал след уискитата и родил това! (детайлите защо Турция не желае Доган и за доказателствата, че е създаден от КГБ - по-късно в друг формат).

Те така, малко възходи и много падения – това е Доган.

И на тази земя, и в Ада, все послушник на Андрей Карлов Луканов ще е!

Това с Ада* е актуален пренос на желания на анонимните "поддръжници" на Доган и сякаш е поръчано за финал на тази дописка.

Иначе, Доган е просто едно неприятно минало, натрапено с… „лечебен глад“.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/10/24 18:10

    Много закъсня Догане като те гледам не ставаш за нищо Уискито те превзело нацяло сигурно не разбираш самия ти Догане какво приказваш.Да живее ДПС ново начало.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/10/24 18:22

    NE SE NAYADE TOYA AGENT /PIDPIDIK /TOYA E GOLIYAMA LISITSA PRAVI SE NA GOLIYAM POLITIK AMA OSTANA S DEREBEYITE NE S HORATA TAKA CE KIRDJALI NE VIYARVA NA TAKIV GIYONSURAT I NE CAKA PROSKA

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/10/24 18:23

    Секретният сътрудник на ДАНС - Доган - излезна от ресли, нареждайки гласуване против редовно Правителство. Помисли си че ДАНС са все още на Руско разположение или че може да върши квото си иска, но нещата не са така. ДАНС вече са под пагона на ЦРУ, България е в НАТО. А ония в Москва имат други грижи освен Доганя. Но секретният сътрудник агент Сава ще се вразуми и в последния момент ще предаде всички свои близки, включително Ибрямови, Хасан Азис, Кючюка, Чакъра, Рамадана и пр. Предателството е наложено в характера му. Просто характерът му ще излезне пак на яве. Доган няма да предава близки до него хора за пръв път в живота си. Това за него не е въпрос на морал, а просто акт за спасяване на собствената си кожа от затвора. А как стоят нещата при Ибрямови? Готови ли са да се жертвят за Доган, т.е. за един предател? Или ще го предадат, съдействайки на органите като защитени свидетели? Въпроси начи.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/10/24 18:33

    Ахмед Доган трябва да се извини на народа:

    - На първо място заради целия провален преход. Да, това се случи с негово активно съдействие и бездействие.

    - Да се извини заради синия шут към първото демократично правителство на Филип Димитров, което свали без всякакви основания.

    - Да се извини заради кабинета на Любен Беров, който създаде с мандат на ДПС, за да легитимира зараждащата се мафия.

    - Да се извини заради непотърсената отговорност от възродители, комунисти и хора на ДС, които носят отговорност за страданията на хиляди.

    - Да се извини, че наложи групировката на едрия бизнес Г-13, която овладя икономиката, заставайки на входа и изхода на предприятията.

    - Да се извини заради кафето, които пи с Тодор Живков, за посещенията си при арестувани Андрей Луканов, за свижданията в болницата с бившия премиер Георги Атанасов, който преименува с кръв и насилие турците.

    - Да се извини, че през 1997 г напусна без повод ОДС и създаде ОНС, стартирайки проектът на ДС за връщането на царя от Мадрид.

    - Да се извини, че с правителството на Сакскобурготски върна влиянието на Русия у нас и подчини целия кабинет на интересите на боса си Илия Павлов.

    - Да се извини, че реанимира БСП във властта, създавайки с мандат на ДПС кабинета на Сергей Станишев.

    - Да се извини, че на два пъти подмами турци и мюсюлмани да гласуват за Георги Първанов, кой олицетворяваше Сталинградската битка на партията възродител.

    - Да се извини, че стана посредник за прикриването на всички престъпления на БКП и ДС през 45-годишното им царуване.

    - Да се извини на всички политзатворници като Мохамед Узункъш, които прогони в Турция и чужбина чрез ДС, за да остане само той легитимният борец за правата и свободите.

    - Да се извини на гробовете на истинските борци срещу тоталитаризма - Авни Вели, Нури Адалъ, Халилибрям Ибрям.

    - Да се извини на всички свои съратници от нелегалната организация и на всички основатели на ДПС във Варна, които последователно прогони, защото се опитваха да спрат превръщането на ДПС в мафиотска корпорация.

    - Да се извини на идеалистите, които превърна в свои жертви: Свилен Капсъзов, Енал Бекир, Яшар Шабан, Фикрие Реджебова, братята Татраклъ от Тутракан, Гюлбие Реджеб от Момчилград, д-р Ахмед Феим от Две могили, Мехмед Осман от Разград, д-р Мустафов от Търговище, Бахтиар Караали от Ловеч, Шерифе Мустафа, която от години е в изолация и в кома, Нихад Зия от Гоце Делчев, Кафелов от Якоруда, та се стигне до Ахмед Емин, който бе застрелян пред вратата в сарая му.

    - Да се извини и на живите му заместници в ДПС, които се опитваха през годините да спрат подлите му игри с мафията, за да спасят ДПС от налагането на модела „Доган“. Днес те са едни от най-големите му критици.

    Преди 22 години Иван Костов нарече Ахмед проклятие за България, а той реално беше
    най-страшното политическо чудовище на прехода, което роди в цялата страна други подобни на себе си чудовища. Съвсем не е парадокс, че днес Доган докара до там хората, та да се радват и да чакат с надежда момчето, което той нарича политическо чудовище да ги освободи от неговите чудовища в страната. И сега Доган обсебен от страх и слабост отказва да поеме лично вината си и се крие зад партията и невинни младежи, които ще употреби, така както употреби подло и ДПС през тези 34 години.

    Осман Октай

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/10/24 20:28

      и да се извини аз не приемам, докато не си изплати до последната стотинка.

      Изтриване
    2. Анонимен7/10/24 20:45

      Osman aga mnogo si prav ama koi ni yebe

      Изтриване
    3. Анонимен7/10/24 21:15

      ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН АНАЛИЗ, НИКОГА ДОГАН НЯМА ДА ОТГОВОРИ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ

      Изтриване
  5. Анонимен7/10/24 18:39

    Бойко е същия.Държавата е виновна за всичко, и народа ,който търпи такива микроби да си пълнят джобовете.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/10/24 18:40

    МРАКОБЕСЕН БОЛЕН ЗА ВЛАСТ ЧОВЕК, КОЙТО МИСЛИ САМО ЗА СОБСТВЕНОТО СИ ЕГО И БЛАГО.ВЪОБЩЕ НЕГО ИНТЕРЕСУВА ТУРСКИЯТ НАРОД. АХМЕД ДОГАН Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРОКЛЯТИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕХОД. НЯМА НИКАКЪВ ПРИНОС ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. УЖ ГО СРАВНЯВАХА С АТАТЮРК.
    ЕДИН МРЪСЕН БОКЛУК.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/10/24 19:06

    Не ни занимавайте с отживелици от феодализма...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/10/24 19:15

    През 1991 г.Ахмет Доган в Бългрскя Парламент беше казал така Европа започва от Босвора.И Аз тогава бях да стана Камикадзе.Много късно през Годините Усетих че нещата не са както Ние Мъчениците го Предстявахме за Ахмед няма Значение от къде е щом е Ахмед значи е от Нас.Грешка номер Голямо 1/Едно/

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/10/24 19:29

    Не мога да разбера позицията на Кирково ,много заблудени ? После ще е късно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/10/24 20:17

      Позицията на Ардино
      разбираш ли я....

      Изтриване
    2. Анонимен7/10/24 20:29

      има два варианта...пари, власт и взаимоотношения...другият вариант е пари, много пари.

      Изтриване
    3. Анонимен8/10/24 09:06

      Позицията на Кирково е на Палов, кмета само е инструмент да подписва!

      Изтриване
  10. Стоян7/10/24 20:03

    Всички политици ги вълнуват само парите и собственото охолство това е ген затова Дочо Христов като Министър на вътрешните работи 1943 г. казал ще ударя по тънката струна населението като даваме по 50 000.00 лева награда за глава на партизанин в резултат на което за три месеца са убити повече партизани и нелегални отколкото предходните 3 три години. Който има глава може сам да си отговори.....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/10/24 21:11

    Хасан Азис е призован от Комисията за противодействие на корупцията. Той е с наложена мярка подписка за неотклонение и няма право да напуска пределите на Република България. Вероятно ще му бъде повдигнато обвинение. Хасан Азис е делегиран от АПС да отговаря за изборите в Република Турция.
    Suçtan irili, ufaklı uzak durun. Yaptığınız hırsızlık, çakallık, size çığ olarak dönebilir.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/10/24 18:31

    Гьобек голям бе

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/10/24 09:40

    Османе ти колко открадна от касата на ДПС.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен10/10/24 17:20

    Asfalt pasha, asfalt princess...Paprat...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.