24rodopi.com/Политика

Джевдет Чакъров и придружаващите го лица не споменават името на Ахмед Доган по време на срещите си с валии и кметове в Турция.

Това разкрива пред 24rodopi.com функционер на коалицията на „Сбор“ и „Земеделски народен съюз“, регистрирана като „Алианс за права и свободи“, и в чиито кандидатски листи за парламентарните избори са включени и бивши членове на ПГ на ДПС.

„Вероятно Чакъров е бил посъветван преди срещите, че не е далновидно да се споменава Ахмед Доган, особено пред представители на турската държава. Доган не е коментиран, сякаш не е бил в ДПС, все едно е умрял отдавна и не е оставил светла диря в партията на етническите турци“, допълни активистът на АПС, работещ на терен и в България и Турция, който е присъствал на една от важните срещи в южната съседка, на която Доган е бил тема табу.

Неотдавна Илхан Андай от 24rodopi.com разкри, че на Ахмед Доган му е забранено да стъпва в Турция, и бившият лидер на ДПС определено е нежелан от Анкара, независимо кой е на власт там.

Припомняме, че бившият вицепремиер на Турция и председател на Меджлиса Бюлент Арънч заяви пред повече от 2 000 изселници в Бурса, че Турция харесва и подкрепя ДПС, но ДПС без Доган. В залата в „столицата на изселниците“ присъстваше и тогавашният депутат Ердинч Хайрулла, който днес продължава да подкрепя Доган, но в детайли си спомня как на финала на изказването си Арънч заявил: Някой ден ще ви кажа защо Турция не иска Ахмед Доган!

Най-активно АПС работи в последните седмици в Турция, защото според обществените нагласи коалицията засега остава под 4-процентната бариера и има остра нужда от около 30 000 гласа от изселническите секции.

„На срещите с важните хора в Турция говори Чакъров, другите от делегацията са „пълнеж“. Не от срам или неудобство, Чакъров не посочва във встъпителните си думи Доган, а защото АПС има нужда от помощ за колкото се може повече гласове. Позволява си да говори за Доган само пред хора от СНР (опозиционната Народнорепубликанска партия -  б. р.). И то, не пред всички. Само пред тези от единия лагер в СНР и пред тези, които има бизнес в България“, допълни партийният функционер.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/10/24 09:47

    С какво ще помогнат на хората?- след изборите пак ще ги забравят, даже няма да си вдигнат и телефоните си

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/10/24 16:14

      Ste doydat da ti kopayat dvora ako imash de.. ina4i v panelkata nyama pomosht..

      Изтриване
  2. Анонимен17/10/24 09:49

    Ако помагаха на хората както говорят пред чуждите държавници ,нямаше да имат нужда от гласовете от чужбина

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/10/24 09:52

    Нито глас за крадливата дерибейска хунта на чакъра,ърмадан,хасански,догански..да живееее Новото начало в ДПС с бат Пеевскииииииии

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/10/24 10:23

    Турция винаги е казвала, че Доган е предател на етническите турци в България. Агент на ДС и КГБ. Документите това показват.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/10/24 10:30

    На Дръндарския Сокол пари му трябва за купуване на гласове защо не просите и пари от Турция АПС то е от уличните просяци само Ново Начало с ПЕЕВСКИ народа е без Земеделски съ юз без туй област Кърджали няма Земеделие .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/10/24 16:15

      Koy ne kupuva ya kaji ? Stom kazvat 4e vazrajdane ima glasove v mahalite Koy ne kupuva ya kaji ???

      Изтриване
  6. Анонимен17/10/24 10:38

    sme6no li 6te vidite na 27 koe sme6noto kade tolkoz se biehte po gardite na 27 6te razberete

    ОтговорИзтриване
  7. Баш АПЕСАРА и доносника на ДС си пие мастиката с мента, а ние се опитваме да излъжем турците пак да гласуват за нас ли да каже ?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/10/24 11:47

    СЛЕД ИЗБОРИТЕ АХМЕД ИСМАИЛОВ ОТ СЕЛО ДРЪНДАР ЩЕ ИЗБЯГА В РУСИЯ. И ЩЕ СЕ МАХНЕ ВЪЗРОДИТЕЛНАТА ФАМИЛИЯ ДОГАН, ЗА ДА ОСТАНЕ МАКСИМАЛНО СКРИТ ОТ ХОРАТА И ГРАО МАСИВИТЕ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/10/24 13:09

      Neshto ne si v 4as.... toy otdavna ne s styah.. nyakoi neshta ne sa za vas komentatorite tuk yasni.. uspokoyse 4e kravnoto ne proshtate posle....

      Изтриване
    2. Анонимен17/10/24 13:16

      Викаш на сила несериозно.. ще е като възродителен процес.. обратен ефект.. поживом увидим...

      Изтриване
  9. Анонимен17/10/24 12:05

    Kakiv ku,,r tarsite v Turtsiya

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/10/24 12:33

    izselnitsite sa mnogo umni nyamat nujda ot mneniyata na tiya papagali,za tolkova godini ne vidyahme neşto hubavo ot tyah sega sme za novo naçalo/ 8/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/10/24 14:59

      Hadil ba.. yillarca bedava gittiler geldiler.. birsuru kayCak ev yaptilar koylere.. daha ne istiyorlar.. biz burda hep bedava oy atiyoruz.. yapma biule be gulum..

      Изтриване
    2. Анонимен17/10/24 16:18

      Da umni sa.. vinagi bezplatno do bg I obratno.. ko ste kajesh za tova.. Koy li plasta za tezi ve4e 20 godini tozi fasraf.. ko ste kajesh rodopi 24 kak misli po vaprosa.. stot ne puska komentari

      Изтриване
  11. Анонимен17/10/24 12:44

    Пред медиите в България преди да му кажат името му изреждат почетен председател, доцент, философ и така нататък.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/10/24 13:28

    Докато пред изселниците всяка втора дума му е почетния председател ахмед доган и сплашване с отнемането на правата им.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/10/24 13:32

    DOGANCO KOY GO OBICA ETNOSA MANIPULIRAT KAKT0 ISKAT LIJAT MOSENNITSITE STADOTO VIYARVA NA TEHNI LIJI PLASAT S ETNICESKI PROBLEMI TE SAMITE SA NAY GOLEMITE UCASTNITSI VIV VIZRODITELNIYA PROTSES TIYA SE VKOPCIHA V PARTIYATA D P S ISE PRAVIYAT NA NAY GOLEMI I CESTNI ABE HORA KOGA STE RAZBERETE CE TIYA TIPANARI VAS NE OBICAT TIYAHNATA TSEL E DA ISKARAT OSTE NIYAKOYA GODINA NA YASLA

    ОтговорИзтриване
  14. Салимехмед17/10/24 14:02

    То е срамно да спомеш името на един доносник на ДС, който е донасял за турците. Всъщност къде е мастикаджията.Защо не е сред хората като кандидат депутат от Кърджали. Говори, че е избягал в Русия

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен17/10/24 14:48

    В турция не става въпрос за етнос или религия единствено се говори кой колко плаща за глас ,в миналите избори се даваше на balgöt по 50€ за
    глас сега има търг за гласове ,толкова е просто всичко

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен17/10/24 20:15

    Никой в Турция и 98 % от България не се интересуват от пъдпъдъка Ахмед !

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен18/10/24 13:04

    С какви очи и съвест тоз некадърник се мота в краката на тоя оня.Всеки здвомислещ,вразумен човек разбра че ви е изпятя песента отдавно...Наглост ли е, глупост ли е или е просто нахалство.Просто отвращавате ни с безсмислената глупава упоритост..Нагъл фелтшер е този мой роднина Д.Ч......

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.