24rodopi.com/Общество/Регион

Разделителни колчета ще бъдат поставени в два участъка на главния път за „Маказа“.

Те са между Кърджали и Черноочене, а целта е предотвратяване на ПТП, свързани с неправилно изпреварване.

Това обяви началникът на „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Проектът е на Агенция „Пътна инфраструктура“ и вече е постъпил за съгласуване. През тази седмица становището ще бъде изготвено и изпратено на Областното пътно управление, посочи Дачев.

Участъците са определени на база анализ на пътнотранспортните произшествия, свързани с неправилно изпреварване. Колчетата ще бъдат на места, където изпреварването е забранено с непрекъсната линия.

Както вече писахме, само за изминалата седмица са заснети 1680 клипа за превишена скорост, като главният път за „Маказа“ е рекордьор по „състезатели“.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/10/24 15:26

    Като поставите колчетата на пътя някой след това да не вземе да ги прибере . Колко му е . В Булгаристан стават невероятни неща .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/10/24 15:28

    ПРИ лукойл кога???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/10/24 16:09

    Opasno neshto prez vecerta shte bidat predpostavka za katastrofi shte vidite

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/10/24 20:04

      Колчетата са толкова опасни, че откакто са ги поставили в Кресненското дефиле преди две години няма тежки катастрофи със жертви.

      Изтриване
  4. Анонимен1/10/24 17:26

    Началник дай охрана район Стремци несе подигравай

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/10/24 21:50

    Защо само там? По пътя от Кърджали до границата КПП Маказа има много повече жертви и тежки ПТП

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/10/24 08:04

    Слагайте по целия път. Да не изпреварват. Да си карат с макс
    допуснатите 90 км/ч. Няма изпреварване, тва е.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/10/24 12:20

      Ти си карай с 80-90 от Пловдив до Солун 7часа

      Изтриване
    2. Анонимен2/10/24 14:52

      За тези, които много бързат - има и самолети

      Изтриване
  7. Анонимен2/10/24 12:24

    Веднага след КПП Чилик и в двете посоки започва голямото бързане и изпреварване. Един водач на видимо напреднала възраст тръгна да ме изпреварва в този участък с непрекъсната пътна маркировка с огромна предпоставка за ПТП. Беше пълно чудо, че не станахме на кайма всички. Подкрепям всяка инициатива за предотвратяване на ПТП без тази да крият триногите в храстите и автобусните спирки. Това е всичко друго, но не и превенция. Друг е въпросът, че нямаме нужното културно ниво за шофиране...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/10/24 01:17

    Den na otvorenite vrati za bg naroda suveren i plastach na zaplatite na darjavnite slugi v kat, direkcia na policiata s vsichkute otdeli, skladovete, trainingzalite, arestite, autoparkovete na mvr koga ste ima?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.