24rodopi.com/Общество

Не бяха вампири, тракийският цар Ниязи и какво ли още не, та Николай Овчаров вече е на вълна „Толкин“. Археологическият сезон на Перперикон приключи с откриване на… „град на хобити“.

Това обяви самият Овчаров, на когото нито един сериозен учен в сраната, не притуря към името му титлата „професор“.

Става дума за селище от 13-14 век с вкопани полуземлянки в руините на древните антични сгради на града от 3-4 век. Те са едностайни, а вътре е живяло цяло семейство, там са готвели, смилали са житото с хромели и т.н. То напомняло жилищата на хобитите, рекъл Овчаров като прави аналогия с разкопки в Англия, в които писателят Толкин участвал и от тези жилища взаимствал идеята за хобитите във „Властелинът на пръстените“.

Пореден сезон на Перперикон приключва с „жълти новини“ за оправдаване на вложените от държавата средства.

Припомняме, че Овчаров е „откривал“ вампир в скалния град, а местен чобан бе наречен от него тракийски цар. Защото Овчаров се възхитил от изписано в камънаците име Ниязи. Изселникът бе открит в Турция, а медии при комшиите скъсаха от подигравки Овчаров.

„Сезонът приключва със заявка за искане на нови средства през следващото лято. Така че трябва да има новина. Очакваме догодина и кулата на Саурон да бъде открита“, пък коментират шеговито в средите на археолозите.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/10/24 13:42

    Е кулата си е има само не я е кръстил на Саурон

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/10/24 13:54

    kentavri moje da nameri do godina

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/10/24 14:24

    NAI GOLEMIQ DALVERADJIQ KUPUVA OT IMANQRITE I PODVARLQ 4E NAMERIL NE6TO INA4I OT KIDE 6TE IMA KI6TI SARAI V DAR DERE

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/10/24 17:08

    Тотален шарлатанин.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/10/24 17:15

    И най-накрая като стигне дъното ще се провикне алилуя и...ще се окаже,че е паркинг за летящи чинии, и че там са пребивавали зелените човечета хахаха шарлатан аага.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/10/24 17:18

    Този мародер с измами ,и манипулации за какви ли не несъществеващи истини ,а измисли но този неграмотен и измислен фалшив археоролог е за незабавно за привличане до съдебно производство за исторически недосмислици и манипулации за а усвояване на незоконно финансиране на никокого ненужно и непотребно фалшифициране на българскато история .Този Овчаров да заде отговор ,какъв му е принаса и какво е произвел със своита измами и манипулаации българската култура и българската историческа действителност.Копае и трупа имане за сметка просташката българскиинституции и българското законодателство

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/10/24 23:08

      Научи се да пишеш и тогава коментирай, аркада!

      Изтриване
    2. Анонимен9/10/24 12:31

      Bastir VA arkadan onden.. Samo DPS

      Изтриване
  7. Анонимен8/10/24 17:28

    Този екстрамошеник скоро ще изкара че има подземен град на извънземни на перперикон

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/10/24 18:40

    Браво на Овчаров, важно е Перперикон да привлича все повече туристи, дори и с цената на малко измишльотини. Човека добре ги съчинява,браво.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/10/24 19:42

      Напълно съм съгласен.

      Изтриване
    2. Анонимен9/10/24 09:10

      Super Bravo mnogo prehana Dade na horata tam.. vannoto e 4e ima dvijenie.. samo napred Ov4arov e nomer edno.. golyama reclamation za regiona

      Изтриване
  9. Анонимен8/10/24 19:30

    Колко малко крадна ба мошенииик

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/10/24 12:32

      Da krade ve ko ot tova nali I napraviii ..vie pak nishto da nyama li iskate..

      Изтриване
  10. Анонимен8/10/24 21:53

    Шарлатанин, измислял си - е добре, но той с тези празни приказки направи от едни нищо и никакви разкопки направи туристически обект, който е един от най-посещаваните в страната. В съседните Гърция и Турция за всеки един камък измислят истории и привличат туристи, а нашите махнаджии и псевдоморалисти се мръщят и плюят. Сигурно дървения "троянски кон" в Турция е истински и е от периода на троянската война нали ?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/10/24 22:14

    Най големият иманяр и масон.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/10/24 11:38

    Браво на Овчаров 70% от гостите на общината идват за да видят Перперикон.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/10/24 12:48

    Взел от купчината камъни няколко камъка, замазал ги с кал, изчакал калта да засъхне и хоп обявил отритие на къща на хобитите, да не би някой да си въобрази че това нещо , е нещо друго. Въображение да имаш и ще цоцаш пари от държавата с креативността си.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен9/10/24 13:22

    Skoro may shte sesnima prodiljenieto na kultov film

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.