24rodopi.com/Общество

Десетки таксиметрови шофьори „изгарят“ с парите си за нови автомобили; един бива отвлечен; друг умира на стоянка, получавайки инфаркт след толкова стрес; десетки хиляди лева изчезват заедно с двойния гражданин Бенджамин Анатол. Години по-късно, от собственика на бившата фирма „Ето такси“ няма и следа – остава горчивият вкус на аферата…

Бенджамин Анатол се установява в града край Арда в началото на новия век. Притежава турски и австралийски паспорти. Жени се за кърджалийка.

Анатол започва да върти бизнес с авточасти, дава идеи за отваряне на автоморги, автомивки. Самият той създава таксиметрова фирма - печално известната „Еко такси“. В един момент шофьорите в нея стават десетки. Бенджамин пуска оферта на водачите да купят чрез неговата фирма чисто нови автомобили „Дачия“.

„По онова време бяха по около 18 000 лева. Бенджи предлагаше да дадем 15 бона за кола, така да спестим. Автомобилите обаче се водиха на лизинг, внпреки че голяма част от мъжете дадоха сумите накуп. Идеята му бе да се карат с пълномощно. След изплащането, собствеността ще се прехвърли. В един момент дойде данъчна проверка. Излязоха много нередности, НАП глоби Анатол с над 200 000 лева. Автомобили се оказваха под запор, а са почти изплатени. Започнаха проблеми, от него само се чуваше „Няма пари“. И в един момент изчезна безследно. Чухме, че бил заминал към Австралия“, разказват таксиметрови шофьори.

Изплатени автомобили, които те не могат да придобият. Един водач умира от инфаркт на стоянка в района на пазара. Колегите му казват „Стресът го погуби“.

Друг пък е отвлечен от затворник и семейството му, за да предаде автомобила си.

Шофьорът е изплатил на собственика на „Еко такси" ползваната от него кола „Дачия". За собствеността върху нея обаче претендира и затворник. Преди години той взима на изплащане от Бенджамин Анатол 4 автомобила. С времето обаче за него става невъзможно погасяването на дължимите суми. Заради изплатените до момента 24 000 лева Анатол му дава един от автомобилите, а останалите 3 се предоставят за ползване под аренда. Един от наемателите е въпросният водач. Той откупува „Дачия"-та, като за продажбата разполага с печат и фактура от Анатол, ключове и талон. Анатол му обещава, че съвсем скоро ще прехвърли колата на негово име. Малко по-късно обаче чужденецът изчезва.

Бенджамин Анатол - един измамник, ужилил и хора, и държавата. Беглец в Австралия.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/10/24 09:03

    Ehh dobre vie prekaral ävno e imal zad girba cico vladiga taka se polaga na taä dirjava stom sis obiknoveniä narod se podigravate

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/10/24 17:23

    Пембе Талат да плати,тогавашната жена на бенжатол ,в нея са парите на хората

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/10/24 17:17

      Е, тя нали направи счетоводна фирма тогава. Хубаво е осчетоводила всичко.

      Изтриване
  3. Анонимен9/10/24 20:00

    Кмете направете проверка на такс. стоянки.Т е са асанови не достатъчни и не на правилните и достъпни местта.Протеколно го има но реално го Нема

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.