24rodopi.com/Общество

На един започнал работа, 1,5 души отиват на трудовата борса. Ситуацията в региона за последния месец. Тенденцията се запазва – най-много хора биват освобождавани от сектор „Услуги“.

Какво смятат работещите?

„Даваха ми едно и три чисто, а вършех работа за три позиции. Защо не три заплати тогава? Плащат малко, а искат работа като за възнаграждение от 3 бона“, споделя сервитьор, току-що влял се в редиците на останалите без препитание. Напуснал, защото му писнало.

Какво смята работодателят?

„Няма кадри. Болшинството просто не стават. Мързеливи, с големи претенции. Като не ти харесват условията – тръгваш си, на твое място идва друг“, казва собственик на заведение.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/5/25 13:06

    Този собственик на заведение нека работи само една седмица да го видя аз него

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/5/25 13:07

    Можещите трябва да взимам, простите да гладуват. Така ще се излекува обществото. На бизнеса обаче не му се дава, а на можещения не му се бачка, като вижда, че взима също като простия...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/5/25 13:51

    А вие уважаеми работодатели с какво стимулирате можещите си работници,с 1 почивен ден, с отпуска когато на вас ви скимне ,събота и неделя с много зор да те пуснат само в краен случай, ами работете си сами,впрегнете цялото домочадие,и никой няма да има изисквания към вас.ХА ДАНО БИСНЕСА ВИ ПОТРЪГНЕ ТОГАВА.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/5/25 14:48

      Кого да стимулират? Кога последно сте сядали в заведение в което обслужването е безупречно. Не ом се работи, особено на младите. А който не е движил бизнес, особено малък няма как да разбере какво е.

      Изтриване
  4. Анонимен4/5/25 14:31

    Кръчмара сам да работи да жо видим как ще му дойде бакалъм

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/5/25 14:38

    Работодателя да знае, че масово фалират заведения, заради калпави служители!
    Примери в региона бол.
    Калпав сервитьор и готвач и за нула време си извън играта. Конкуренцията не спи!
    В Западна Европа защо ценят работната ръка? Защото са будали ли мислите? Плащат както по закон , а не като някои тука правят се те на хитреци .
    Такива работодатели не ни трябват!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/5/25 14:55

    Работодателя като плаща една заплата, да не ги кара да вършат работата на друг. Тогава се плаща допълнително. Ако не иска да им плаща, нека си работи той на няколко длъжности и спести пари. Търся човек да работи като за трима души и да не греши и да не мрънка и пари да не иска.. Нали бе, бай Ганьо?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/5/25 21:13

    В ресторанти, магазини и изобщо така нареченият частен бизнес е така. Няма събота и неделя, няма национален празник, няма болничен, няма отпуска /Или с много кандарми/. Малко пари и работа поне 10 часа. Всички го знаят, контролните органи го знаят иииии, какво от това.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/5/25 21:44

    В целият град се търси персонал, но няма хора.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/5/25 22:39

    Ей разлигави се народа и това си е. Много работа, много избор има и вече дори най-мързеливите и некадърните се почувстваха важни, щото възможности много и почнаха курвенски чалъми навсякъде и по всяко време значи.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/5/25 10:59

    Какво викаш колега ,правят калташки номера.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/5/25 13:39

    Въпросният Бизнесмен?
    Иска от сервитьора да сервира.
    Иска и чистенето от сервитьора.Ако няма работа за сервиране да помага и в кухнята.
    Защо не наеме мишката тарикат помощник кухня и чистачка??? Иска 3в 1 за 1300..

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/5/25 13:49

    Големи претенции от "висшите трудови кадри",искал 3 хилки...алооооо--бълграски не знаят,една поръчка не може да запомни от 3-4позиции,лична хигиена ниска или я няма..А да не говорим за държание или "обгрижване"на клиента!
    Явен пример - Вчера 3маси,10клиента..за една бира се чака 20мин.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.