24rodopi.com/Общество
На един започнал работа, 1,5 души отиват на трудовата борса. Ситуацията в региона за последния месец. Тенденцията се запазва – най-много хора биват освобождавани от сектор „Услуги“.
Какво смятат работещите?
„Даваха ми едно и три чисто, а вършех работа за три позиции.
Защо не три заплати тогава? Плащат малко, а искат работа като за възнаграждение
от 3 бона“, споделя сервитьор, току-що влял се в редиците на останалите без
препитание. Напуснал, защото му писнало.
Какво смята работодателят?
„Няма кадри. Болшинството просто не стават. Мързеливи, с
големи претенции. Като не ти харесват условията – тръгваш си, на твое място
идва друг“, казва собственик на заведение.
Този собственик на заведение нека работи само една седмица да го видя аз него
ОтговорИзтриванеМожещите трябва да взимам, простите да гладуват. Така ще се излекува обществото. На бизнеса обаче не му се дава, а на можещения не му се бачка, като вижда, че взима също като простия...
ОтговорИзтриванеА вие уважаеми работодатели с какво стимулирате можещите си работници,с 1 почивен ден, с отпуска когато на вас ви скимне ,събота и неделя с много зор да те пуснат само в краен случай, ами работете си сами,впрегнете цялото домочадие,и никой няма да има изисквания към вас.ХА ДАНО БИСНЕСА ВИ ПОТРЪГНЕ ТОГАВА.
ОтговорИзтриванеКого да стимулират? Кога последно сте сядали в заведение в което обслужването е безупречно. Не ом се работи, особено на младите. А който не е движил бизнес, особено малък няма как да разбере какво е.
ИзтриванеКръчмара сам да работи да жо видим как ще му дойде бакалъм
ОтговорИзтриванеРаботодателя да знае, че масово фалират заведения, заради калпави служители!
ОтговорИзтриванеПримери в региона бол.
Калпав сервитьор и готвач и за нула време си извън играта. Конкуренцията не спи!
В Западна Европа защо ценят работната ръка? Защото са будали ли мислите? Плащат както по закон , а не като някои тука правят се те на хитреци .
Такива работодатели не ни трябват!
Работодателя като плаща една заплата, да не ги кара да вършат работата на друг. Тогава се плаща допълнително. Ако не иска да им плаща, нека си работи той на няколко длъжности и спести пари. Търся човек да работи като за трима души и да не греши и да не мрънка и пари да не иска.. Нали бе, бай Ганьо?
ОтговорИзтриванеВ ресторанти, магазини и изобщо така нареченият частен бизнес е така. Няма събота и неделя, няма национален празник, няма болничен, няма отпуска /Или с много кандарми/. Малко пари и работа поне 10 часа. Всички го знаят, контролните органи го знаят иииии, какво от това.
ОтговорИзтриванеВ целият град се търси персонал, но няма хора.
ОтговорИзтриванеЕй разлигави се народа и това си е. Много работа, много избор има и вече дори най-мързеливите и некадърните се почувстваха важни, щото възможности много и почнаха курвенски чалъми навсякъде и по всяко време значи.
ОтговорИзтриванеКакво викаш колега ,правят калташки номера.
ОтговорИзтриванеВъпросният Бизнесмен?
ОтговорИзтриванеИска от сервитьора да сервира.
Иска и чистенето от сервитьора.Ако няма работа за сервиране да помага и в кухнята.
Защо не наеме мишката тарикат помощник кухня и чистачка??? Иска 3в 1 за 1300..
Големи претенции от "висшите трудови кадри",искал 3 хилки...алооооо--бълграски не знаят,една поръчка не може да запомни от 3-4позиции,лична хигиена ниска или я няма..А да не говорим за държание или "обгрижване"на клиента!
ОтговорИзтриванеЯвен пример - Вчера 3маси,10клиента..за една бира се чака 20мин.