24rodopi.com/Общество

Един стар комин може да се превърне в атракция. Като „Паметник на вкусната храна“.

Тухленото съоръжение, което е било към старата пекарна в Джебел. Нея вече я няма, но коминът е дом за щъркели и затова не е пипнат.

„Сякаш още се носи вкусният аромат на хляб от него, запечатан в спомените ни“, казват джебелчани. Всеки гост пък пита „Какво е това?“, събуждайки старите спомени, старите разкази за хляба.

Комин като атракция.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/10/25 14:33

    За съжаление, когато собственикът на имота реши да построи сграда, ще събори комина и с него всички спомени. Много са малко вече джебелчаните, които помнят тази точка на града.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/10/25 17:03

    Ще строи ама друг път :D

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.