- Организирана престъпна група "глътва" 1 000 000 лева;
- Не купувайте жилища от трите имота, прехвърлени на Групата на сержант Квазимодо, зоват брокерите


Симона ТЕНЕВА


Кое свързва Валентин* М. от смолянското село Гърнате, Марин Д.от Кърджали и Тунджай Х., който също е родопчанин, но превива гръб в далечна Хага?
И тримата са платили огромни суми на фирмата „Ахридастрой", за да станат новодомци в една и съща кооперация в Кърджали.  И тримата няма да заживеят в новите жилища, защото те са продадени на други лица.  Новите трима също ще пият студена вода, защото цялата кооперация е прехвърлена на друга фирма. Тази нова фирма пък също се опитва да продава от продадени апартаменти.
Над 50 души са потърпевши от измамната схема. Те са платили различни траншове съгласно предварителни договори с „Ахридастрой", която е прибирала парите за три кооперации, които вече не са нейни. Много от хората, които са превели на фирмата суми от порядъка на 30-40 хиляди лева все още си мислят, че в скоро време ще станат собственици. Някои от тях са на гурбет в Западна Европа и събират пари за последната вноска.
Измамата е ставала чрез подписване на предварителни договори, като бъдещите собственици превеждали внушителни суми на определената от продавача дати. В същото време договорените жилища са се продавали и на други лица.
Първите купувачи, които са разбрали, че са измамени, вече са подали жалби в прокуратурата. През това време обаче от „Ахридастрой” прехвърлили имотите на фирма „Радекс”.
Собственикът на „Ахридастрой” Христо Р., който трябва да връща пари на десетки родопчани, в момента е без активи – няма ги жилищата, няма и пари по сметките. Той твърди, че адвокатът Д. Д. му предложил схемата, за да „спаси имотите от бъдещи претенции на кредиторите”. „Аз съм жертва на измама с имоти, чиято стойност надхвърля стотици хиляди левове”, оправдава се Христо Р., като прехвърля вината върху адвоката си,  новите собственици на „Радекс” и лицата Радко К. от Джебел, Стамен Ч. от Кърджали и други.
„За тези измами знаем всички брокери. В гилдията я наричаме Аферата с апартаментите на Групата на сержант Квазимодо. Това е прякорът на бившия полицай, който измислил измамната схема. По случая не се шуми, но понеже все още се препродават от тези апартаменти, ние съветваме клиентите да не купуват жилища в трите кооперации. Измамите са за над един милион лева”, поясниха от водеща агенция за недвижими имоти в Кърджали.
За схемата са използвани фиктивни договори, записи на заповеди и други документи.
Малко преди редакционното приключване на броя, отлично осведомени източници посочиха, че измамата на Групата на сержант Квазимодо се прилага не в три, а четири кооперации. Те се намират на улиците „Антим” и „Сан Стефано” в централната част на Кърджали, а така също и на булевард „Христо Ботев” и междублоковото пространство в така нар. „100-тни блокове” в квартал „Възрожденци”.
Собственикът на „Ахридастрой” коментира, че щял да се разплати с клиентите си, но станал жертва на измамници.
  
Бележка на редакцията: Внимание! Всички, които проявяват интерес към жилища в новостроящи се кооперации на улиците "Антим І" и "Сан Стефано" - в центъра на Кърджали, и на булевард "Христо Ботев" и в междублоковите пространства в така нар. район "100-тните блокове" в квартал "Възрожденци", да внимават да не се окажат поредните измамени лица от групата.
24rodopi ще публикува поредица от материали за аферата - следете сайта и печатното издание на "24 х 7 Родопи"
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

56 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/4/11 21:56

    Много сме потърпевшите.Крайно време е да осъзнаем,че един по един, разговаряйки с тоя мухльо Христо Русев няма да стане. Трябва всички кандидатсобственици,средно по трима на апартамент да се съберем и да решим въпрос......

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/4/11 22:08

    1. не са 50, много повече са, но досега по случая не се шумеше и много от балъците не знаеха, че са балъци
    2. много от измамените са в чужбина и хабер си нямат на кого и за какво са превеждали пари
    3. измамата е измислена от трима думи - христо Русев, жена му Кика и адвокатът им Даниел Дуков.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/4/11 22:14

    Bravo RODOPI ne pro6tava..

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/4/11 22:14

    dokoga v taia darjava 6te ima takiva izmamnici i do koga 6te stradat horata

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/4/11 22:18

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/4/11 22:25

    Време е някой от високите етажи да се заеме с проблема, но от високите етажи на прокуратурата в Пловдив или София защато всеки знае, че един и може би основния участник в ПИРАМИДАТА така наречения "адвокат" дуков, с кой хора от съдебната власт в Кърджали си пие кафето. ДО КАДЕ СТИГНАХМЕ ХОРАТА, КОЙТО ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НИ Т.Н "АДВОКАТИ" ЗАКОННО НИ ОГРАБВАТ !!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/4/11 02:33

    егати балъците

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/4/11 02:43

    http://rodopi24.blogspot.com/2011/01/blog-post_8874.html

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/4/11 02:44

    http://rodopi24.blogspot.com/2011/03/800-4.html

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/4/11 07:57

    Браво Ицо, докато има балъци ще има и измамници.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/4/11 08:38

    това е схема измеслена от мозъците в БСП. с парите ще финансират изборните си кампании. Русев е в общинското ръководство на партията майка.прокуратурата да разпита и Бойка Арабджиева единствено нейното жилище не е препродавано.
    иначе честито на балъците да пият по една вода нито жилища нито пари ще видят

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/4/11 09:16

    До кога ще продължава това в България- законите да са създадени за престъпниците и крадците!Нашата мила родина,която защитава такива типове като въпросния изрод!!!А не хората, които или са изтеглили кредит, или са в чужбина за да изплатят жилищито си, което се оказва, че дори не е тяхно!!!Жалко е!Жалко е за хората, които се опитват да възпитават децата си, че да се краде е лошо, че да се лъже не е хубаво!Може би трябва да ги учим на точно обратното за да оцелеем в тази наша мила родина!!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/4/11 09:17

    Крайно време е прокуротурата да си влезе в ролята докато не е станала някоя беля.Схемата- Христо Русев- Дан..Дух..- адвокат- да си понесет наказанието.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/4/11 09:35

    Схемата е класическа само дето нямаше опарени още в Кърджали от нея но от години хора купували жилища на зелено изгърмяха. Най-много са чужденците доколкото четох през последните години. Непрекъснато се изнасят такива данни из цялата страна но не знам дали има осъдени за тези измами.Жалко за хората защото не виждам как ще си вземат парите или жилищата.Не купувайте на зелено за да не ви мамят.Също така органите да се самосезират и да спрат наглиге крадци,само така ще разберем че все пак живеем в европейска държава.Затвор до дупка за крадците.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/4/11 09:42

    Съд за измамниците и доживотна присъда без право на замяна.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/4/11 10:13

    това в една от причините населението на БЪЛГАРИЯ да застарява, защтото в България останаха измамници, дилари и цигани. Младите бягат в чужбина работят ниско-квалифицирана работа и печелят по-добре, плащат си данъците - данъци от който се формират пенсийте на европейските пенсионери от по 1000 евро, а за нашите пенсионери кой ще работи за това взимат по 200 лв. ЕДИН ДЕН В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОСТАНАТ САМО "измамници, дилари и цигани"

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/4/11 12:56

    Някой има къса памет. Миналата година ХристоРусев даваше напоителни коментари в кчеството си на подръжник на ГЕРБ. Драги гербери,сега боклукът си е ваш. Така се случва с "политици" втора употреба. А човекът беше много близък с Любо Въчев, когато и двамата бяха от Евролевицата на Томов. Да са ви честити.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен8/4/11 13:34

    с какви очи се показват пред хората нишо няма да им направят само бог може да ги накаже дано е по-скоро

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен8/4/11 14:01

    Този сержант Квазимодо адвокат Дуков ли е ,рязеснете малко за имената Стамен Ч. кой е

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен8/4/11 20:25

    evtinoto mirise gospoda radvahte se ce ste namerili evtino sega shte vi izleze mnogo skipo

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен8/4/11 22:12

    Едно не мога да си обясня,кой кретеноид сложи снимка на човека, който няма нищо общо с назряващия скандал.Това е всеки, друг ама не и Дуков който визирате.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен9/4/11 00:47

    za6to ne se zamisliat tia hora 4e imat deca i decata im 6te stradat nai-mnogo!Gospod vra6ta na nai-miloto vinagi taka 4e Hristo i Kika triabva6e dobre da pomisliat!To ne biaha koli to ne biaha zlata

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен9/4/11 01:40

    Nyakoy tryabvase da nacuka tezi gurbetcii, kisat se ot rabota na zapad za da spestyat po nyakoya svetska krona, evro ili nyakoya angliyska lira, i kogato si doydat viv Kirdjali se pravyat na golyamo dobroutro, na vsicko digat senite, apartamenti parseli vili i.t.n. BRAVO HRISTO. SUPER SI.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/6/12 02:28

      Ти си бил много просто парче,говедо с говедо!Сигурно нямаш пари една баничка да си купиш!замислим боклук!

      Изтриване
  24. Анонимен9/4/11 07:54

    "Пловдивският адвокат Валерий Зотев се е самоубил вчера в кантората си в кв. Кършияка, научи "24 часа". Юристът сложил край на живота си, като си прерязал гърлото с нож. Първо опитал да си пререже вените и пронизал с острието двете си ръце".
    Ало, Дуков, грозна мутро, бледолик Квазимодо виж някой ден и теб да не открият самоубит. Кажи го и на Черния Квазимодо - Росен Сираков. Този последния чист помак ли е или е каръшък марка, нещо май катуна е минал и през тяхното село.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен9/4/11 10:56

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен9/4/11 12:45

    Схемата за измама е изцяло изработена от адв.Дуков с асистенцията на малоумната съпруга на Христо Русев.Той горкия е по измамен от всички измамени.Тези неща са известни на компетентните органи,но уви.Човека си има лоби в прокуратурата и то високо.Но БОГ е по-висико и няма бягане.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен9/4/11 12:58

    Би било здравословно ако от НАП направят данъчна ревизия на Д.Дуков.Доста му е оголен задника-има огромна къща-хотел в с.Петково,взима огромни хонорари и многократно минава прага от 50 000лв.за което е задължен да се регистрира по ДДС,а той не е регистриран.Укрива сериозни доходи.От редакцията си направете труда да снимате къщата и сменете снимката понеже това не е негова,а на футболиста И.Тончев.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен9/4/11 15:20

    госпожо написала тази статия Вие познавате ли лично този Христо Този нагъл мошенник препродаде на мен и още десетки хора апартаменти Никаква престъпна група няма-най -големия престъпник в цялата схема е Христо и той е за затвора

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен9/4/11 15:24

    Абе за този Христо няма ли съд?Измамник!!!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен9/4/11 15:28

    Аз може би съм един от тези балъци ,но търся Христо Русев да му разбия самодоволната физиономия.Мога да направя списък на измамените от него с техните подписи и да го предоставя на редакцията

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен9/4/11 15:42

    не отбирайте коментари неудобни за Христо и да не ги побликувате

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен9/4/11 16:41

    Как ще се разплати този Русев бе хорица???Та той е потънал отвсякъде.Учуден съм ,че редакцията му е повярвала и пише в негова защита като злепоставя други .А уж се имате за сериозна медия...

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен9/4/11 17:19

    stamen 4 e stamen prtrov 4akurov ot kvazi neizvestnata firma atlas 49

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен9/4/11 18:12

    Дуков или "адвокат" това си е чисто негова работа. Чека жената и взима имотите, парите и златото на Русев. Че русев е за бой за бой е но схемата работи от Авокат Дуков, Кирилка, и лицето В.Д. потърсете я нея, защото тя е главния виновник за състоянието на хората.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен9/4/11 18:18

    Измаматите на Русев са от много отдавна и са измислени от самия него- всички го знаят.Сега е опрял до вашата медия и намесвате хора ,дето сигурно си нямат и хабер,но той ви лъже . Сигурно е вече на ръба на краха си и ви кара да го защитавате като пишете за него и наквасвате други.Що се занимавате с тоя измамник?- анонимен ,измамен от Русев, работещ в чужбина.За подробностите ще ви се обадя на телефона на редакцията

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен9/4/11 22:29

    Е да, но строежите на Русев вече са собственост на Дуков, и той продължава с "продажбите".

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен10/4/11 14:31

    Искам да знаете, че всички "перфектни" предварителни договори с платени суми се заверяват от един известен и приятел на престъпните среди в града нотариус. Тези договори са нема и една страница без никакви служебни бележки за дадени суми. При все, че има толкова измамени хора няма ли да има зрелищна "акция" на полицията или си мисля, че този Русев го покровителства някой или някои.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен11/4/11 21:27

    Abe tozi Hristo e edin pap4asal harlu, kak se ostavihte da vi izmami. Nqma li koi da mu prasne kofata sa 1000 leva mangalite 6te go iztriqt ot zemqta.

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен12/4/11 08:48

    Няма такава улица "Антим" в Кърджали

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен12/4/11 09:40

    Ейййй, като вземете да пишете без да мислите. Как да няма улица Антим в Кърджали бе уважаеми!?
    Най-малкото питай чичо си Гугъл, той ще ти подскаже. Друг въпрос е ако искаш да се изкараш умник, а останалите - глупаци. Антим Първи или само Антим, става въпрос за една и съща улица. Кво значение има при положение че няма Антим Втори?

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен14/4/11 12:50

    alooo redakciqta ne publikuvate komentarite mi,ne e redno !!! moeto mnenie sa6to e vajno,ako obi4ate se popravete

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен15/4/11 16:53

    На адвоката или на 91 годишната му баба е прехвърлена собствеността ? Измамените 50 ли са или 200? Вярно ли е ,че Христо е ял бой ?Къде е сега Христо ?

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен16/4/11 23:58

    molia vi hora ne spestiavaite ni6to koeto znaete za tozi gnusliv izmamnik Hristo Rusev neka vsi4ko koeto e var6il bade razkrito .Az sa6to sam potarpev6 ot negovite izmami

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен19/4/11 18:30

    Тоя Дуков купува имоти по родопските села, и никой не го разследва за доходи. Не издава никакви документи на клиентите си.

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен30/4/11 10:41

    VINOVNATA ZA TAZI DALAVERA E BESELA DOBRINSKA

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен12/6/11 08:12

    Абе хорица имамени, обединете се и си наемете един добър адвокат от София и ще размажете тези маймуни

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен25/7/11 17:56

    ДУКОВ ЩЕ ТИ РАЗПОРЯ ЗАДНИКА !

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен16/9/11 18:05

    tazi dirjava nay nakraya nyamali da se zaeme seriozno s tozi izmamnik H.Rusev .kakvo sa 10 g.vajnoto e da go nakarat da virne parite na horat.HEY MINISTRI KIDE STE ZAEMETE SE NAY SERIOZNO S TOZI IZMAMNIK

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен16/11/11 19:59

    Христо Русев е глупак ,но сестра му е хитра лисица.Трябва тя да се разследва.Идеята за измамите е нейна.

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен7/1/12 21:00

    Айде на апартаментите догодина ,ще станат 1000 евро квадрата и то във възрожденци.

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен10/1/12 21:27

    da im go nacukam v kirdjali poveceto sa iymamnisi krizat danisi perat pari

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен10/1/12 21:30

    danicnite i dirjavata spi ako edin normalen covek nesi plati 5leva mu pra6tat pismo a tiza koito kriyat danisi s milioni za tyah ni6to imat si hora v dirjavata

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен12/3/12 18:22

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен3/4/12 09:22

    Схемата била измислена от адв. Русев.Всичко е много просто за да няма измама е трябвало да има предварителен договор за продажба на недвижим имот.Този предварителен договор се вписва в Служба по вписванията при районен съд Кърджали.И след спазване условията по предварителния договор той се обявява за окончателен.Всеки друг купувач може да направи справка имота който иска да купи дали е продаден чрез договор на .Тогава измами няма да има.Глупави купувачи и некадърни нахалници продавачи продават имоти на няколко лица.Ако бяха се консултирали с знаещи и честни адвокати нямаша да бъдат измамени по толкова прост начин.

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен5/6/12 22:00

    Апартаментите във Възрожденци ще паднат на 200 лева на квадрат,итогава всеки ще може да си купи,тука ще стане ,като Маджарово.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.