Проверява се и версията за умишлен палеж, заявиха пред наш репортер полицейски източници.
Както първи 24rodopi писа, голям пожар бушува в неделя следобяд в центъра на Крумовград. Горя спомагателна сграда на Общинска администрация, в която работят към 50 души от различни служби.
Огънят е тръгнал от третия етаж и е изгоряла около 400 квадратни метра покривна конструкция, унищожен е инвентар. Унищожени са ритуалната зала и стаите на няколко общински служби. Изгорялата сграда се намира срещу сградата на Община Крумовград. Унищожен е архив за последните 10 години, както и ведомостите на бившите общински служители.
„Причините за инцидента се изясняват. Няма пострадали", заяви за 24rodopi зам.-кметът на Крумовград Мария Христозова.
Причината за възникването на пожара е късо съединение в електрическата инсталация, гласеше първата версия на огнеборците. После се заговори и за незагасена цигара.
„Не е изключено някой да е забравил електрическа печка за отопление", коментираха служители, докато 4 пожарни екипа потушаваха огнената стихия.
 Мястото на произшествието е заградено и в понеделник ще бъде извършен оглед за установяване на причините. Ще се проверява и версията за умишлен палеж.
Сигналът е подаден в 15:15 часа. Екипи на пожарното звено в Крумовград няколко часа са работили за локализирането и потушаването на огъня.
Както вече писахме, институциите в лицето на областния управител, кмета на община Крумовград, полицията и Пожарната изказват своите искрени благодарности на братята Огнян и Румен Моллови от Крумовград, които първи са се отзовали ни пожара в сградата на общинската администрация и са се включили в гасенето, оказвайки съдействие на службите, за да бъде овладяно разрастването му, се казва в съобщението изпратено до медиите от Областната управа в Кърджали. Наш екип видя много крумовградчани, които се опитваха да бъдат в помощ на огнеборците, които им изказаха благодарности.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/3/12 21:42

    Утре дано не е късно.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/3/12 22:12

    shto i e na slu4ainosta da gori arhiva ha grada za 10 godini NQMA SLU4AINI RABOTI V TOQ JIVOT nqkoi pak misli za badeshteto zali4avavaiki minaloto neka sledstvito badat aktivni po slu4aq i bez reklama na tiq Mollovi 4e i te milo i drago davat nqkade da in vpishat inicialite

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/3/12 22:38

    4e toe umi6len

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/3/12 23:55

    ХОРА,ОПОМНЕТЕ СЕ! ПРИ ВСЕКИ НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ НЕ СИ ИЗЛИВАЙТЕ ЗЛОБАТА. ВАЖНОТО Е, ЧЕ НЯМА ПОСТРАДАЛИ ХОРА. СТИГА СМЕ ТЪРСИЛИ ВИНОВНИ!!! А, МОЖЕ БИ ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ ВСЕКИ ДА СПАЗВА УКАЗАНИЯТА ДАДЕНИ ОТ ПОЖАРНАТА ЗА ПРОТИВОПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/3/12 12:03

    ima i savestni hora v Krumovgrad,shto da ne se obadqt kato sa videli kakvo stava...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/3/12 14:54

    Как може да Ви минават такива мисли за умишлен палеж? Вие изобщо с акъла ли сте, хора? Знаете ли изобщо какви документи (архив) има там,че да говорите такива безумици.Долни интриганти сте Крумовградчани... А пожарникарите нека не се правят на ощипани моми, а да се учат на професионализъм.Много сте далеч от истината, момчета.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.