Не само "Горубсо Мадан" и ОЦК, но и пловдивският завод на Валентин Захариев - "Финтехмаш", дължи заплати на работниците. В края на м.г. задълженията са били 240 000 лева, съобщиха от Инспекцията по труда.

До 2003 г. предприятието на "Кукленско шосе" 11 бе известно като завод "Антон Иванов". След това бе закупено от "Интертръст Холдинг" АД, което е собственост на фамилията Захариеви и в чиито борд участва бившият военен министър Бойко Ноев, съобщава „Марица". Десет процента в него все още са на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Фирмата се занимава с производство на инструментална екипировка и машини за селското стопанство. В нея работят 115 души по данни на Търговския регистър, изпълнителен директор е Валентин Захариев.

"Финтехмаш" не изплаща редовно трудовите възнаграждения, съобщиха от Инспекцията по труда.

През септември 2010 г. бил получен сигнал от работници, след което последвали 6 проверки до края на миналата година. Установихме, че предприятието не плаща пълния размер на заплатите, поясни шефът на инспекцията в Пловдив Атанас Чернаев.

Завод "Финтехмаш" очевидно не е спрял работа, в петък работниците подготвяха стока за износ.
От офиса на директора обаче отказаха всякаква информация за дружеството, единствено директорът имал право да разговаря с представители на медии. Той обаче рядко идвал в завода.
Последният годишен финансов отчет на "Финтехмаш", който е в базата данни на Търговския регистър, е за 2009 година. В него се посочва, че предприятието не е реализирало никаква печалба, а натрупаните загуби щели да се покрият от резерви.

Днес в ОЦК и "Горубсо-Мадан" започва изплащането на заплати за металурзите и миньорите.
Пред министъра на икономиката в петък миньорите са заявили, че не вярват на Захариев и искат министерството да прекъсне концесионните договори за двата рудника и фабриката за флотация.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. инж Илиев12/3/12 09:59

    Абе не стига че човекът им е намерил работа, ами те искат и заплати, егати нахалството

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/3/12 11:44

    ela da rabotish ti togava smotan

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/3/12 11:45

    ela da rabotish ti togava smotan

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/3/12 12:44

    След като ви плати, що не го гръмнете. Явно ще играе малката правда.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/3/12 13:21

    taka e hem rabota hem pari dve v edno ne stava

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/3/12 13:42

    Тя и майкати така викаше ама се пръкна ти умник

    ОтговорИзтриване
  7. никаква работа няма да хванем!

    ОтговорИзтриване
  8. Чан Ху12/3/12 16:24

    Захариев е прав, никакви пари докато не се научат да работят по европейски

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/3/12 17:52

    Ili kato kitaytsi.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/3/12 18:27

    ЧАН ХУ баба ти е виновна, че ти резна пъпната връв трябваше да ти резне главата и на оня по горе дето се гаври с миньорския труд. Да е.а макатй и педал.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/3/12 21:40

    chudno!
    tova zavod kato beshe darjavno vse mnogo raboteshe i pesheleshe!!!! v tzelia svyat prodavashe stokata!
    a sega ....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/3/12 14:38

    tvoita mayka sishto

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.