И цялата администрация да напълниш със свои хора или парашутисти на партията, не е проблем, ако назначиш професионалисти на две места. Шефът на канцеларията на министъра трябва да е професионалист, а медийният съветник – ако не е гений, поне да се е класирал в категорията „Талантлив, трудолюбив, изобретателен и гъвкав”.
За кадровата масовка проблем няма – все ще се справят, а и министерствата и прочие администрации в тази държава, са като машини с автопилот.
За държавна служба стават и братовчедите, и партийните активисти, и приятелите от студентските години…Естествено, ще дадеш служба и на първата си любов от гимназията. И на човека, с който сте давали караул и в студ, и в пек. И на сина или дъщерята на стринката на шефа в партията...
Можеш да назначиш и хладнокръвния безделник, който те е спасил в миг на отчаяние малко преди да полетиш от моста (всеки министър има тайни).
Но да си дойдем на думата за работещ №2 във всяко едно министерство. 132 762 лева бонуси получила Зорница Арсениева, която беше медийна съветничка на бившия министър на финансите в правителството на Тройната коалиция Пламен Орешарски. Вижте парите и преценете за какви отговорности иде реч!?
Глупости! Бъдете сигурни, че това са може би най-незаслужените бонуси в държавата за последните години, изхождайки от обществения консенсус, че Пламен Орешарски си беше от най-скучните министри. Явяваше се само в разни сутрешни телевизионни блокове, колкото да отчете дейност (и понеже цялата политическа армия се нареждаше сутрин пред телевизиите, като пенсионери пред месарница по Татово време, сега вече този блок по БНТ се гледа едва от 30-тина хиляди души в цяла България – справка от пийпълметричните извадки). И с нищо не се запомни министърът Орешарски. Заменилият го Симеон Дянков още на два месеца служба го надскочи с тезата за малката и голямата пица.
А и Арсениева, ако беше такъв корифей в сферата на PR-а, големите компании отдавна да са я „глътнали”.
Сиреч, пак опираме до порочните родни схеми. Назначаване на „наш човек”. И ако някой има желание да рови повече, нека търси в ключовите изрази „родов корен”, „ мой приятел си …”, „ще работим, ще делим”, „секс за пари”…
Всъщност, последният израз да отпадне от разследването. Ако в разплитането на чорапа „Бонус” в тази държава има и такива случаи, то е редно констатацията да е следната „Правиш платена любов, държавата плаща!”.


От редакцията

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/3/12 12:10

    Tova,momche ne stava za taq rabota,TOJ e postaven na tozi post ,da dava porychkite na firmite na Dogan .... dolu DOGAN,dolu Dal.....samo Kyrdjali,tiq pomiqri ,da si hodqt na sever....da jivee kyrdjalijskata partiq ......NARODNA PARTIQ NA SPRAVEDLIVOSTA I BLAGODENSTVIETO....NPSB,NPSB,NPSB,NPSB,NPSB

    AWTOR OVERUM

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/3/12 12:14

    MUHAREM MUHAREM Tova,momche ne stava za taq rabota,TOJ e postaven na tozi post ,da dava porychkite na firmite na Dogan .... dolu DOGAN,dolu Dal.....samo Kyrdjali,tiq pomiqri ,da si hodqt na sever....da jivee kyrdjalijskata partiq ......NARODNA PARTIQ NA SPRAVEDLIVOSTA I BLAGODENSTVIETO....NPSB,NPSB,NPSB,NPSB,NPSB

    AWTOR OVERUM

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/3/12 14:13

    ей тва е гъзяка

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/3/12 19:17

    ОХ,майчицеееееееее
    Много сме злеееее
    Това сме ниееееее

    ОтговорИзтриване
  5. инж Илиев12/3/12 23:39

    Само да ми паднеш

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/3/12 10:15

    Много сочно дупе. Нито е тлъсто, нито кльощаво. Но не си мислете, че е мачкано от Орешарски. Познавам тази журналистка Зори Гризлата. Не става. Чудя му се на акъла на министъра. Ама тя любовта е сляпа.

    ОтговорИзтриване
  7. ПЕЙЗАНА13/3/12 11:28

    Абе това е жената С кой ли е пак

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/3/12 19:39

    На вилата на Тодор гърка и от време на време и при съдията ги има същите срещу заплащане разбира се ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.