Книга срещу освободителния характер на Балканската война се разпространява тайно в джамиите на Родопите.
Исмен Реджепов, който е неин автор, твърди, че е бил близък с писателя Николай Хайтов.
Книгата със заглавие "Балканските войни в Родопите 1912-1913 г." е първото издание на основаната неотдавна неправителствена организация "Европейски институт Помак", съобщава репортер на 24smolian.
Според автора й, войната не освобождава българите-мюсюлмани, а напротив - тя е насочена срещу тях. Това е така, защото, според автора й, Турция била готова и отстъпила доброволно Родопите на България, но българите християни извършили геноцид над "помаците", като клали, прогонвали и палили цели села.
Читатели определят книгата едновременно като „промарксическа и проислямистка".
Авторът твърди, че "в основата на исляма е заложена ценностна система, която я превръща в световна господстваща система". В доказателство на своята теза Реджепов привежда спомени, които се оказват реминисценции на събития от османско време, но с нов прочит, който ги свързва с българската войска:
"В селото било изиграно най-жестокото хоро, най-кървавото хоро, оставило неизлечими следи в паметта на хората от това време като черен спомен за нечуваните издевателства на една свирепа армия от бандити, която за кощунство на преживелите трагедията се нарича армия-освободителка на поробените братя в Родопите."
Българските управници продължавали политиката на предшествениците си от времето на Балканската война. "Тази мъст проличава в етно-религиозното прочистване на региона чрез провеждането на методичен икономически и духовен геноцид в родопския край", подчертава Реджепов.
За разпространението на "Балканските войни в Родопите 1912-1913 г." първи сигнализира академик Георги Марков, поради което тя е вече недостъпна за широката публика.
 
На снимките: Илюстрации от книгата
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

60 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/11/12 18:59

    AFERIM POMAK AGA,SEGA SI NAPRAVETE I VIE PARTIIA I OSHTE EDNA PARTIA PO-VECHE V BG.KAKVO ZNACHI BMV-BALGARIN S MIUSULMANSKA VIARA.

    ОтговорИзтриване
  2. х.х.х.1/11/12 19:31

    хайде е,още един изкукал "писател" и историк",само че този пьт помак.От кьде изведньж се прькна толкова "учен" народ-"аферим"!Ако пьк ще правят партия,макар че обявиха,че ще бьдат само движение,то предложението на 18:59е много интересно като за заглавие-/БМВ/...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/11/12 19:45

    Може ли да ми кажете Ахмед ага барутанлията защо е изклал с ордата си батачани? Това не е ли етнопрочистване на района? Това мисля че беше преди 1912г.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/11/12 19:54

    Както им е угодно така си интерпретират историята :)
    Сега остава и държава да си направят :)
    А да ви кажа ли какво означава думата "интерпретирам"? ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/11/12 19:58

    Oste li promivat mosazite na pomazite?Neka da popitat pradedite si,kolko ot maikite im sa isnasileni ot turzite.Hubavite im sini ochi i rusi kosi ne idvat ot mjusolmanite.Te sa si balgari,no obarkani do sega ot njakoi,koito ima interes da im promiva mosazite!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/11/12 20:10

    Българин,турчин и помак вървят на път.Стигат дълбоко дере с буйна река отдолу.Мостчето - нестабилно,люлее се.Турчина се престрашил и казал : Аллах,помагай! - замижал и минал.Българина рекъл : Помози,боже!,замижал и минал.Помака помислил,пък казал : Който си на смяна,помагай!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/11/12 20:14

    Айде вашето ДС да не се меси в коментарите.Щом има цензура,сайта е ясен - пуска се удобното!!!!!!!!!!!!Аз съм анонимния,дето чака да му одобрите коментара.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/11/12 20:26

    Къде да си намеря книгата на г-н Реджепов? Защо в тази България глупавите книги ни ги бутат насила в ръцете, а интересното и истинското се крие?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/11/12 20:28

    добре бе одобриха ти го и що каза-нищо

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/11/12 21:58

    Po4na da stava interesno may istinata nay posle shte izleze nayave

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/11/12 22:23

    С всеки изминат ден тези хора ме разочароват . Какъв е този институт? Къде се намира". Никога не съм делял хората по етнос, но вече наистина се срамувам, че съм един от вас. Мислете за родината и как да върви напред, стига сте наливали масло в огъня. Страхувам се от ислямизирането, което се извършва в Родопите. Как може да вярвате и да се продавате. Къде живеете, къде са корените ви... Замислете се, хей. Турците да речем имат Турция, ние какво в Афганистан ли ще ходим или в Албания. Или по-добрия вариант щеше да бъде на времето наистина да ни бяха очистили, както твърдите, че това е била целта на Балканската война

    ОтговорИзтриване
  12. анонимен1/11/12 22:26

    21:58,от турчин може да чуеш истина , но не и от помак-най-двуличното и нагаждащо се племе-и от тях излязоха"големи историци"...глупаци!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/11/12 22:34

    До19.45:А ти може ли да ми кажеш,защо е клал.Може би имало причини...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен1/11/12 22:38

    hahahaha...ami bg medii kato ne gi vijdat ili po-tochno ne iskat da gi vijdat takiva , kakvito sa real i da gi razbirat!!!!...ili sa vse mnogo zaeti da prepisvat chujdestrannite medii!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен1/11/12 23:05




    Чакам да прочета мнението на супер агента от ДС хоноруваният преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски по въпросите на националната и регионалната сигурност, експерт по въпросите на етническите конфликти и тероризма Ангел Митрев, както сам се представя полковник .. ...от ДС.
    Не разбирам защо все още висши учебни заведения дават трибуна на ...офицерите от ДС ...има отговор ..... ????

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен1/11/12 23:24

    Parva radost e za mene Poma4e da se nari4am.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен2/11/12 04:20

    Смята се, че около 200 000 души са били обърнати в християнството. Непосредствените изпълнители на терена и върховната църковна управа в София са абсолютно убедени, че това е станало доброволно, без каквото и да е насилие…

    Не стига покръстването, а и местното население постепенно започва да страда в пълна степен от хаоса на войната. Подробна и живописна картина на положението в Родопите в края на 1912 – началото на 1913 г. е направил в своята служебна кореспонденция Стою Н. Шишков, най-добрият изследовател и познавач на района, тогава комендант в Устово. Първата си докладна записка по въпроса той изпраща на началника на 2-а пех. Тракийска дивизия на 2 декември 1912 г. С нея Ст. Шишков алармира военните власти, че в Родопите цари “пълно безвластие”. Селата са охожарени, добитъка, храните и покъщнината са разграбени, шири се небивало разбойничество и грабеж, идващата зима заплашва с болести и смърт. “И днес – съобщава той – след преминаването на нашите войски през тези краища и отиването им далеч към Деде-агач и Узун-кюпрю, маса алчни елементи, за жалост и самото местно българско население, се предадоха безразборно на грабеж из помашките села, от които немалко се и опожариха с всичката им покъщнина. Сега стотици помашки семейства стоят без покрив, без покъщнина, без храна и без всякакви средства за живеене и при настъпването на лютата дълга планинска зима те са изложени на явна смърт. И когато един ден техните мъже, сега пленници, а други още скитающи се из планините под влиянието на страхът, се завърнат в домовете си и намерят огнищата си опожарени, покъщнината и добитъците им и челядта им покосена от мизерия, болести и смърт, у тях сигурно ще заговори гласът на озлоблението и отчаянието, а резултатите от всичко това Вам е известно какви могат да бъдат”.

    При това положение да се твърди, че покръстването на българите мюсюлмани било “спонтанен процес”, “доброволно движение”, “свободно волеизлияние” и пр. и пр. не е нищо друго, освен откровена фалшификация и груб цинизъм. Документите категорично говорят, че покръстителната акция е родена в насилие, развива се с насилие и довежда до насилие.

    В крайна сметка акцията на БПЦ рухва за броени дни и седмици след началото на Междусъюзническата война (16 юни 1913). Светослав Елдъров пише как съпротивата, която съществува срещу покръстването от самото му начало, прераства в спонтанно връщане към исляма още в първите дни на войната, при това със същите средства, с които е извършено. Реакцията на “новопросветените”, според терминологията на БПЦ, е толкова крайна, че ги нарежда на страната на противника, срещу когото българската армия трябва да воюва в краткотрайната Междусъюзническа война. Първото известие за този обрат датира от 30 юни 1913 г., когато една рота от 1-и пех. Софийски полк, изпратена в Неврокоп за прикритие срещу гърците, се натъква на въстанало мюсюлманско население в района. “В завързалите се боеве – докладва командирът на ротата поручик Т. Панов – с цел да се сломи упорството на възстаналото население бидоха опожарени отчасти случайно селата Кюстенджик, Триград, Иланджово (Иланджик) и Касик (Балък-Касик)”.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен2/11/12 07:28

    я стига с тези мелеси да ни занимавате всички .един човек щом е сменили вярата си за какво говорим? вижте и в момента, те са с всяка партия която е на власт.да си стоят на бърчинките и да си копат картофите за да има за рушвети.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен2/11/12 08:12

    Какъв е тоя ПОМАК бе?Къде е ДЪРЖАВАТА в такива случаи?Всеки почна да си пише и разпространява какво ли не!Веднага да се вземат мерки докато не е станало много късно.Това вече не е много далеч от АНКЛАВА.Ало ДЪРЖАВАТА айде най-после се вземете в ръце и си свършете работата така,както трябва.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен2/11/12 08:20

    Смели хора. Дерзайте, вие ще отворите истинската страница на историята. Не се плашете, бъдете мъже. На фашистите от "родина" им е лесно да ви обвиняват, но те са си сложили полички. Не им обръщайте внимание.
    Къде може да се намери книгата?

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен2/11/12 08:47

    Митко Синабов чака с нетарпение да се случи нещо такова да стане лидер на помаците

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен2/11/12 09:02

    ИЗМИСЛЕНИ ГЛУПОСТИ !!!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен2/11/12 09:19

    Такива истории всеки може да си измисли и такива картинки може да нарисува всяко 5 годишно дете. Тия изроди безродни нямат нито един достоверен източник и почват да си измислят глупости. Малоумна и долна сган. То за това тези хора нито турците, нито българите ги обичат.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен2/11/12 09:24

    Мили хора, хващайте се за работа! И без това се чудите как да закърпите я личния си, я семеен бюджет, че да се занимавате с тези неща. Оставете НЕОРИЕНТИРАНИТЕ да се самоопределят и доказват!
    Все още вярвам, че има институции призвани по закон да мислят и регулират тези ПРОЦЕСИ в обществото.
    Това ли е най-важното за Вас, защото за мен не е!
    Призовавам управляващите да се събудят от дълбокия сън!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен2/11/12 09:46

    Не се горещете толкова ! Всичко се знае и този поредния провокатор не открива топлата вода.Провокация и пак провокация.Не се ли знае всичко за Априлското въстание, за Барутинлията, за Тъмрашката република, за Гюмюрджинката република, за Сенклер, за тркийските бежанци, за българите в Македония, за българите в Покрайнините и т.н.Всичко се знае.Това е история.Балканите са кръстопът.Имперски остатъци.Кумунистически режим.Млади демокрации.Териториални мераци на големия съсед.Македонсна интерпретация на историята и т.н.И винаги има балъци, които се хващат на въдицата - братя Заирови, случая с ген.Делов, 13-ти имами в Пазарджик и сега Реджепов.пореден опит, ще отмине.Ще има още докато се наместят политическите и икономически пластове.Пуста бедност, това стои в основата.А къде е държавата? Това е големия въпрос.Държавата трябва да пренареди приоритетие си.Знаели се какво може да се случи ! Все пак сме на Балканите.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен2/11/12 10:05

    АКО ВСИЧКО Е ВЯРНО, ДОСЕГА ВСЕКИ ОТ НАС ДА ГО ЧУВАЛ ХИЛЯДИ ПЪТИ ! ПОЯВЯВА СЕ НЯКАКВА ШМАТКА РЕДЖЕБОВ И ПИШЕ РАЗНИ ИЗСМИСЛЕННИ ИСТОРИИ , ПО-ТОЧНО - ГЛУПОСТИ !

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен2/11/12 13:13

    Партия ГЕРБ е пълна с тези ПОМАЦИ,на тях разчита.Ето,сега може добре да се замислите,те на коя страна са.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен2/11/12 14:05

    Гледайте си здравето ГРАЖДАНИ!Не се занимавайте с бръщолевения от рода на по-горните!Нека се напъват!
    Само да сменят мястото във WC - то !!!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен2/11/12 14:21

    много ви се иска да сме българи или турци особено в навечерието на избори, най добре да си направим и ние една партия , така и ДПС и ГЕРБ и БСП щени зачитат и ще помислят и за нашия етнос , а не само да идват и да ни ухажват по избори, а после шут в гъза особенно от ДПС

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен2/11/12 15:00

    Вгледайте се добре в първата картинка ,на жената краката и са до врата,кой ,като го изнасилват си качва краката до врата,това по-ми прилича на хубаво Родопско порно .

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен2/11/12 15:52

    какъв етнос бе, пич, гласувай по убеждение
    кой те натиска по пъпа, нали в тайната стаичка си сам
    като не ти изнася, не гласувай за никого
    какво са ти виновни тоя или оня

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен2/11/12 17:19

    ДАААААААА ! НА РИСУНКАТА МАЙ ЕДНА ГОЛА ДАМА ПОМАГА НА "ИЗНАСИЛВАНАТА " ДА СИ Е ДОБРЕ ВДИГНАЛА КРАКАТА ! ЧУХ ОТ МНОГО ВЪЗРАСТЕН КОЙТО Е БИЛ СВИДЕТЕЛ НА "ИЗНАСИЛВАНЕТО" , ЧЕ ПОМАГАЧКАТА Е ПОДПОЛКОВНИК ОТ АРМИЯТА НА ГЕН. ДЕЛОВ .

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен2/11/12 19:22

    Помагачката е таен агент на Енвер паша ,но е под прикритие за това е гола помага по хубаво да и го вкарат.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен2/11/12 19:25

    Ама Българите са нарисувани доста сексапилно аз чак се подмокрих,а ония в планината направо ще плачат отдолу на тая снимка.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен2/11/12 19:52

    Абе, я най-добре пак да изколим и избесим тези помаци, както през 1912г. и всички тогава ще станат от българи по българи, кво се чудим още с тея хора от тоз институт.

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен4/11/12 00:05

    Maglata se diga i snegat se stopiava, Laynata na Balgarite pochvat da se vijdat.
    E bratia bugari, ami sega.
    Smeia se na plachevnoto vi sastoinie.
    To i evropata ne vi iska, tejko vi polojenieto tejkoooo.
    Po dobre se vazrodete Bratia Bugari, stanete Turtsi, Pomatsi i tsigani.
    Da ne kajete che ne sam vi posavetval.

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен4/11/12 10:43

    Евала на Помаклъка, че показва самата истина за БАлканските войни и издевателствата над техните села и родове.
    А, както винаги турците пак ще седнат на готово на софрата, както през 1984г. и 1989г. грабнаха титлата за носители на "Възродителния процес", а преди това Помаците ги "възраждаха" десетки пъти, а турците мълчаха и се ослушваха като грумнати зайци, а после тръгнаха дасе правят на герои и ощетени.
    Добре, че са Помаците та и създадоха на Турция държава чрез помака Мустафа Кемал нарикли го по-късно Ататюрк, но, хайде, да и им е простоне за страха, че все помаците ги спасяват.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен4/11/12 13:19

    Ти на кой връх в Родопите живееш бе 00:05? От колко години не си слизал? През това време България влезе в ЕС, а пък твоите братя пътуват с българска лична карта из Европа. Да беше гледал поне телевизия,че да не пишеш простотии.

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен4/11/12 18:49

    Боян Саръев (Бекир Саръ)какво ли мисли за този иститут Помак ?

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен4/11/12 19:47

    18:49.
    ЗА ЖЕНА ТИ !

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен4/11/12 21:49

    Боян Саръев, сигурно мисли за сестрата на онова умно мекере от 18:49,
    Какво общо има тук с тази тема, Боян Саръев, бе шматарок загубен?

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен5/11/12 14:52

    ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ-СЕГА КАКВО ИСКАТЕ ДА НАСТРОИТЕ ПОМАЦИТЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ ЛИ? И ТОВА НА СНИМКАТА СА ГО ПРАВИЛИ ПО ВРЕМЕ НА ТУРСКОТО РОБСТВО СРЕЩУ ВСИЧКИ РОДЕНИ И ЖИВЕЕЩИ В БЪЛГАРИЯ НЕЗАВИСИМО КАКВА РЕЛИГИЯ ИЗПОВЯДВАТ!

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен5/11/12 19:31

    В нормалните страни има закон да се съди всеки,който се опитва да преиначава историята с политически цели.За съжаление,тук всеки си прави каквото си иска съвсем безнаказано.Който се чувства турчин,да си ходи в Турция.Родопите са били българска планина от векове.......много преди чалмите да я нападнат.Да вземем да изтрепем всички останали в България турци,за това дето 500 години са трепали и изнасилвали българи!!!!Това ще е най-справедливо.

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен7/11/12 06:46

    Институт Бюзюкверен също ще се присъедини към инстутут Помак !

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен11/11/12 07:25

    Родопите винаги са принадлежали на Помаците, никога на турците, никога на българите.
    Всички са били нашественици в Родопите ппи коренните жители на тази планина.

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен11/11/12 11:39

    Институт АМ има ли участие в този сценарий ?

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен11/11/12 15:22

    Ето за това българите никога няма да стигнат до Европа. С това ограничено мислене и тези глупости, които се изговориха и продължават да се говорят за населението. Я някой, ако може да ми каже, в коя държава в света не е населяване от различни етноси и религии. Посочете ми само 1 такава и тогава ще се съглася с вас, че всички различни от християните в България трябва да бъдат изселени. Никой не избира какъв да се роди. От друга страна където и в европа да иде един българин, той винаги е смятан за мошеник и лъжец и е избягван! Така че, моля ви опомнете се малко!

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен14/11/12 15:46

    В Родопите са живяли АЙРЯНИ. А това помак е наложено по-късно. Не мога да разбера защо това название някой се опитва да заличи и налага помак. Това население се казват АЙРЯНИ. Знам го от хора живяли преди 1880г. Много ми е интересно защо толкова искат всички да заличат това АЙРЯНИ. Ако някой знае, нека да пише. Иначе приемам всеки, стига като се размина с някой да не вони на мРъсотия и пРостотия. В ЕвРопа сме. Вода има. ОбРазованието е безплатно. А то ВОНЯ, кРяци, беднотия, Разделяй и владей! Не се вРъзвайте на политиците!!! Не вярвам, че тук при нас може някой да докаже происхода си. Кръстопът. Кой от къде е минал. Къде е сял...

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен17/11/12 13:16

    сравнете българомохамеданите в гръцката част на родопите с българската и си направете сметката кой кого и как е подтискал,там говорят само на гръцки и не смеяти дума дя кажат на тъй наремчения помашки доже и с нас българите.

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен18/11/12 21:12

    Обяснете ми защо Гръцките помаци знаят Български нали уж са Гръцки помаци,тук нещо не се връзва.

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен19/11/12 14:25

    Ми да си пише. Но преди 89-та тук има 1,6 милиона турци. 2001 се броят 850 000. Сега 2011 с 300 зора 500 000.

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен20/11/12 15:17

    До 15:46 БРАВО. Вярно е. Наричат се АЙРИЯНЕ.Говорят всички на старобългарски език. Няма значение къде живеят - Гърция,България, Турция или Западната част набългария. Най-учудващо е колко УМНО са успяли да запазят РА. Може би никой не си задава въпроса защо объщението към мъжа е "РА" - Тангра, бог Ра. Обръщението към жената е МАРЕ. Възхищавам се. Успяло да се съхрани въпреки всички робства. Няма писминост, нямя власт. При това отношение - кажете мили хора мже ли някой да го затрие. Гордейте се със себеси и раздавайте тази любов, която имате в ГОЛЕМИТЕ СИ СЪРЦА. обичам ВИ

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен23/11/12 15:55

    ЖИВЯЛИ СА "АЙРЯНИ" , А СЕГА ЖИВЕЯТ "МАСТИКАДЖИИ" !

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен24/11/12 13:26

    ОФИСЪТ НА ИНСТИТУТ "ПОМАК" СЕ ПОМЕЩАВА В ХОТЕЛ "СОКОЛИЦА" ГР. СМОЛЯН .

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен24/11/12 17:02

    Скоро минах през офиса на ЕИ-ПОМАК, честваха Курбайн-байрям, на разклона за Пампорово - Девин

    ОтговорИзтриване
  56. Анонимен2/12/12 01:51

    През годините на комунизма историята е била преправяна неколкократно и целенасочено. В годините след падането на комунизма, тази преправена, фалшива и пропагандна история бе оставена непроменена. Чест прави на помашката инициатива да не оставят непоправени грешките, защото има само една история и само една истина. С лъжи не може да се върви напред.

    ОтговорИзтриване
  57. Анонимен6/12/12 13:38

    Покажете ми един помак който е седнал да разказва за историята си и все нищо не знаят нито за дедите си нито за родителите си.Все говорят така както им е исгодно.Така че ги оставете и не се занимавате с такива.

    ОтговорИзтриване
  58. Анонимен9/12/12 13:01

    Не ми говори за история. Вие българите знаете онази история, която някой ви е казал. Вие българите сте в пъти по мелези от всички останали живеещи тук. За разлика от нас помаците всички сте от я от беломорието, я от мала Азия, я от незнам си къде - съчанлии, тракийци, врангаджии. Със сигурност са ви обиждали под път и над път там от където сте дошли, а сега ми плямпате тука. Не се занимавайте с нас а гледайте себе си. Интересно защо никоя общност не иска да се идентифицира като българска. Маса уж българи са станали гърци, сърби, румънци. Да не говорим за македонците, които багат от вас като дявол от тамян. Така гледайте във вашия двор, щото май българи не остонаха много.

    ОтговорИзтриване
  59. Анонимен17/12/12 21:46

    ти ходил ли си в македония за да коментираш македонците ,когато идеш там тогава ще пишеш че бягат като дяволи от тамян от българите,обикновенните хора в македония включително и албанцитеса са на друго мнение и много ни уважават,явно ти който си писал тези глупости не си мърдал от своето помашко село в радиус 10 км от както си се родил

    ОтговорИзтриване
  60. Анонимен18/12/12 09:42

    Май ти не си мърдал. В Македония чуят ли че си българин веднага те гледат накриво. Дори по лошо. Правеше ми впечатление, че в който и магазин да влезнем акто чуеха, че говорим български ни следваха да не ги окрадем. Ей това сте вие.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.